NIEUWS

Titelbalk-BM2015

LIVESTRONG NL pakte weer uit op de Bike MOTION van vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG NL al meerdere jaren een warm hart toe en ook tijdens deze editie. Wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn. In onze stand hebben wij laten zien welke goede initiatieven in Nederland worden ontplooid in de strijd tegen kanker.

Bike MOTION Benelux: voor iedere sportieve fietser – Op deze beurs kon je jouw fietspassie in een hogere versnelling zetten: zo lieten importeurs en fabrikanten van fietsen, accessoires en kleding alvast de collectie voor het nieuwe seizoen zien. Maar je vond er ook aanbieders van fietsvakanties, sportvoeding en alles om je eigen prestaties te verbeteren.

Het programma tijdens deze Bike MOTION – Alleen maar kijken naar de nieuwste MTB- of race-modellen behoort tot het verleden. Zo was er een testparcours, waarop je de nieuwste mountainbikes zelf kon testen! Tijdens het Sportmedisch Wielersymposium deelden experts hun laatste kennis: van optimaal trainen tot effectief testen, met de methoden van dit moment. Ook was er een uniek kijkje in de werkplaats bij ‘(Wo)Men@work’, waar wielenspecialist Frieke BikeBoosting, Edwin van Carbonreparatie.nl en anderen aan het werk waren.

Trial Bike Show en donaties – LIVESTRONG NL ambassadeur en voormalig Nederlands Kampioen MTB Trial Patrick Smit en teamleden Boyd Maarsseveen en Niels De Wit gaven elke dag – om het uur – een fantastische Show. In het totaal bezochten meer dan 1425 mensen de verschillende Shows.

Bezoekers konden ons steunen door een donatie te geven voor een LIVESTRONG bandje of bidon. Ook konden de bezoekers topsporters, zoals Patrick Smit, ontmoeten, die LIVESTRONG een warm hart toe dragen. Onze LIVESTRONG NL teamleden ontvingen de bezoekers van harte bij onze stand met het showterrein in hal 10.

GRATIS Sportadvies en de nieuwste MTB clinics – Op de LIVESTRONG NL stand ontving de bezoeker zoals elk jaar gratis advies over mountainbike-rijtechnieken van voormalig Nederlands kampioen MTB Trial Patrick Smit. Ook gaven onze teamleden hen gratis trainingsschema’s mee, waarmee zij hun mountainbikedoel konden realiseren. Verder werden de nieuwste MTB clinics gepresenteerd, die 365 dagen op 3 locaties in Nederland worden aangeboden.

Leef Gezond! – Een gezonde levensstijl is één van de speerpunten van onze Nederlandse LIVESTRONG stichting. “We hopen in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, studenten van voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden. Lees meer over de Leef Gezond! campagne

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-MTBCC-2015

MTB Challenge Chaam, ‘powered by Ricoh West-Brabant’, en de Nederlandse LIVESTRONG stichting hadden wederom de handen ineen geslagen voor de jaarlijkse MTB toertocht: LIVESTRONG RIDE. Daarmee hebben wij ons aangesloten bij verschillende internationale LIVESTRONG teams die zich ieder jaar begin oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker.

Op zaterdag 3 oktober was er een GRATIS MTB clinic voor de jeugd tot 15 jaar en een geweldige Bike Trial Show van voormalig Nederlands Kampioen Patrick Smit

Op zondag 4 oktober hadden MTB Challenge Chaam en LIVESTRONG NL een toertocht voor mountainbikers ten bate de strijd tegen kanker georganiseerd. In de Chaamse bossen en Alphense Bergen – met als startplaats Camping de Flaasbloem nabij Breda – werd deze unieke mountainbiketocht gefietst voor dit belangrijke doel: de strijd tegen kanker. Iedereen kon meedoen aan één van de toertochten van 30, 43, 55 en 80 km (door NTFU goedgekeurd).

Een deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar de Sportieve Dagen voor Kinderen van Ouders met Kanker, die weer in de komende maanden in verschillende steden worden georganiseerd.

Tijdens deze editie deden ruim 1250 deelnemers mee. Het werd weer een onvergetelijke dag: een uitdagende mountainbike tocht in deze unieke omgeving: deels door het schitterende recreatiegebied ‘t Zand Zie kaart

Voor meer informatie klik hier >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-Sportieve-Dag-voo

Op zaterdag 27 juni konden ouders met hun zoon of dochter naar RCN vakantiepark de Flaasbloem in Noord-Brabant komen –  Ze konden daar de unieke, spectaculaire en GRATIS Bike Trial Show van Nederlands Kampioen Patrick Smit bewonderen. Patrick leerde de jonge deelnemers (tot 16 jaar) verschillende rijtechnieken, waardoor ze beter mee kunnen doen aan een Mountainbike toertocht en hetgeen ook bijdraagt aan hun verkeersveiligheid!

Doel van deze sportieve middag was om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Het plezier en de enthousiaste begeleiding die de kinderen – en met name kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker – hebben ervaren, maakten deze middag onvergetelijk en bijzonder.

Aansluitend vond er voor de gasten van RCN vakantiepark de Flaasbloem een Mountainbike Clinic plaats, eveneens onder begeleiding van LIVESTRONG ambassadeur Patrick Smit. Deze Mountainbike Clinic ‘Xperience’ voor beginners, vond plaats in samenwerking met MTB Challenge Chaam.

In de pauze was er voor alle deelnemers GRATIS een gezond tussendoortje om weer voldoende energie te krijgen om te kunnen sporten.

Het fietsevent stond onder de professionele leiding van Patrick Smit. Daarnaast werd deze sportieve middag mede mogelijk gemaakt door: MTB Challenge ChaamRCN vakantiepark de Flaasbloem, Bakatelier, KidsCafé Breda, Lidl NederlandKok catering en SheetLite B.V.

[Not a valid template]
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


Titelbalk-Mosa-2015
Mosa Conference is een jaarlijkse (bio)medische conferentie, georganiseerd aan Universiteit Maastricht. De Mosa Conference stond tijdens de editie 2013 geheel in het teken van infectieziekten: “Outbreak, the battle against infectious diseases”. Met enkele grote sprekers als Prof. Dr. Roel Coutinho, Prof. Dr. Paul Savelkoul en Dr. Sander Herfst was het een drukbezochte en succesvolle 17de editie. Lezingen over opkomende infecties, het veelbesproken H5N1-virus en infectieziekten van de 21ste eeuw waren enkele spraakmakers van de dag. Daarnaast werden er ook zeer interessante workshops over bio-terrorisme en antibiotica gegeven door Dr. Stef Stienstra en Dr. Dennis Claessen.

Het thema van 2014 was: The Circle of life – The Journey from Creation to Degeneration’. Tijdens de conferentie werd de bezoeker meegenomen door de verschillende levensstadia: van baby naar volwassene, naar oudere. Ook dit jaar had Mosa Conference de beste sprekers naar Maastricht gehaald om te spreken over hun expertise in het kader van de levensstadia. Prof. dr. Theo Doreleijers heeft een lezing gehouden over het jonge criminele brein. Verder heeft dr. Janneke Wittekoek ons alles verteld over cardiovasculaire aandoeningen bij volwassenen. Tenslotte heeft prof. dr. Rudi Westendorp gesproken over hoe je gezond oud kan worden. Ook werden verschillende workshops het thema rond de levensstadia nog verder uitgediept. In het kader van het thema ‘The Circle of Life’ heeft LIVESTRONG NL één van de workshops verzorgd.

Tijdens de laatste editie op 23 en 24 juni 2015 met het thema Searching for Disease – ‘Expanding knowledge through diagnostics’ waren belangrijke sprekers aangetreden, zoals:

  • Prof. Guido van der Groen – In the Wake of Ebola.
  • Prof. Hein Wellens – The Past, Present & Future of Cardiac Diseases.
  • Prof. Ron Heeren – Types of Tumors: Imaging the Difference
  • Prof. Hans Bos – Understanding the Molecular Cause of Cancer

Elk jaar zijn de onderzoeken van de studenten het hart van de Mosa Conference en worden deze beoordeeld door een vakkundige jury. De jury bestond dit jaar uit zowel experts van het vak als studenten geneeskunde. De toekomstige wetenschappers met de beste onderzoeken werden ook dit jaar uitgenodigd om hun onderzoek te presenteren voor een groot publiek. Hieruit bleek weer dat Mosa Conference the place to be was voor topwetenschappers in spe.

LIVESTRONG NL was ook dit jaar partner van de Mosa Conference, the International Students Research Conference on Health. LIVESTRONG NL heeft het standpunt dat niet zoveel mogelijk geld werven en het naar eigen inzicht uitgeven van dat geld voor kankeronderzoek centraal moet staan, maar het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het zo goed mogelijk samenwerken met andere partijen, zoals de organisatie van de Mosa Conference en haar partners. Ook was LIVESTRONG NL tijdens de Mosa Conference prominent aanwezig om de bezoekers te informeren over de verschillende voorlichting- en preventieprogramma’s voor met name jongeren, om het risico om kanker te krijgen te verlagen.

[Not a valid template]

Wil je meer informatie over de Mosa Conference of over de prominente sprekers die aanwezig waren? Stuur ons een e-mail onder vermelding van ‘MOSA’ via dit contactformulier >>
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-RFTR-2015

DELTA Ride for the Roses – 13 Juni was het weer zover. De regionale Ride for the Roses in Zeeland ging weer van start! De opbrengst van dit evenement ging wederom naar KWF Kankerbestrijding. Net zoals voorgaande jaren zijn er 4 verschillende afstanden: 25km, 50km, 80km en de 120km. Dit jaar deden er 4.344 deelnemers mee en werd er een geweldig bedrag van € 135.008,- opgehaald. Meer hierover lees je op de website van de regionale Ride for the Roses >>

DELTA Ride for the Roses en LIVESTRONG NL werkten ook dit jaar als partners samen, net zoals tijdens het evenement van 2011, 2012, 2013 en de landelijke editie van 2014 in Zeeland. Zowel de DELTA Ride for the Roses als LIVESTRONG NL hebben namelijk tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker. Een voor de hand liggende samenwerking vinden beide stichtingen.

De opbrengst van deze Ride for the Roses in 2013 ging naar het bekroonde onderzoek van prof.dr. René Bernards, hoofd van de afdeling moleculaire carcinogenese van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI). Prof. dr. Bernards staat bekend om zijn voortrekkersrol op het gebied van de gepersonaliseerde aanpak van kanker, waarbij patiënten een persoonlijke behandeling krijgen aangemeten. Volgens Bernards is dat de toekomst: ‘Het huidige ‘one size fits all’-principe heeft zijn beste tijd gehad. Kankerbestrijding moet en kan individualistischer’.

LIVESTRONG_NL heeft ook tijdens deze 2015 editie bijgedragen door samen te werken met partner Delta Ride for the Roses tijdens de promotie en realisatie van dit evenement. Ter afsluiting van de vier toertochten werden de deelnemers ook dit jaar bij terugkomst feestelijk ontvangen met muziek en dans.
.
DELTA Ride for the Roses Zeeland startte ook dit jaar vanuit de Zeelandhallen in Goes. Voor meer foto’s zie onze Facebookpagina >>
.
DELTA Ride for the Roses bracht tijdens de 2013 editie € 169.760,- op.
Zie foto’s editie 2013 >>
Een kort verslag van de 2013 editie door PZC (video) >>
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-R4aSmile-2015

Ride4aSmile 2015 – Op 24 mei werd de zesde editie van de wielertoertocht Ride4aSmile gereden met als start en finish het unieke Wilgeweard in Nijverdal. De Ride4aSmile (NTFU erkend) is dé wielertoertocht van Overijssel, georganiseerd door enthousiaste studenten Sportmarketing en door een team van docenten van Saxion Hogeschool Deventer, die allen wielerliefhebbers zijn.
Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting werkte voor het 5e jaar samen met het Ride4aSmile team en stichting Matthijs in dit geweldige initiatief.

Ook daginschrijving was mogelijk. En door het zonnige weer hebben meer dan 300 deelnemers meegereden tijdens deze schitterende tocht. Voor NTFU-leden was de deelname: € 5,- en voor niet-NTFU-leden € 7,-. Deelnemers konden kiezen tussen verschillende afstanden: 60, 90 en 120 km. Voor meer foto’s zie onze Facebookpagina >> 

Ten bate van jonge leukemiepatiënten – Alle opbrengsten van deze wielertoertocht werden ook dit jaar aan stichting Matthijs gedoneerd. Matthijs had een wens: “Als ik straks klaar ben met mijn ziekte, ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Ik wil het verblijf in een isolatiekamer voor leukemiepatiënten iets draaglijker maken. Matthijs Kienhuis hield op met dromen… Slechts 23 jaar jong, 161 dagen isolatie. Acute leukemie.”

Elke dag krijgen jonge mensen leukemie. Het medische personeel doet er alles aan om voor deze leukemiepatiënten de zon weer te laten schijnen, maar zij hebben niet altijd de middelen om dit te doen. Als iemand zo ziek is, dat wekenlange isolatieverpleging noodzakelijk is, wordt zijn/haar wereld heel klein. Wanneer je dan vervolgens 3 tot 4 weken achter elkaar niet je kamer uit mag, omdat iedere infectie je dood tot gevolg kan hebben, is elke vorm van afleiding welkom. Stichting Matthijs zet zich in om het verblijf van leukemiepatiënten in een isolatiekamer enigszins te veraangenamen.

[Not a valid template]

Ilse de Lange, zangeres en ambassadrice stichting Matthijs: “Het is zo belangrijk dat je niet afgesloten wordt van je familie en de rest van de wereld als je ziek bent. Dat op een of andere manier je leven ook een beetje “gewoon” blijft en doorgaat terwijl je wereld op z’n kop staat. Stichting Matthijs zet zich hiervoor in en dat vind ik geweldig!”
.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
LS-Sportieve-Dag-april-2015

Op zaterdag 18 april konden ouders en hun zoon of dochter met de fiets naar Fortuna in Delft komen –  Ze konden daar de unieke, spectaculaire en GRATIS Bike Trial Show van Nederlands Kampioen Patrick Smit bewonderen. Patrick leerde de jonge deelnemers verschillende rijtechnieken, om zelf vette trucs te doen, maar die ook bijdragen aan hun verkeersveiligheid!

Doel van deze sportieve middag was om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Het plezier en de enthousiaste begeleiding die de kinderen – en met name kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker – hebben ervaren, maakten deze middag onvergetelijk en bijzonder.

De sportieve fietsevent startte met een Bike Trial Show met geweldige stunts. Tijdens de fietsclincs die daarna volgden, leerden kinderen meer behendigheid op de fiets en konden ze unieke ervaringen met elkaar delen. In de pauze was er voor alle deelnemers GRATIS een gezond en feestelijk tussendoortje om weer voldoende energie te krijgen om te kunnen sporten. Ook werden de kinderen uitgenodigd om mee te doen aan Leef Gezond opdrachten of een quiz waarmee ze leuke prijzen konden winnen.

Het fietsevent stond onder de professionele leiding van Patrick Smit. Daarnaast werd deze sportieve middag gesteund door o.a. 6 middelbare scholen, 12 basisscholen en 4 kinderopvang-centra uit Delft en omstreken, en werd mede mogelijk gemaakt door: Haagse Hogeschool, Serge Knipkunst, SheetLite BV, Lidl Nederland, 2organize, Kok Catering Delft, Feesthuis Wateringen, Happy Copy, Jumbo Delft & Tjippers.nl.

[Not a valid template]
.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LS-sportieve-dag-maart-2015

GRATIS sportfeest met gezonde lunch – Ouders konden hun zoon of dochter laten deelnemen aan een uniek sportfeest. Doel van deze sportieve ochtend was om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Het plezier en de enthousiaste begeleiding door de instructeurs maakte deze ochtend onvergetelijk en bijzonder voor alle deelnemers.

De sportieve ochtend startte met een warming-up. Tijdens dit sportfeest voor kinderen en met name voor kinderen wiens ouders getroffen zijn door kanker, kregen alle deelnemers de kans om unieke ervaringen met elkaar te delen. Tussendoor was er ook dit keer een korte pauze met gezonde voeding om weer voldoende energie te krijgen om te kunnen sporten. Op het speciaal voor dit sportfeest geschreven lied werd de ochtend afgesloten.

De ochtend stond onder leiding van Mascha en Sjoerd van Outdoor Fris & Fit. Daarnaast werd deze sportieve ochtend gesteund door o.a. 10 basisscholen, 9 wijkcentra en 6 Naschoolse Opvangcentra uit Den Haag. Deze unieke ochtend werd mede mogelijk gemaakt door: SheetLite BV; Wateringen en Serge Knipkunst; Leiden.

De sportieve dag vond plaats op zondag 15 maart in de sporthal van de Dalton school, Aronskelkweg 1 in Den Haagk De activiteiten waren voor kinderen vanaf groep 4.

[Not a valid template]

Na afloop ontvingen alle kinderen een mooi kado. De instructeurs benadrukten dat de samenstelling van het programma in overeenstemming was met leeftijd en conditie. Lees hier meer over het programma >>
.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-WKD-2015_02

Wereldkankerdag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker.
.
Op deze dag willen we gezamenlijk het bewustzijn rondom kanker vergroten, preventie, detectie en behandelingen aanmoedigen EN het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker onderstrepen.
.
De UICC is de internationale organisatie voor kankerbestrijding, waarbij meer dan 800 lid-organisaties, waaronder LIVESTRONG, zijn aangesloten.

Website-WKD-2015
.
Plaats je reactie en/of de naam van je dierbare op de LIVESTRONG NL Facebookpagina. Samen staan we dan stil bij jouw dierbare. Lees meer >>
.
Wil jij weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk dan op WereldKankerDag.nl >>
Lees meer over de risicofactoren van kanker via World Health Organization (WHO) >>
.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkBM-2014

LIVESTRONG NL pakte weer uit op de Bike MOTION van vrijdag 17 t/m zondag 19 oktober – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG NL al meerdere jaren een warm hart toe en ook tijdens deze editie. Wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn. In onze stand hebben wij laten zien welke goede initiatieven in Nederland worden ontplooid in de strijd tegen kanker.

Bike MOTION Benelux: voor iedere sportieve fietser – Op deze beurs kon je jouw fietspassie in een hogere versnelling zetten: zo lieten importeurs en fabrikanten van fietsen, accessoires en kleding alvast de collectie voor het nieuwe seizoen zien. Maar je vond er ook aanbieders van fietsvakanties, sportvoeding en alles om je eigen prestaties te verbeteren.

Vernieuwd programma Bike MOTION! – Alleen maar kijken naar de nieuwste MTB-modellen behoort tot het verleden. Zo kwam er een testparcours, waarop je de nieuwste mountainbikes zelf kon testen! Je eigen prestaties verbeteren? Dat kon in het nieuwe workshoptheater. In dit theater deden experts de geheimen uit de doeken over bijvoorbeeld trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding. Ook was er de werkplaats ‘Men at work’, waar framebouwers, wielenvlechters etc. echt aan het werk waren. Ook kon je een bikefitting laten doen!

LIVESTRONG NL heeft samen met partners Ride for the Roses, Re-turn en JJ Sports de missie, doelen en gezamenlijke activiteiten van de stichting uitgedragen.

Doneer en maak kans op mooie prijzen – Bezoekers konden een donatie doen en maakten kans op mooie prijzen gesponsord door onze partner JJ Sports. Of men kon ons steunen door een donatie te geven voor een LIVESTRONG bandje of bidon. Ook konden de bezoekers bekende sporters zoals Patrick Smit – voormalig Nederlands kampioen MTB Trial – ontmoeten, die LIVESTRONG een warm hart toe dragen. Onze knappe LIVESTRONG NL teamleden ontvingen de bezoekers van harte in onze stand in hal 12.

GRATIS Sportadvies – Op de LIVESTRONG NL stand ontving de bezoeker dit jaar gratis advies over mountainbike-rijtechnieken van voormalig Nederlands kampioen MTB Trial Patrick Smit. Ook gaf ons team hen een gratis trainingsschema mee waarmee zij hun trainingsdoel kon realiseren. Vervolgens kon de bezoeker onze adviezen direct in praktijk brengen op het testparcours in hal 12.

Leef Gezond! – Een gezonde levensstijl is één van de speerpunten van onze Nederlandse LIVESTRONG stichting. “We hopen in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, studenten van voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden. Lees meer over de Leef Gezond! campagne

Op zaterdag 18 oktober ontvingen LIVESTRONG NL ambassadeur Patrick Smit en teamleden Dieuwertje Poort (goud NK duathlon sprint en goud EK (onder 23 jaar)) en Nathalie Simoens (wielrenster en student geneeskunde Radboudumc) een geweldige cheque van Leo van Teeffelen, Michiel Magermans en Tom van Teeffelen van MTB Chaam (WV Smeekens).

[Not a valid template]

.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkMTBChaam-2014

MTB Chaampowered by Ricoh West-Brabant’, WV Smeekens en de Nederlandse LIVESTRONG stichting hebben wederom de handen ineen geslagen voor de jaarlijkse MTB toertocht: LIVESTRONG RIDE. Daarmee hadden wij ons aangesloten bij verschillende internationale LIVESTRONG teams die zich ieder jaar rond 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker.

Op zaterdag 4 oktober was er een GRATIS MTB clinic voor de jeugd tot 16 jaar onder leiding van wielrenner Guus de Grauw en een Bike Trial Demo door één van Nederlands beste Trialriders Patrick Smit.
Op zondag 5 oktober hadden MTB Chaam en WV Smeekens een toertocht voor mountainbikers ten bate van LIVESTRONG NL georganiseerd. In de Chaamse bossen en Alphense Bergen – met als nieuwe startplaats Camping de Flaasbloem – nabij Breda werd deze unieke mountainbiketocht gefietst voor dit belangrijke doel: de strijd tegen kanker. Iedereen kon meedoen aan één van de toertochten van 30, 55 of 80 km (door NTFU goedgekeurd).

Een groot deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Tijdens deze editie deden ruim 1350 deelnemers mee aan deze toertocht ten bate van de strijd tegen kanker. Een groot succes! Super bedankt aan alle deelnemers voor jullie steun!

Het was weer een onvergetelijke dag: een uitdagende mountainbike tocht in een unieke omgeving: deels door het schitterende recreatiegebied ‘t ZandZie kaart

Voor meer informatie klik hier >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkRftR-2014

Zondag 7 september was het zover, toen ging de landelijke Ride for the Roses weer van start! De 17e editie van deze unieke fietstocht vond plaats in Goes, Zeeland. Het was een fantastische dag met heerlijk weer en prachtige routes. Dit bijzondere wielerevenement bestond uit één cycletour van 100 kilometer, dat dit jaar uit maar liefst 7.000 renners bestond. Deze werd aangevoerd door enkele prominenten als Ride ambassadeur Frits Barend, Michael Boogerd, Johnny Hoogerland. Voor de andere deelnemers waren er twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Dit jaar haalden de 11.500 fietsers een bedrag op van 1.176.336,05 euro! Deze eindopbrengst om trots op te zijn, was voor KWF Kankerbestrijding.

De Ride for the Roses en de Nederlandse LIVESTRONG stichting werkten dit jaar samen voor de landelijke editie, evenals er sinds vier jaar een samenwerking was tijdens de regionale Ride for the Roses in Zeeland. Zowel de Ride for the Roses als LIVESTRONG NL hebben tot doel om geld in te zamelen voor Nederlands onderzoek ter bestrijding van kanker.

Uit de opbrengst van de Ride for the Roses wordt de KWO-prijs van KWF mede gefinancierd. Deze prijs is bedoeld om uitmuntende onderzoeksvoorstellen op het gebied van kankerbestrijding tot uitvoering te brengen en zo kennis over kanker te vergroten, kanker sneller te kunnen opsporen, behandelingen effectiever te maken en er voor te zorgen dat meer mensen kanker overleven. Lees hierover meer op de website van KWF >>

LIVESTRONG NL droeg aan deze succesvolle editie bij door samen te werken met de Ride for the Roses organisatie tijdens de landelijke promotie in de voorafgaande maanden en tijdens de realisatie op de dag van deze bijzondere fietstocht.

Ter afsluiting van de toertochten kregen alle deelnemers bij terugkomst de welbekende roos. Ook hebben zij een goed gevulde goodybag van de diverse sponsoren in ontvangst genomen. Voor een uitgebreid verslag over deze editie van de Ride ga naar de website >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkCrossFit-2014

CrossFit Bink36, opleidingsinstituut AALO en de Nederlandse LIVESTRONG stichting hadden de handen ineen geslagen voor het jaarlijkse “The AALO Fitness Summer Event”. Beide organisaties sloten zich aan bij LIVESTRONG NL in de strijd tegen kanker en om een gezonde leefstijl te promoten. LIVESTRONG NL zet zich in, door middel van verschillende voorlichting- en preventieprogramma’s (voor met name jongeren), om het risico om kanker te krijgen te verlagen.

Dit sportieve evenement voor instructeurs vond plaats op 10 augustus op het terrein van CrossFit Bink 36, aan de Binckhorstlaan 36 in Den Haag. Meer over het programma lees je hieronder.

Op verschillende manieren werden tijdens het event fondsen geworven ten bate van het belangrijke doel: de strijd tegen kanker. De opbrengsten gaan dit jaar naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie. Lees meer >>

Programma:
09:30 uur Ontvangst deelnemers
10:00 uur Urban Obstacle Run
11:00 tot 12.00 uur LIVESTRONG NL “trainen na kanker” en Pivot Barbell Workshop
13:00 uur Pauze
14:00 tot 15.00 uur Polar “Sport en Technologie” en Weightlifting Workshop
16:00 uur CrossFit Bink36 WOD

Uiteraard werd de dag volop gevuld met te gekke beats van DJ Larz. Aan sommige workshops zat een wedstrijd element gekoppeld waarvoor Asics, Byours, AALO, Polar en Lifemaxx weer te gekke prijzen beschikbaar stelden!

………………………………………………..logo AALO

Wil je meer weten over het volgende AALO Fitness Event bij CrossFit Bink36! Stuur ons jouw e-mail adres met vermelding van ‘CrossFit’ voor verdere info via dit contactformulier >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkUniMaastricht
Mosa Conference is een jaarlijkse (bio)medische conferentie, georganiseerd aan Universiteit Maastricht. Het congres van 2013 stond geheel in het teken van infectieziekten: “Outbreak, the battle against infectious diseases”. Met enkele grote sprekers als Prof. Dr. Roel Coutinho, Prof. Dr. Paul Savelkoul en Dr. Sander Herfst was het een drukbezochte en succesvolle 17de editie. Lezingen over opkomende infecties, het veelbesproken H5N1-virus en infectieziekten van de 21ste eeuw waren enkele spraakmakers van de dag. Daarnaast werden er ook zeer interessante workshops over bio-terrorisme en antibiotica gegeven door Dr. Stef Stienstra en Dr. Dennis Claessen.

Elk jaar vormen de onderzoeken van de studenten het hart van de Mosa Conference en deze worden beoordeeld door een vakkundige jury. De jury bestaat ook dit jaar uit zowel experts van het vak als studenten geneeskunde. De toekomstige wetenschappers met de beste onderzoeken worden ieder jaar uitgenodigd om hun onderzoek te presenteren voor een groot publiek. Hieruit blijkt dat Mosa Conference the place to be is voor topwetenschappers in spe.

Tijdens de 2013 editie werden aan het einde van de dag verschillende prijzen door de burgemeester van Maastricht Onno Hoes, de voorzitter van de jury Pieter Leffers, de president KNMG Limburg Dr. Leo Baur en de voorzitter van Mosa Conference 2013 Tom Schiffler uitgereikt aan de studenten die door de jury als beste werden beoordeeld in verschillende categorieën. De 2013 editie van de Mosa Conference was een groot succes.

Het thema van 2014 was: ‘THE CIRCLE OF LIFE– The Journey from Creation to Degeneration’. Tijdens de conferentie werd de bezoeker meegenomen door de verschillende levensstadia: van baby naar volwassene, naar oudere. Ook dit jaar had Mosa Conference de beste sprekers naar Maastricht gehaald om te spreken over hun expertise in het kader van de levensstadia. Prof. dr. Theo Doreleijers heeft een lezing gehouden over het jonge criminele brein. Verder heeft dr. Janneke Wittekoek ons alles verteld over cardiovasculaire aandoeningen bij volwassenen. Tenslotte heeft prof. dr. Rudi Westendorp gesproken over hoe je gezond oud kan worden. Ook werden verschillende workshops het thema rond de levensstadia nog verder uitgediept.

LIVESTRONG NL steunt de Mosa Conference, the International Students Research Conference on Health. LIVESTRONG NL heeft het standpunt dat niet zoveel mogelijk geld werven en het naar eigen inzicht uitgeven van dat geld voor kankeronderzoek centraal moet staan, maar het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het zo goed mogelijk samenwerken met andere partijen, zoals de organisatie van de Mosa Conference en haar partners. Ook was LIVESTRONG NL tijdens de Mosa Conference prominent aanwezig om de bezoekers te informeren over de verschillende voorlichting- en preventieprogramma’s voor met name jongeren, om het risico om kanker te krijgen te verlagen. In het kader van het thema ‘The Circle of Life’ heeft LIVESTRONG NL één van de workshops verzorgd.

[Not a valid template]

Wil je meer informatie over de Mosa Conference of over de prominente sprekers die aanwezig waren? Stuur ons een e-mail onder vermelding van ‘MOSA’ via dit contactformulier >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkRftRZeeland-2014
Ride before the Roses – 14 Juni was het weer zover. De regionale Ride for the Roses in Zeeland ging weer van start! De opbrengst van dit evenement ging naar KWF Kankerbestrijding. In verband met de komst van de landelijke Ride for the Roses op 7 september naar Zeeland, waren er dit jaar tijdens de regionale Ride for the Roses op 14 juni slechts 2 verschillende afstanden: 40km en 100km. De startlocatie was dit jaar verplaatst naar de Grote Markt in Goes.

Ride for the Roses Zeeland en LIVESTRONG NL werkten ook dit jaar weer samen, net zoals tijdens het evenement van 2011, 2012 en 2013. Zowel Ride for the Roses Zeeland als LIVESTRONG NL hebben namelijk tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker. Een voor de hand liggende samenwerking vinden beide stichtingen. LIVESTRONG NL heeft ook dit jaar bijgedragen door samen te werken met partner Delta Ride for the Roses tijdens de promotie en realisatie van dit evenement.

De opbrengst van de regionale Ride for the Roses in 2013 ging naar het bekroonde onderzoek van prof.dr. René Bernards, hoofd van de afdeling moleculaire carcinogenese van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Prof. dr. Bernards staat bekend om zijn voortrekkersrol op het gebied van de gepersonaliseerde aanpak van kanker, waarbij patiënten een persoonlijke behandeling krijgen aangemeten. Volgens Bernards is dat de toekomst: ‘Het huidige ‘one size fits all’-principe heeft zijn beste tijd gehad. Kankerbestrijding moet en kan individualistischer’.

Zie foto’s editie 2013 >>
.
Tijdens de 2013 editie deden er een recordaantal van bijna 6000 deelnemers mee! De regionale Ride for the Roses in Zeeland bracht tijdens de 2013 editie € 169.760,- op.
.
Een kort verslag van de 2013 editie door PZC (video) >>

Een kort verslag van de 2014 editie: update volgt
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkLM2014

‘LIMBURGS MOOISTE’ FIETSBEURS, op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni 2014, was de gratis openlucht fietsbeurs onderdeel van de toertocht Limburgs Mooiste. Deze Nederlandse bike-happening vond wederom plaats op het Businesspark Avantis in Heerlen.

Of je nu deelnam aan de Limburg Mooiste toertochten of alleen als bezoeker kwam, de toegang was gratis. Ook deelname aan het testen van fietsen, demo’s, tests en serviceverlening op locatie was kostenloos. Je kon jouw fiets-feeling tijdens deze grootste bike-happening beleven op het gebied van ATB en race, kleding, accessoires, voeding en onderhoud. Maar liefst meer dan 60 TOP-merken waren aanwezig.

Ook LIVESTRONG NL was prominent aanwezig om de bezoekers te informeren over de verschillende voorlichting- en preventieprogramma’s voor met name jongeren, om het risico om kanker te krijgen te verlagen. LIVESTRONG NL heeft in samenwerking met JJ Sports diverse artikelen aangeboden waarvan een deel van de opbrengst werd gedoneerd.

Op vrijdag 13 juni passeerde de FLM Race de Fietsbeurs en kon je ook nog meegenieten van deze spannende wedstrijd.

Voor de namen van alle exposanten die aanwezig waren, zie: www.limburgsmooiste.nl
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkRide4aSmile2014_01

Ride4aSmile 2014 – Zondag 25 mei werd de 5-de editie van de wielertoertocht Ride4aSmile gereden met als start en finish het unieke Wilgeweard in Nijverdal. De Ride4aSmile (NTFU erkend) is dé wielertoertocht van Overijssel, georganiseerd door enthousiaste studenten Sportmarketing en door een team van docenten van Saxion Hogeschool Deventer, die allen wielerliefhebbers zijn.
Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting werkte voor het 4e jaar samen met het Ride4aSmile team en stichting Matthijs in dit geweldige initiatief. Dit jaar vierden wij tevens LIVESTRONGDay.

Voor NTFU-leden was de deelname: € 5,- en voor niet-NTFU-leden € 7,-. Je kon kiezen tussen verschillende afstanden:

  • 60 km
  • 90 km
  • 120 km

Ten bate van jonge leukemiepatiënten – Alle opbrengsten van de wielertoertocht werden aan stichting Matthijs gedoneerd. Matthijs had een wens: “Als ik straks klaar ben met mijn ziekte, ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Ik wil het verblijf in een isolatiekamer voor leukemiepatiënten iets draaglijker maken. Matthijs Kienhuis hield op met dromen… Slechts 23 jaar jong, 161 dagen isolatie. Acute leukemie.”

Elke dag krijgen jonge mensen leukemie. Het medische personeel doet er alles aan om voor deze leukemiepatiënten de zon weer te laten schijnen, maar zij hebben niet altijd de middelen om dit te doen. Als iemand zo ziek is, dat wekenlange isolatieverpleging noodzakelijk is, wordt zijn/haar wereld heel klein. Wanneer je dan vervolgens 3 tot 4 weken achter elkaar niet je kamer uit mag, omdat iedere infectie je dood tot gevolg kan hebben, is elke vorm van afleiding welkom. Stichting Matthijs zet zich in om het verblijf van leukemiepatiënten in een isolatiekamer enigszins te veraangenamen.

[Not a valid template]

Ilse de Lange, zangeres en ambassadrice stichting Matthijs: “Het is zo belangrijk dat je niet afgesloten wordt van je familie en de rest van de wereld als je ziek bent. Dat op een of andere manier je leven ook een beetje “gewoon” blijft en doorgaat terwijl je wereld op z’n kop staat. Stichting Matthijs zet zich hiervoor in en dat vind ik geweldig!”
.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkAustin-HQ-2014

LIVESTRONG Assembly 2014 – In de laatste week van april zijn enkele bestuurs- en teamleden van LIVESTRONG NL wederom door het hoofdkantoor van LIVESTRONG uitgenodigd. Evenals in 2012 en 2013 heeft er, naast diverse besprekingen, een ‘LIVESTRONG Assembly’ plaatsgevonden met nationale en internationale partners en andere genodigden. Dit jaar was de locatie in Austin op het Executive Education Center van de universiteit van Texas. Alle reis- en verblijfkosten voor deze twee dagen werden door het hoofdkantoor van LIVESTRONG voor hun rekening genomen.

Tijdens deze LIVESTRONG Assembly heeft chief executive officer (CEO) Doug Ulman gesproken over de plannen voor 2014. De focus van het hoofkantoor ligt bij o.a. het optimaliseren van de mogelijkheden van de LIVESTRONG Navigatiecentra (directe en 1-op-1 advies voor kankerpatienten), Patient Centered Care (de waarden van de patiënt zijn leidend in alle medische beslissingen) en de financiering van bewezen kankerprogramma’s ter ondersteuning van internationale anti-stigma campagnes. De LIVESTRONG Foundation heeft voor 2014 veel op de agenda staan.

Daarnaast hebben ook andere directieleden en enkele managers van LIVESTRONG presentaties geven. Meer foto’s vind je hier >>

Ook werd er door een select gezelschap een LIVESTRONG Memorial Ride & Walk gereden en gelopen ter nagedachtenis van enkele belangrijke LIVESTRONG leden die recentelijk zijn overleden aan kanker (Zie hieronder enkele foto’s). Eén van hen was een goede vriend en een gewaardeerde collega van het bestuur van LIVESTRONG NL: Ashleigh Moore. Lees hier zijn verhaal >> Deze Memorial was ook ter ere van Jon Colbert, Judy Joy en Jimmy Fowkes.

[Not a valid template]

– Hierbij de toespraak tijdens de LIVESTRONG Assembly 2013 door Andy Miller, voormalig operationeel directeur. Zie hier >>

– Who We Are (Video) Interviews met LIVESTRONG team; hoofdkantoor Austin (Texas) Zie hier >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-Sportcafe
Het SportCafé is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Bergen op Zoom en Stichting ‘Samen in de Regio’, een bestaand netwerk van bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen. Sportverenigingen konden zich hierbij aansluiten en mensen ontmoeten die zich vanuit diverse disciplines betrokken voelen bij de sport in Bergen op Zoom. Tijdens de interactieve bijeenkomsten van het SportCafé krijgen de genodigden de mogelijkheid om uit te vinden wat men, in plaats van puur financiële sponsoring, écht voor elkaar kan betekenen. Tijdens het afgelopen SportCafé op dinsdag 28 januari was ook LIVESTRONG NL prominent aanwezig.

LIVESTRONG NL vindt dat het bij de meeste goede doelen stichtingen vooral draait om het werven van en het naar eigen inzicht uitgeven van geld. Dit past naar de mening van de stichting niet meer bij de hedendaagse donateur, sponsor of partner. Niet het zoveel mogelijk geld werven zou centraal moeten staan, maar eerder het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het zo goed mogelijk samenwerken met andere partijen. Donateurs, sponsoren en partners worden hierdoor investeerders in maatschappelijk rendement.

In samenwerking met organisaties die maatschappelijk verantwoord of betrokken ondernemen zet LIVESTRONG NL zich in voor het ondersteunen van diensten die een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl in een hechtere samenleving. Ook zet LIVESTRONG NL zich in, door middel van verschillende voorlichting- en preventieprogramma’s voor met name jongeren, om het risico om kanker te krijgen te verlagen.

[Not a valid template]

Tijdens het SportCafé kwamen de onderstaande onderwerpen aan de orde:

Match! – Anita Karremans, van Stichting ‘Samen in de Regio’, gaf een presentatie over de matches die inmiddels gemaakt zijn door de inzet van het SportCafé.
Sportdebat ‘Sport op de politieke agenda’ – Op 19 maart 2014 vinden de gemeenteraads -verkiezingen plaats. Het NOC*NSF is een campagne gestart om sport op de politieke agenda te krijgen. In het kader hiervan werd een interactief debat georganiseerd met de fractievoorzitters van de politieke partijen.
Netwerkborrel – De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Wil je meer informatie over het SportCafé? Stuur ons jouw e-mail adres met vermelding van ‘Sportcafe’ via dit contactformulier >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Titelbalk-Re-turn
Re-turn | Werkkracht bij kanker – Ragna van Hummel, oprichter en directeur van Re-turn, kreeg in 2005 borstkanker en ontdekte dat werken tijdens en na de behandelingen helemaal niet vanzelfsprekend was.

Ragna zag al snel dat niet alleen werknemers maar ook werkgevers worstelen met vragen over werken en kanker. Om dit gat te dichten richtte zij in 2009 Re-turn op. Zij wil met Re-turn werkgevers en werknemers verbinden en laten zien dat werk bijdraagt aan herstel bij kanker. Ragna: ”Kanker hebben is een ingrijpende ervaring. In het ziekenhuis gaat het nooit over werk en familie en vrienden leggen de nadruk op ‘leuke dingen doen’- en daar hoort werken nooit bij. Kortom, na de diagnose kanker vliegt werk meestal uit het raam. Zo gebeurt het dat mensen met kanker maanden of jaren uit het arbeidsproces zijn, ook na het afronden van de behandelingen in het ziekenhuis.”
Ragna_portret02
Toch weet iedereen dat werken belangrijk is. Zeker als er curatief behandeld wordt. Ragna vervolgt: “Hoe langer weg van het werk, hoe langer het duurt om terug te keren, als dat al lukt. Daar al veel eerder aandacht aan geven zou eigenlijk heel logisch moeten zijn. Want werken is heel vaak geen kwestie van ‘willen’ maar van ‘moeten’, van brood op de plank. Baanbehoud is essentieel!”

LIVESTRONG NL ondersteunt de boodschap van Re-turn. Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting vindt het belangrijk dat werknemers met kanker en hun werkgevers optimaal worden begeleid. Lees meer over Re-turn >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk-TRS
The Study Road en LIVESTRONG NL hebben in nauwe samenwerking een stage ontwikkeld om in te springen op de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Deze stage biedt de mogelijkheid om kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen en deze direct te koppelen aan thema’s binnen duurzaamheid zoals people, planet en profit. In het kader van deze thema’s vindt het huidige kabinet dat bedrijven meer kans op succes hebben als zij niet alleen gekwalificeerd personeel in dienst nemen, maar dat de toekomstige werknemer ook ‘ondernemersskills’ heeft ontwikkeld.

The Study Road en LIVESTRONG NL bieden studenten de mogelijkheid om deze ‘ondernemersskills’ te ontwikkelen binnen een uitdagende stage. Dat het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten van belang is wordt bevestigd door het huidige beleid van het kabinet. Het worden opgeleid om voor een baas te gaan werken is achterhaald en voldoet niet meer. Uit onderzoek blijkt dat inmiddels 1 op de 8 werkende Nederlanders zijn geld verdient als ondernemer*. De stage sluit hier op aan. (*Bron: Ministerie van Economische Zaken i.s.m. economisch onderzoeksbureau EIM)

[Not a valid template]

Maatschappelijke bijdrage – De stichtingen dragen beide hun steentje bij aan duurzaamheid. LIVESTRONG NL vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker in Nederland en in het kader hiervan studenten bewust maken van een gezonde leefstijl om het risico op kanker te verkleinen. Daarnaast wil zij ook een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de student, bij voorkeur diegene met een afstudeerrichting op het gebied van bedrijfskunde of marketing en communicatie. Daarom is de stichting een samenwerking aangegaan met The Study Road, een stichting die onderwijs uitdagend en avontuurlijk wil maken. Beide organisaties zetten zich in voor een uitdagende stage waarin de student ‘ondernemingsskills’ kan ontwikkelen.

Meer informatie of aanmelden? Stuur ons jouw e-mail adres met vermelding van ‘Stage’ via dit contactformulier >>

Een beknopte beschrijving over de inhoud van de stage vindt je hier >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkBM

LIVESTRONG NL pakte weer uit op de Bike MOTION van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG NL al meerdere jaren een warm hart toe en ook tijdens deze editie. Wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn. In onze stand hebben wij laten zien welke goede initiatieven in Nederland worden ontplooid in de strijd tegen kanker.

Bike MOTION Benelux: voor iedere sportieve fietser – Op deze beurs kon je jouw fietspassie in een hogere versnelling zetten: zo lieten importeurs en fabrikanten van fietsen, accessoires en kleding alvast de collectie voor het nieuwe seizoen zien. Maar je vond er ook aanbieders van fietsvakanties, sportvoeding en heel belangrijk, alles om je eigen prestaties te verbeteren.

Het vernieuwde Bike MOTION – Alleen maar kijken naar de nieuwste MTB-modellen behoort tot het verleden. Zo kwam er een heus testparcours, waarop je de nieuwste 29-ers zelf kon testen! Je eigen prestaties verbeteren? Dat kon in het nieuwe workshoptheater. In dit theater deden experts de geheimen uit de doeken over bijvoorbeeld trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding. Ook nieuw was de werkplaats ‘Men at work’, waar framebouwers, wielenvlechters etc. echt aan het werk waren. Ook nieuw: je kon een bikefitting laten doen!

LIVESTRONG NL heeft samen met partners Ride for the Roses Zeeland, Re-turn en JJ Sports de missie, doelen en gezamenlijke activiteiten van de stichting uitgedragen.

Doneer en maak kans op mooie prijzen – Bezoekers konden een donatie doen en maakten kans op mooie prijzen gesponsord door één van onze partners. Of men kon ons steunen door een donatie te geven voor een LIVESTRONG bandje of bidon. Ook konden de bezoekers bekende sporters ontmoeten, die LIVESTRONG een warm hart toe dragen. Onze knappe LIVESTRONG NL teamleden ontvingen de bezoekers van harte in onze Bike MOTION stand.

GRATIS Sportadvies – Op de LIVESTRONG NL stand ontving de bezoeker dit jaar gratis advies over trainingen en rijtechnieken (mountainbike & wielrennen) van voormalig profrenner Bas Stamsnijder. Ook gaf ons team hen een gratis trainingsschema mee waarmee zij hun trainingsdoel kon realiseren. Vervolgens kon de bezoeker onze adviezen direct in praktijk brengen op het testparcours in de Jaarbeurs waar men de nieuwste 29er MTB-modellen GRATIS kon testen. Zie hier de actie-flyer – PDF

Leef Gezond! – Een gezonde levensstijl is één van de speerpunten van de Nederlandse LIVESTRONG stichting. “We hopen in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, studenten van voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden. Lees meer over de Leef Gezond! campagne

Op zaterdag 12 oktober ontvingen LIVESTRONG NL ambassadeur Bas Stamsnijder en teamleden Dieuwertje Poort (goud NK duathlon sprint en goud EK (onder 23 jaar)) en Charlotte Lenting (Nationale selectie wielrennen (onder 23 jaar)) een mooie cheque van Leo van Teeffelen van MTB Chaam (WV Smeekens).

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
TitelbalkMTB-Chaam-2013

MTB Chaam / WV Smeekens en de Nederlandse LIVESTRONG stichting hadden wederom de handen ineen geslagen voor de jaarlijkse MTB toertocht: LIVESTRONG RIDE. Daarmee sloten wij ons aan bij verschillende internationale LIVESTRONG teams die zich ieder jaar rond 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker.

Op zaterdag 5 oktober was er een GRATIS MTB clinic voor de jeugd tot 16 jaar.

Op zondag 6 oktober hadden MTB Chaam en WV Smeekens een toertocht voor mountainbikers ten bate van LIVESTRONG NL georganiseerd. In de prachtige Chaamse bossen nabij Breda werd deze unieke mountainbiketocht gefietst voor dit belangrijke doel: de strijd tegen kanker. Iedereen kon meedoen aan één van de tochten van 30, 55 of 80 km (door NTFU goedgekeurd).

Een groot deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Tijdens de 2012 editie deden bijna 1150 deelnemers mee. Maar dit jaar hebben we het record overtroffen: ruim 1450 deelnemers reden deze toertocht ten bate van de strijd tegen kanker. Veel dank!

Het werd een onvergetelijke dag: een uitdagende tocht in een unieke omgeving: deels door het schitterende recreatiegebied ‘t ZandZie kaart

Voor de actie foto’s van de deelnemers kijk hier >>

LEES MEER over de MTB clinic voor de jeugd >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk8vChaam

LIVESTRONG NL was ook dit jaar aanwezig bij belangrijke profronden – Na de Tour de France worden er elk jaar natourcriteriums gereden. De wielersport wordt dan door het publiek intens beleefd. Zij kunnen hun favoriete ‘Tour de France’-renner in deze koers van dichtbij zien. Er is dan een geweldige sfeer en ook veel amusement. Tijdens de bekendste profronden, heeft LIVESTRONG NL een promoteam ingezet. De stichting vindt het belangrijk om het bewustzijn voor de strijd tegen kanker te vergroten en mensen te informeren wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Daarnaast wil de stichting fondsen werven voor de strijd tegen kanker.

We danken de organisaties van deze evenementen voor hun gastvrijheid en dat zij LIVESTRONG NL een warm hart toedragen.

Acht van Chaam – Op woensdag 24 juli was LIVESTRONG NL aanwezig bij de 75e editie van het oudste wielercriterium van Nederland, de Acht van Chaam.

Tijdens de Acht van Chaam stonden dit jaar de volgende renners aan de start: Bauke Mollema & Laurens ten Dam van Belkin Pro Cycling Team, Marcel Kittel & Tom Veelers van Team Argos-Shimano, Johnny Hoogerland & Boy en Danny van Poppel van Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team en vele anderen. Bauke Mollema won in 2012 en Johnny Hoogerland in 2011. Dit jaar is de Acht van Chaam gewonnen door Marcel Kittel.

Jubileum boek 75 x Acht van Chaam – Berry van Oers, een geboren en getogen Chamenaar, is sinds zijn vijfde verknocht aan het wielerevenement in zijn woonplaats. Van Oers schreef het boek 75 x Acht van Chaam. Zijn nieuwste boek biedt een fraaie kijk in de historie van Nederlands bekendste wielercriterium.

Lees meer op: 8vanchaam.nl
Tickets zijn verkrijgbaar via de website >>

[Not a valid template]

RaboRonde Heerlen

Op 26 juli, de eerste vrijdag na de Tour, was het LIVESTRONG NL promoteam prominent aanwezig bij de 24e editie RaboRonde Heerlen. Ook dit jaar was de RaboRonde Heerlen niet zomaar een jaarlijks terugkerend feest. Het is één van de grootste na-Tour criteria van Nederland. Op de eerste vrijdag na de 100ste Tour de France hebben ook dit jaar tienduizenden mensen van dit Heerlense evenement genoten.

De organisatie heeft ook dit jaar besloten het helemaal Nederlands te houden. Organisator Chris Tiekstra is een tevreden mens; “In eerste instantie zouden de grote namen uit de Tour op zaterdag allemaal naar San Sebastian moeten gaan. Dan zouden wij in Heerlen dus verstoken blijven van de meest interessante renners. Wij hebben contact opgenomen met de ploegleiding van Belkin en daar aangegeven dat wij het vreemd zouden vinden als er geen Belkin toppers aan de start zouden staan in een van de grootste na-Tour criteriums van Nederland. Gelukkig dacht Belkin met ons mee en in overleg is besloten dat Laurens Ten Dam naar Heerlen kan komen. Een oplossing waar wij erg tevreden mee zijn.”

Het werd weer een spannende wedstrijd met TOP-renners als Tom Dumoulin en Albert Timmer van Team Argos-Shimano, Laurens Ten Dam, Lars Boom van Belkin Pro Cycling Team en Danny & Boy van Poppel van Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team. De 24ste editie van de RaboRonde Heerlen is gewonnen door Lars Boom. In de sprint versloeg hij Tom Dumoulin, gevolgd door Koen de Kort op een mooie derde plaats.

Lees meer op: raborondeheerlen.nl

Kijk ook naar de reportage van de 2013 editie op youtube >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkTriangel

Basisschool De Triangel eindigt schooljaar met LEEF GEZOND! campagne – Op woensdag 10 juli sprak teamlid Nicoliene over ambassadeurs Melinda en Alex voor een publiek van tientallen leerlingen van basisschool De Triangel. Nicoliene vertelde over de dromen van Melinda en Alex,  hun leven na kanker, hun gezonde leefstijl als danseres en muzikant, de campagne LEEF GEZOND! en de zes leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken tegen kanker.

Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal risicofactoren zijn voor het krijgen van kanker. Ook heeft onderzoek aangetoond dat veel tieners, jongeren, maar ook volwassenen niet op de hoogte zijn van deze risicofactoren. LIVESTRONG NL vindt het belangrijk om o.a. tieners te informeren wat je kan doen om het risico op kanker te verlagen. Op basisschool De Triangel werd dit gedaan door een interactieve presentatie met o.a. video’s van LIVESTRONG NL ambassadeur Alex, stichting Rookpreventie Jeugd en het Longfonds. Daarna kregen de leerlingen verschillende werkstuk opdrachten met LEEF GEZOND! thema’s. Hierdoor kwamen de leerlingen op een speelse manier in gesprek met het team van LIVESTRONG NL. Tenslotte gaven de leerlingen een score (goed en zeer goed) voor de presentatie. Het was een geslaagde ochtend!

6 Leefregels
“We hopen dan ook in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden.

1. Rook niet
2. Beweeg genoeg
3. Let op je gewicht
4. Wees matig met alcohol
5. Eet gezond
6. Zon verstandig

Aan het eind van de werkstuk opdrachten werd het trainingsschema’s voor 5km hardlopen uitgedeeld, die de leerlingen thuis – het liefst samen met hun ouders – kunnen oppakken. Daarnaast was er tijd voor een groepsfoto van deze enthousiaste groep leerlingen en hun meester!
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkRftR2013a

DELTA Ride for the Roses – 8 Juni was het weer zover. De regionale Ride for the Roses ging weer van start! De opbrengst van dit evenement gaat naar KWF Kankerbestrijding. Net zoals voorgaande jaren waren er 4 verschillende afstanden: 25km, 50km, 80km en de 120km. Dit jaar deden een recordaantal van bijna 6000 deelnemers mee! (Lees meer >>)

DELTA Ride for the Roses en LIVESTRONG NL werkten weer samen voor de 2013 editie, net zoals tijdens het evenement van 2011 en 2012. Zowel de DELTA Ride for the Roses als LIVESTRONG NL hebben namelijk tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker. Een voor de hand liggende samenwerking vinden beide stichtingen.

De opbrengst van deze Ride for the Roses 2013 gaat naar het bekroonde onderzoek van prof.dr. René Bernards, hoofd van de afdeling moleculaire carcinogenese van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI). Prof. dr. Bernards staat bekend om zijn voortrekkersrol op het gebied van de gepersonaliseerde aanpak van kanker, waarbij patiënten een persoonlijke behandeling krijgen aangemeten. Volgens Bernards is dat de toekomst: ‘Het huidige ‘one size fits all’-principe heeft zijn beste tijd gehad. Kankerbestrijding moet en kan individualistischer’.

LIVESTRONG_NL heeft bij gedragen door samen te werken met partner Delta Ride for the Roses tijdens de promotie en realisatie van dit evenement. Ter afsluiting van de vier toertochten werden de bijna 6000 deelnemers bij terugkomst feestelijk ontvangen met muziek en dans. Zie foto’s editie 2013 >>
.
DELTA Ride for the Roses Zeeland startte vanuit de Zeelandhallen in Goes. DELTA Ride for the Roses bracht tijdens deze editie € 169.760,- op.
.
Een kort verslag van deze editie door PZC (video) >>
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nieuwsarchief 2013 >>
Nieuwsarchief 2012 >>
Nieuwsarchief 2011 >>

.

Web Statistics

.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger