Onze geschiedenis

Sinds 1997 werkt LIVESTRONG eraan om het leven van mensen die getroffen zijn door kanker te verbeteren. Ze begonnen als kleine groep in Austin Texas en probeerden geld in te zamelen om deze ziekte te bestrijden. Nu kanker langzamerhand is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste doodsoorzaak, is het werk uitgebreid en reikt het nu tot alle uithoeken van de wereld.

Kankerdiagnose – Toen hij 25 jaar was, vertelden de artsen Lance Armstrong dat hij kanker had. De diagnose was teelbalkanker, de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in de leeftijdsgroep 15 tot 35 jaar. De kans op genezing is een veelbelovende 90 procent, wanneer het vroegtijdig wordt ontdekt. Net als de meeste jonge, gezonde mannen, negeerde Lance de signalen en hij dacht niet aan de ernst van zijn toestand. De kanker zaaide uit naar de buik van Lance, longen en hersenen, zolang hij onbehandeld bleef. Zijn kansen namen af.

Survivor – Toen nam de combinatie van een fysieke conditie en zijn competitieve geest het over. Hij noemde zichzelf geen kanker slachtoffer, maar een kanker overlevende (survivor). Hij nam een actieve rol aan en leerde zichzelf alles over zijn ziekte en de behandeling. Gewapend met die kennis en het vertrouwen in de geneeskunde, onderging hij agressieve behandelingen en hij genas.

LIVESTRONG Foundation – Tijdens zijn behandeling, nog voor zijn herstel en voordat hij wist wat zijn eigen lot zou zijn, richtte hij de Lance Armstrong Foundation (nu bekend als de LIVESTRONG Foundation) op. Dit was het begin van het leven van Lance als een voorvechter voor mensen die leven met kanker en een internationale vertegenwoordiger van de kanker gemeenschap.

Op 17 oktober 2012 treedt Lance af als voorzitter en wordt de Lance Armstrong Foundation omgedoopt tot de LIVESTRONG Foundation.
.
Milestones – LIVESTRONG heeft hard gewerkt om de kankergemeenschap sinds 1997 te ondersteunen. Zie wat we hebben gedaan (engels) >>

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger