Sportieve dag voor kinderen – Fietsevent

GRATIS sportieve dag voor kinderen en met name voor kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker – LIVESTRONG NL organiseert onvergetelijke dagen voor kinderen. De stichting omarmt in het bijzonder de groep kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker.

CampK01

Als bij één van de ouders de diagnose kanker is gesteld – Kinderen blijken in deze situatie in 29% van de gevallen last te hebben van vormen van stress. In 2013 is bij 101.500 mensen in Nederland de diagnose kanker gesteld. Het aantal nieuwe kankergevallen is in 25 jaar toegenomen (bron: Integraal Kankercentrum Nederland). Er zijn dus vele duizenden kinderen van wie een ouder kanker krijgt. LIVESTRONG NL erkent en omarmt deze vaak vergeten groep kinderen. Omdat ze niet ziek lijken, worden hun behoeften vaak niet erkend en lijden ze ongemerkt. Hetgeen kan leiden tot sociale-, emotionele- en ontwikkelingsproblemen.

Geef kinderen de kans om kind te zijn – Sinds 2000 geeft het hoofdkantoor van LIVESTRONG, samen met partners, bovengenoemde kinderen de gelegenheid om gewoon kind te zijn tijdens een unieke dag. LIVESTRONG NL heeft in samenwerking met haar partner dit succesvolle programma op maat gemaakt voor Nederlandse kinderen.

Doel van deze sportieve middag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Daarnaast nemen de kinderen ook deel aan een groepsactiviteit waarbij ze de kans krijgen om hun ervaringen met elkaar te delen. Tijdens dit fietsevent voor kinderen en met name voor kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker, wordt veel gelachen. Het enorme plezier en de ondersteuning die de kinderen ervaren is wat deze ochtend onvergetelijk en bijzonder maakt.
.


  • Wanneer & waar: Informeer naar de volgende datum via ons contactformulier hieronder
  • Voor wie: kinderen vanaf groep 4.

Wil je dat jouw kinderen ook meedoen aan dit fietsevent?

Dat kan eenvoudig via dit formulier >>
.


Een sportieve middag – Elke middag geeft de deelnemende kinderen de mogelijkheid om iets nieuws te proberen, nieuwe vrienden te maken en veel plezier te hebben! En elke sportieve middag is een beetje anders afhankelijk van de omgeving (bijvoorbeeld een bos of een sportterrein), maar ze volgen een vergelijkbaar schema. Lees hieronder meer.

1. De start – Elke middag gaan we direct over tot actie. Iedereen maakt zich zo snel mogelijk klaar voor de activiteiten. We starten met een geweldige Bike Trial Show van Patrick Smit, voormalig Nederlands kampioen en LIVESTRONG NL ambassadeur.

CampK02 03

2. Activiteiten – De activiteiten omvatten een parcours in de natuur of op sportterrein in combinatie met verschillende fietsactiviteiten. De activiteiten worden professioneel begeleid door Patrick Smit, voormalig Nederlands kampioen Bike Trial

01 02

3. Pauze met drinken & gezonde voeding – De pauze is tijdens deze ochtend altijd veel plezier! Door het team wordt drinken en gezonde voeding (o.a. fruit) bereid. De kinderen kunnen even bijkomen van de sportieve inspanningen en bijpraten over wat ze allemaal hebben gedaan.

CampK03 04

4. Empowerment – Er is op de dag ook tijd gereserveerd voor de hele groep om samen te komen. Dit is een moment voor de kinderen om met elkaar te praten en hun verhalen te delen. Iedereen mag iets vertellen als ze dat willen, maar niet iedereen hoeft dat te doen. Het is een bijzondere ervaring voor alle betrokkenen.

Breedtesportdag02.Breedtesportdag01

5. Slotactiviteit – Als afsluiting gaat de groep nog een aantal fiets-activiteiten doen, om de dag ontspannen af te sluiten en met een goed gevoel naar huis te keren. Ook zal er een speciaal lied gezongen worden en wordt er een leuke groepsfoto gemaakt. Alle deelnemers ontvangen een mooi aandenken!


06 smittrial logo

Patrick Smit – Als voormalig Nederlands Kampioen MTB Trial en professional trial rijder geef ik al jaren unieke Mountainbike Trial shows in binnen en buitenland. Op de vierkante meter laat ik zien wat er allemaal mogelijk is op de Mountainbike. Mijn Trialshows zijn een geweldige manier om het publiek te entertainen. Ze zijn geliefd bij jong en oud!

Sport – Bike Trial is een discipline die vooral bekend is van demonstraties op vakbeurzen en wedstrijden. Durfals die op fietsen enorme sprongen maken en de meest onmogelijke trucs met het grootste gemak lijken uit te voeren. Maar achter de spectaculaire acties zit een topsport die conditie, coördinatie en lef vereist..

Biketrial is in de vroege jaren ’80 ontstaan uit de motortrialsport en draait om één ding: behendigheid. De uitdaging is het met de fiets overwinnen van obstakels zonder de voet aan de grond te zetten. Trial is een officiële, door de UCI erkende wielerdiscipline met een eigen reeks worldcups, nationale kampioenschappen en EK en WK. Daarnaast is er een wereldwijde trialbond, de BIU (Biketrial International Union) die ook op (inter-)nationaal niveau competities organiseert.

Bike Trial Shows – Ik heb met succes shows mogen verzorgen voor o.a. de opening van de Tour de France en de 6 daagse van Rotterdam in Ahoy.

Mountainbike – Ook geef ik verschillende Mountainbike clinics en cursussen. De focus ligt op rijvaardigheidtrainingen: o.a. balans, stoppies, wheelies, drops en omzetten. Dit is super voor kinderen, maar ook voor volwassen rijders om hun technieken op de Mountainbike te verbeteren. Lees meer >>


LIVESTRONG NL en haar partner Patrick Smit (SmitTrial) zullen alle deelnemers professioneel en zo goed mogelijk begeleiden, maar bij blessures of schade zijn noch de Nederlandse stichting LIVESTRONG NL, noch haar partner Patrick Smit (SmitTrial) aansprakelijk.


.

Wil je meer informatie stuur dan een e-mail via dit contactformulier >>

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger