Ashleigh Moore

1796516_10203148643259373_1635396252_n

Op 3 februari 2014 is onze goede vriend en collega Ashleigh overleden – Zijn vrouw Justine schreef het volgende:

“At 5.35 pm today, the world lost another great man, my husband Ashleigh John Moore. He was an adored father by his two daughters, Brook and Erin, who know that he is now “riding cloud bikes”! We will miss him, his passion, his determination, his guidance. Rest in peace now, our hero. Your loving wife, Justine Chilman-Moore.”

Ashleigh was één van die mensen die je tijdens iedere ontmoeting inspireerde en motiveerde. Hij veranderde niet alleen ons leven, maar ook die van vele anderen. Kanker bleef jarenlang zijn lichaam teisteren, maar ondanks dat bleef hij mentaal sterk en zette zich in voor andere kankerpatiënten.

Hij werd niet alleen het gezicht van survivors in zijn geboorteland Australië, maar ook van vele anderen over de hele wereld. Eén persoon kan wel degelijk een verschil maken in deze wereld en Ashleigh deed het.

We wensen zijn vrouw Justine en zijn dochters Brook & Erin veel sterkte toe.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ashleigh Moore – In 2005 werd er bij Ashleigh een gevorderde vorm van halskanker geconstateerd. Dit kwam hard aan bij de niet-rokende en nauwelijks drinkende Australiër. Met zijn vrouw en 2-jarige dochter thuis, en beperkte hulp, coördineerde Ashleigh zijn eigen zorg.

Sinds zijn behandeling zet hij zich in om de behoeftes en rechten van kankerpatiënten te vertegenwoordigen. Dankzij zijn inzet werd hij benoemd tot voorzitter van de stichting Cancer Voices South Australia, dat ‘een spreekbuis’ is voor mensen met kanker. Ashleigh werd tevens adviseur van verschillende belangrijke stichtingen t.b.v. kankerbestrijding.

In 2010 sloeg kanker opnieuw toe – Ashleigh werd gediagnostiseerd met longkanker. In juni van dat jaar onderging Ashleigh – inmiddels met een tweejarig en een zevenjarige dochter – een follow-up PET scan. Na een onnodige vertraging van 3 maanden werd Ashleigh uiteindelijk verteld dat uit de resultaten bleek dat er een ‘nieuwe’ (fase 3) kanker in zijn longen aanwezig was. Aanvankelijk werd dit als ‘onbehandelbaar’ beschouwd , maar vervolgens onderging Ashleigh een lobectomie om 2/3 van zijn rechter long te verwijderen, gevolgd door maximale dosis radiotherapie en twee gelijktijdige cisplatine chemotherapie regimes. Resultaten waren zeer bemoedigend…

Maar een PET scan in mei 2012 bevestigde een herhaling van longkanker in de vorm van een uitgezaaid paratracheal knooppunt . Het recidief werd aanvankelijk opnieuw ‘onbehandelbaar’ beschouwd. Ashleigh werd vervolgens radiotherapie (4-D stereotactische beeldgeleid en intensiteit gemoduleerd) geboden i.c.m. chemotherapie bij de Royal North Shore Hospital, Sydney. De follow-up scans in november 2012 toonden aan: geen bewijs van ziekte.

Ashleigh blijft optimistisch en toegewijd aan het verbeteren van de behandeling van kanker en de zorg voor anderen – met name die lijden onder de meest dodelijke vorm en toch met de minste middelen bestreden vorm, namelijk longkanker . “Er is nog zoveel te doen om longkanker behandelingsresultaten te verbeteren door middel van onderzoek , behandeling, coördinatie van zorg, het aanpakken van het stigma en bieden ondersteuning voor longkanker patiënten en verzorgers”.

Voor zijn ziekte, had Ashleigh een uiteenlopende professionele achtergrond die het hoogte punt bereikte in een termijn van vijf jaar als directeur bij SafeWork SA verantwoordelijk voor South Australia Arbo en arbeidsverhoudingen. Als een MBA en Fellow van het Australische Instituut van Management FAIM heeft hij een opleiding genoten op het gebied van wetenschap, Veiligheid, Kwaliteit, Management en Business.

ashley

© copyright foto: Ashleigh Moore / Cancer Voices SA

In 2006 werd Ashleigh de voorzitter van de Cancer Voices SA, de nationale – 100% vrijwillige – patientenorganisatie met als motto: ‘Raising a voice for those affected by cancer’. Hij heeft senior adviserende posities in belangrijke organisaties die de SA Health Minister’s Complaints Advisory Council, Cancer Voices Australia, Cancer Australia and the SA Cancer Clinical Network omvatten.

Op 26 januari 2012 is Ashleigh’s naam verschenen op de Australia Day erelijst als ontvanger van de ‘Order of Australia Medal’ (OAM) voor zijn dienstverlening aan de gezondheid van de gemeenschap d.m.v. Cancer Voices SA. In november 2012 , als diamanten jubileum gasten van de Gouverneur, hadden Ashleigh en zijn vrouw een ontmoeting met ZKH Prins Charles , prins van Wales.

© Ashleigh Moore/LIVESTRONG_NL

Ashleighs persoonlijke verhaal >>

Laat je horen
Ashleigh Moore: “Zorgfaciliteiten en aangesloten organisatie moeten hun denkwijze veranderen en ‘echt’ gaan luisteren naar patiënten en hun waardevolle ervaring – een ervaring die weinig mensen zich kunnen voorstellen totdat ze die zelf hebben doorgemaakt.”

“Patiënten moeten niet bang zijn zichzelf te laten horen. Als je niet in staat bent dat te doen, benader dan iemand van Cancer Voices SA en wij zorgen ervoor dat jouw stem gehoord wordt.”
.
Lees wat Cancer Voices SA heeft bereikt >>
.

.
.
English version – In 2005 Ashleigh was diagnosed with advanced Stage 4 squamous cell head and neck cancer, being a non-smoker and occasional social drinker this was a rude awakening. With a wife and two-year old daughter at home and limited assistance, Ashleigh coordinated his own care. A strict regime of health and fitness that included a grueling cycling regime and being ever vigilant during treatment is what Ashleigh believes gave him the physical and mental edge to beat the odds and survive that cancer. Read more >>

BunchCancerVoices

© copyright foto: Ashleigh Moore / Cancer Voices SA
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger