Sportieve dag voor kinderen – Bootcamp event

GRATIS sportieve dag voor kinderen en met name voor kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker – LIVESTRONG NL organiseert onvergetelijke dagen voor kinderen. De stichting omarmt in het bijzonder de groep kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker.

CampK01

Als bij één van de ouders de diagnose kanker is gesteld – Kinderen blijken in deze situatie in 29% van de gevallen last te hebben van vormen van stress. In 2013 is bij 101.500 mensen in Nederland de diagnose kanker gesteld. Het aantal nieuwe kankergevallen is in 25 jaar toegenomen (bron: Integraal Kankercentrum Nederland). Er zijn dus vele duizenden kinderen van wie een ouder kanker krijgt. LIVESTRONG NL erkent en omarmt deze vaak vergeten groep kinderen. Omdat ze niet ziek lijken, worden hun behoeften vaak niet erkend en lijden ze ongemerkt. Hetgeen kan leiden tot sociale-, emotionele- en ontwikkelingsproblemen.

Geef kinderen de kans om kind te zijn – Sinds 2000 geeft het hoofdkantoor van LIVESTRONG, samen met partners, bovengenoemde kinderen de gelegenheid om gewoon kind te zijn tijdens een unieke dag. LIVESTRONG NL heeft in samenwerking met haar partner Outdoor Fris & Fit dit succesvolle programma op maat gemaakt voor Nederlandse kinderen.

Doel van deze sportieve ochtend is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Daarnaast nemen de kinderen ook deel aan een groepsactiviteit waarbij ze de kans krijgen om hun ervaringen met elkaar te delen. Tijdens dit sportfeest voor kinderen en met name voor kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker, wordt veel gelachen. Het enorme plezier en de ondersteuning die de kinderen ervaren is wat deze ochtend onvergetelijk en bijzonder maakt.
.


  • Wanneer: De datum van het volgende event wordt binnenkort bekend gemaakt
  • Waar: Update volgt
  • Voor wie: kinderen vanaf groep 4.

Wil je dat jouw kinderen ook meedoen aan het volgende sportfeest?
Dat kan eenvoudig via dit formulier >>
Bellen kan natuurlijk ook via 06 34 39 85 10
.

.


Een sportieve ochtend – Elke ochtend geeft de deelnemende kinderen de mogelijkheid om iets nieuws te proberen, nieuwe vrienden te maken en veel plezier te hebben! En elke sportieve ochtend is een beetje anders afhankelijk van de omgeving (bijvoorbeeld het strand of een park), maar ze volgen een vergelijkbaar schema. Lees hieronder meer.

1. De start – Elke ochtend gaan we direct over tot actie. Iedereen maakt zich zo snel mogelijk klaar voor de activiteiten. We starten met een vrolijke warming-up!

CampK02

2. Activiteiten – De activiteiten omvatten meestal een parcours in de natuur, sportactiviteiten en avontuur. De activiteiten worden professioneel begeleid door Mascha, Outdoor Fris & Fit.

OFenF_strandbootcamp_02.OFenF_strandbootcamp_01

3. Pauze met drinken & gezonde voeding – De pauze is tijdens deze ochtend altijd veel plezier! Door het team wordt drinken en gezonde voeding (o.a. fruit) bereid. De kinderen kunnen even bijkomen van de sportieve inspanningen en bijpraten over wat ze allemaal hebben gedaan.

CampK03

4. Empowerment – Er is op de dag ook tijd gereserveerd voor de hele groep om samen te komen. Dit is een moment voor de kinderen om met elkaar te praten en hun verhalen te delen. Iedereen mag iets vertellen als ze dat willen, maar niet iedereen hoeft dat te doen. Het is een bijzondere ervaring voor alle betrokkenen.

Breedtesportdag02.Breedtesportdag01

5. Slotactiviteit – Als afsluiting gaat de groep nog een aantal sportieve activiteiten doen, om de dag ontspannen af te sluiten en met een goed gevoel naar huis te keren. Ook zal er een speciaal lied gezongen worden en wordt er een leuke groepsfoto gemaakt. Alle deelnemers ontvangen een mooi aandenken!


Mascha.Logo_OutdoorFrisenFit

Mascha Favre-van der Hum – Enthousiast, vrolijk en sociaal. En misschien een tikje fanatiek!

Als ex-toproeier en leerkracht heeft Mascha het totaalpakket om sporters en kinderen te begeleiden. Door haar eigen sportcarrière heeft zij een schat aan kennis en ervaring opgedaan, en door haar jarenlange ervaring als leerkracht weet zij dat als geen ander goed over te dragen.

Vanaf haar twaalfde heeft Mascha geroeid. Dit mondde uit in diverse uitzendingen naar internationale wedstrijden, met als hoogtepunt een 3e plaats in haar skiff bij de World Cup in Duisburg. Eenmaal gestopt als actief roeister, ging ze als coach roeiers begeleiden. Zelf is zij actief gebleven met hardlopen en wielrennen. Haar deelname aan meedere CPC’s (halve marathon) en de marathon van Rotterdam bewijst dat je ook met een druk gezin met drie kinderen zeer verdienstelijk kan sporten en je grenzen kunt blijven verleggen!

“Ik probeer constant te vernieuwen en geinspireerd te blijven. Zo heb ik laatst een hele zware, inspirerende en leerzame training bij Radmilo Soda in Amsterdam gehad. Maar ook zijn we om de tafel gaan zitten en hebben we informatie uitgewisseld. Zo kwam ik weer tot nieuwe inzichten en trainingsvormen”.

Ramilo_Mascha

 


LIVESTRONG NL en Mascha (Outdoor Fris & Fit) zullen alle deelnemers professioneel en zo goed mogelijk begeleiden, maar bij blessures of schade zijn noch de Nederlandse stichting LIVESTRONG NL, noch Outdoor Fris & Fit aansprakelijk.


.

Wil je meer informatie stuur dan een e-mail via dit contactformulier >>

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger