Binzee Gonzalvo

Binzee Gonzalvo – Op 35-jarige leeftijd werd er bij mij een vorm van bloedkanker vastgesteld: non-Hodgkin-lymfoom (NHL). Na chemotherapie en het wondermedicijn Rituxan, had ik het geluk weer normaal te functioneren. Ik blijf echter ziek, want mijn vorm van bloedkanker is op dit moment ongeneesbaar. Ik heb veel vertrouwen in nieuwe behandelmethodes en kijk optimistisch de toekomst in.

Lance Armstrongs boek ‘Door de Pijngrens’ gaf me hoop en inspiratie tijdens mijn behandeling. Ik wil iets terugdoen door dezelfde hoop en inspiratie met andere kankerpatiënten te delen.

Ontmoeting met Livestrongs Directeur van Gezondheidsbeleid

Binzee had kortgeleden de prachtige kans om Livestrongs directeur van gezondheidsbeleid, Loyce Pace Bass (zie foto), te ontmoeten in Tokio. Hij schoof aan bij een ontbijtbijeenkomst van het Gezondheid en Wereldwijd Beleid Instituut (HGPI) en was te gast bij het Niet Communicatieve Aandoeningen (NCD) Forum Japan 2011.

De gele LIVESTRONG-polsbandjes en ‘Japan voor LIVESTRONG’-flyers zijn uitgedeeld aan alle 150 vertegenwoordigers van regeringen, NGO’s, medische gemeenschappen en de private sector. Samen staan we sterk! Kennis is kracht!

Binzee and Livestrongs directeur van Gezondheidsbeleid, Loyce Pace Bass

Wat Binzee doet voor zijn gemeenschap

Binzee: “Samen met Japans LIVESTRONG leader Jack Brajcich, heb ik ‘Japan voor LIVESTRONG’ naar Facebook en Twitter gebracht. Onze website japanforlivestrong.org wordt op dit moment in het Engels en Japans voorbereid. We ondersteunen het ‘One World Project’ dat overlevenden van kanker in het door aardbevingen getroffen Tohoku helpt. Ik praat vaak met lokale kankerbestrijders over hoe we mensen die de ziekte overleefden verder kunnen helpen, en hoe we sportief ingestelde mensen kunnen betrekken bij de wereldwijde strijd tegen kanker.”

Lees verder op mijn blog >>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger