LIVESTRONG

Lance Armstrong richtte in 1997 een naar hem genoemd fonds op, met als doel zich in te zetten voor de belangen van mensen zoals hij: kankerpatiënten en overlevenden. Dit fonds geeft deze mensen een stem en geeft ze macht door hen samen te brengen.

Dit fonds zet zich in voor de belangen van kankerpatiënten, hun naasten en verzorgenden. Het doel: fondsen werven t.b.v. belangenbehartiging, voorlichting, preventie, juridische, praktische ondersteuning en wetenschappelijk onderzoek. Deze praktische ondersteuning is vooralsnog alleen in Amerika verkrijgbaar, maar alle activiteiten gericht op voorlichting, preventie en onderzoek zijn internationaal.

LIVESTRONG Foundation – Tijdens zijn behandeling, nog voor zijn herstel en voordat Lance wist wat zijn eigen lot zou zijn, richtte hij dit fonds (nu bekend als de LIVESTRONG Foundation) op. Dit was het begin van het leven van Lance als een voorvechter voor mensen die leven met kanker en een internationale vertegenwoordiger van de kanker gemeenschap.

Op 17 oktober 2012 treedt Lance af als voorzitter en wordt de Lance Armstrong Foundation omgedoopt tot de LIVESTRONG Foundation.
.
Milestones – LIVESTRONG heeft hard gewerkt om de kankergemeenschap sinds 1997 te ondersteunen. Zie wat we hebben gedaan (engels) >>

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger