Locatie: Medifit Breda, Zoete Inval 29, Breda

  RPM marathon ten bate van LIVESTRONG_NL!

  De steun die wij krijgen van bedrijven als Medifit Breda is voor ons erg belangrijk. Dankzij hun inzet kunnen wij aandacht blijven vragen voor kanker. Dit keer namen bijna 200 leden deel aan de LIVESTRONG RPM marathon i.s.m. Medifit Breda.

  Een speciale schenking werd gedaan uit naam van Winfried van Dieën, die eerder dit jaar overleed aan kanker. Het verzamelde bedrag werd mede mogelijk gemaakt door familie, vrienden en kennissen van de overleden Winfried van Dieën, vader van Robert de initiatiefnemer van deze donatie. Zeer dankbaar voor deze donatie zijn wij:

  Familie van Dieën uit Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Waalwijk & Vorst België
  Familie van Noye uit Kaatsheuvel
  Familie Geelen uit Kaatsheuvel
  Familie Damen uit Kaatsheuvel
  Familie Timmer uit Anna Paulowna
  Mevrouw Grijsen uit Schagen
  Familie Jansen uit Kaatsheuvel
  Familie van Wanrooij uit Kaatsheuvel
  Familie Hollander-Pels uit Maassluis

  De opbrengst van deze RPM marathon wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van hyperthermie. Hyperthermie is een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.
  Lees hieronder het verslag van Pepijn Nagtzaam >>

  [Not a valid template]

Fietsen, zweten en diepgaan voor het goede doel
© Pepijn Nagtzaam

BREDA – Een grote zaal met opzwepende muziek, waar discolichten de zweetdruppels op de voorhoofden van de deelnemers laten zien. Alle fietsers dragen het kenmerkende gele polsbandje van ‘LIVESTRONG’. Een van de vier spinninginstructeurs roept aanwijzingen en pept de mensen op: “De eerste piek is voor jezelf, de andere vier zijn voor LIVESTRONG!”

In de RPM-zaal van medisch sportcentrum Medifit Breda werd vrijdagavond 9 december geld opgehaald voor het Nederlandse LIVESTRONG team. De avond stond in het teken van de RPM-marathon, waarbij in het totaal bijna 200 deelnemers fietsen voor het goede doel. Van zes tot elf werden vijf rondes gereden. Tussen de rondes door werden er boeken, LIVESTRONG bidons en een Nike/LIVESTRONG trainingsjack geveild.

Het geld dat vrijdagavond opgehaald werd, wordt gestoken in onderzoek naar Hyperthermie, een behandelmethode waarbij kankercellen verhit worden. Met deze behandelmethode is de kans op genezing van kanker groter en zijn er minder bijwerkingen dan bij chemotherapie.

Rustig fietsen zit er vanavond niet bij. Bij elke ronde zijn er een hoop zware beklimmingen en snelle sprints, wat er voor zorgt dat iedereen z’n uiterste best moet doen. Ondanks het feit dat het zwaar is tonen veel gezichten een lach. Een speciale gast is Nelis Koeken, spinning-instructeur en renner in de belofteploeg van VacanSoleil. Volgens hem was het zwaar, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt: “Het was leuk en heel mooi om te zien dat iedereen samen fietste voor het goede doel.”

Met een glas champagne en het nummer ‘Brabant’ wordt de avond afgesloten. De deelnemers, waarvan sommigen vijf uur achter elkaar fietsten, hebben samen 1869 euro opgehaald. Dit is inclusief de donatie van 375 euro, een bedrag dat is opgehaald door deelnemer en RPM-instructeur Robert van Dieën, zijn familie en vrienden. Roberts vader is deze zomer onverwacht overleden aan longkanker en Robert en zijn familie wilden uit zijn naam een bijdrage leveren.

Sandra Kleine, eigenares van Medifit Breda, zegt heel erg tevreden te zijn. “Dit is de vijfde keer dat er een RPM-marathon werd georganiseerd, maar nog nooit met en voor LIVESTRONG.” Zij geeft aan dat ze trots is op haar instructeurs, deelnemers en iedereen die gedoneerd heeft. Ook heeft ze er absoluut interesse in om volgend jaar weer met LIVESTRONG_NL samen te werken. Tom van Teeffelen, vrijwilliger bij de stichting, noemt het een hele mooie avond met een goede sfeer: “Door dit soort evenementen krijgen we ook meer vrijwilligers en dat is goed!”

De deelnemers worden gepusht om zo hard mogelijk door te gaan. Tussen de rondes is de sfeer gemoedelijk en wordt er veel gelachen. Als er af en toe een stilte valt in de muziek hoor je de fietsers hijgen. Een van de mensen die vijf uur achter elkaar fietst, veegt het zweet weg en lacht: “Dit is gaaf, dit is heel gaaf. Ik ben helemaal kapot, maar het doel is het absoluut waard.”

In de laatste tien minuten van de marathon lijkt de zaal te exploderen. Mensen die volledig kapot leken, vinden ergens nog een restje energie. Opgezweept door de muziek en instructeurs geven zij alles wat ze nog in zich hadden.