Patrick Smit – Bike Trial Show

Patrick

Wie ik ben – Als voormalig Nederlands Kampioen MTB Trial en professional trial rijder geef ik al jaren unieke Mountainbike Trial shows in binnen en buitenland. Op de vierkante meter laat ik zien wat er allemaal mogelijk is op de Mountainbike. Mijn Trialshows zijn een geweldige manier om het publiek te entertainen. Ze zijn geliefd bij jong en oud!

Sport – Biketrial is een discipline die vooral bekend is van demonstraties op vakbeurzen en wedstrijden. Durfals die op fietsen enorme sprongen maken en de meest onmogelijke trucs met het grootste gemak lijken uit te voeren. Maar achter de spectaculaire acties zit een topsport die conditie, coördinatie en lef vereist..

Biketrial is in de vroege jaren ’80 ontstaan uit de motortrialsport en draait om één ding: behendigheid. De uitdaging is het met de fiets overwinnen van obstakels zonder de voet aan de grond te zetten. Trial is een officiële, door de UCI erkende wielerdiscipline met een eigen reeks worldcups, nationale kampioenschappen en EK en WK. Daarnaast is er een wereldwijde trialbond, de BIU (Biketrial International Union) die ook op (inter-)nationaal niveau competities organiseert.

In de wedstrijden worden er een aantal zogenaamde non-stops (secties) uitgezet. Dit zijn korte, afgebakende routes die de deelnemers moeten afleggen. Hierbij houdt een jurylid in de gaten of de rijder fouten maakt. Een voet aan de grond levert een strafpunt op, maar ook andere manoeuvres zoals de fiets ergens anders dan aan het stuur vasthouden. De deelnemers krijgen op een wedstrijddag een bepaalde tijdsspanne om alle non-stops meerdere malen te rijden. Degene met het laagst aantal strafpunten wint. Maar de wedstrijden zijn maar één kant van deze sport. Velen zoeken de uitdagingen in de stad, waar muurtjes, trappen en hekwerken een gewillig obstakel vormen.

Bike Trial Shows – Ik heb met succes shows mogen verzorgen voor o.a. de opening van de Tour de France en de 6 daagse van Rotterdam in Ahoy.

Mountainbike – Ook geef ik verschillende Mountainbike clinics en cursussen. De focus ligt op rijvaardigheidtrainingen: o.a. balans, stoppies, wheelies, drops en omzetten. Dit is super voor kinderen, maar ook voor volwassen rijders om hun technieken op de Mountainbike te verbeteren.

[Not a valid template]

Waarom LIVESTRONG? – Het spreekt mij aan dat LIVESTRONG zich, via hun voorlichting- en preventieprogramma “Leef Gezond!”, inzet voor een gezonde leefstijl om de kans op kanker te verlagen. Daarnaast is het vooral het sportieve karakter van LIVESTRONG NL en de inzet van topsporters als ambassadeurs en teamleden om hun boodschap uit te dragen, waar ik enthousiast van werd. Ik begeleid al enkele jaren de LIVESTRONG NL MTB clinics en tijdens de Sportieve dagen, het Fietsevent >> . En ik doe dat met veel plezier!

©Patrick Smit

Patrick’s website – Wil je een bericht achterlaten? Ga dan naar zijn site >>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger