Nieuws 2013 – juni/dec

Titelbalk-Re-turn
Re-turn | Werkkracht bij kanker – Ragna van Hummel, oprichter en directeur van Re-turn, kreeg in 2005 borstkanker en ontdekte dat werken tijdens en na de behandelingen helemaal niet vanzelfsprekend was.

Ragna zag al snel dat niet alleen werknemers maar ook werkgevers worstelen met vragen over werken en kanker. Om dit gat te dichten richtte zij in 2009 Re-turn op. Zij wil met Re-turn werkgevers en werknemers verbinden en laten zien dat werk bijdraagt aan herstel bij kanker. Ragna: ”Kanker hebben is een ingrijpende ervaring. In het ziekenhuis gaat het nooit over werk en familie en vrienden leggen de nadruk op ‘leuke dingen doen’- en daar hoort werken nooit bij. Kortom, na de diagnose kanker vliegt werk meestal uit het raam. Zo gebeurt het dat mensen met kanker maanden of jaren uit het arbeidsproces zijn, ook na het afronden van de behandelingen in het ziekenhuis.”
Ragna_portret02
Toch weet iedereen dat werken belangrijk is. Zeker als er curatief behandeld wordt. Ragna vervolgt: “Hoe langer weg van het werk, hoe langer het duurt om terug te keren, als dat al lukt. Daar al veel eerder aandacht aan geven zou eigenlijk heel logisch moeten zijn. Want werken is heel vaak geen kwestie van ‘willen’ maar van ‘moeten’, van brood op de plank. Baanbehoud is essentieel!”

LIVESTRONG NL ondersteunt de boodschap van Re-turn. Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting vindt het belangrijk dat werknemers met kanker en hun werkgevers optimaal worden begeleid. Lees meer over Re-turn >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkBM

LIVESTRONG NL pakte weer uit op de Bike MOTION van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG NL al meerdere jaren een warm hart toe en ook tijdens deze editie. Wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn. In onze stand hebben wij laten zien welke goede initiatieven in Nederland worden ontplooid in de strijd tegen kanker.

Bike MOTION Benelux: voor iedere sportieve fietser – Op deze beurs kon je jouw fietspassie in een hogere versnelling zetten: zo lieten importeurs en fabrikanten van fietsen, accessoires en kleding alvast de collectie voor het nieuwe seizoen zien. Maar je vond er ook aanbieders van fietsvakanties, sportvoeding en heel belangrijk, alles om je eigen prestaties te verbeteren.

Het vernieuwde Bike MOTION – Alleen maar kijken naar de nieuwste MTB-modellen behoort tot het verleden. Zo kwam er een heus testparcours, waarop je de nieuwste 29-ers zelf kon testen! Je eigen prestaties verbeteren? Dat kon in het nieuwe workshoptheater. In dit theater deden experts de geheimen uit de doeken over bijvoorbeeld trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding. Ook nieuw was de werkplaats ‘Men at work’, waar framebouwers, wielenvlechters etc. echt aan het werk waren. Ook nieuw: je kon een bikefitting laten doen!

LIVESTRONG NL heeft samen met partners Ride for the Roses Zeeland, Re-turn en JJ Sports de missie, doelen en gezamenlijke activiteiten van de stichting uitgedragen.

Doneer en maak kans op mooie prijzen – Bezoekers konden een donatie doen en maakten kans op mooie prijzen gesponsord door één van onze partners. Of men kon ons steunen door een donatie te geven voor een LIVESTRONG bandje of bidon. Ook konden de bezoekers bekende sporters ontmoeten, die LIVESTRONG een warm hart toe dragen. Onze knappe LIVESTRONG NL teamleden ontvingen de bezoekers van harte in onze Bike MOTION stand.

GRATIS Sportadvies – Op de LIVESTRONG NL stand ontving de bezoeker dit jaar gratis advies over trainingen en rijtechnieken (mountainbike & wielrennen) van voormalig profrenner Bas Stamsnijder. Ook gaf ons team hen een gratis trainingsschema mee waarmee zij hun trainingsdoel kon realiseren. Vervolgens kon de bezoeker onze adviezen direct in praktijk brengen op het testparcours in de Jaarbeurs waar men de nieuwste 29er MTB-modellen GRATIS kon testen. Zie hier de actie-flyer – PDF

Leef Gezond! – Een gezonde levensstijl is één van de speerpunten van de Nederlandse LIVESTRONG stichting. “We hopen in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, studenten van voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden. Lees meer over de Leef Gezond! campagne

Op zaterdag 12 oktober ontvingen LIVESTRONG NL ambassadeur Bas Stamsnijder en teamleden Dieuwertje Poort (goud NK duathlon sprint en goud EK (onder 23 jaar)) en Charlotte Lenting (Nationale selectie wielrennen (onder 23 jaar)) een mooie cheque van Leo van Teeffelen van MTB Chaam (WV Smeekens).

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
TitelbalkMTB-Chaam-2013

MTB Chaam / WV Smeekens en de Nederlandse LIVESTRONG stichting hadden wederom de handen ineen geslagen voor de jaarlijkse MTB toertocht: LIVESTRONG RIDE. Daarmee sloten wij ons aan bij verschillende internationale LIVESTRONG teams die zich ieder jaar rond 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker.

Op zaterdag 5 oktober was er een GRATIS MTB clinic voor de jeugd tot 16 jaar.

Op zondag 6 oktober hadden MTB Chaam en WV Smeekens een toertocht voor mountainbikers ten bate van LIVESTRONG NL georganiseerd. In de prachtige Chaamse bossen nabij Breda werd deze unieke mountainbiketocht gefietst voor dit belangrijke doel: de strijd tegen kanker. Iedereen kon meedoen aan één van de tochten van 30, 55 of 80 km (door NTFU goedgekeurd).

Een groot deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Tijdens de 2012 editie deden bijna 1150 deelnemers mee. Maar dit jaar hebben we het record overtroffen: ruim 1450 deelnemers reden deze toertocht ten bate van de strijd tegen kanker. Veel dank!

Het werd een onvergetelijke dag: een uitdagende tocht in een unieke omgeving: deels door het schitterende recreatiegebied ‘t ZandZie kaart

Voor de actie foto’s van de deelnemers kijk hier >>

LEES MEER over de MTB clinic voor de jeugd >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Titelbalk8vChaam

LIVESTRONG NL was ook dit jaar aanwezig bij belangrijke profronden – Na de Tour de France worden er elk jaar natourcriteriums gereden. De wielersport wordt dan door het publiek intens beleefd. Zij kunnen hun favoriete ‘Tour de France’-renner in deze koers van dichtbij zien. Er is dan een geweldige sfeer en ook veel amusement. Tijdens de bekendste profronden, heeft LIVESTRONG NL een promoteam ingezet. De stichting vindt het belangrijk om het bewustzijn voor de strijd tegen kanker te vergroten en mensen te informeren wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Daarnaast wil de stichting fondsen werven voor de strijd tegen kanker.

We danken de organisaties van deze evenementen voor hun gastvrijheid en dat zij LIVESTRONG NL een warm hart toedragen.

Acht van Chaam – Op woensdag 24 juli was LIVESTRONG NL aanwezig bij de 75e editie van het oudste wielercriterium van Nederland, de Acht van Chaam.

Tijdens de Acht van Chaam stonden dit jaar de volgende renners aan de start: Bauke Mollema & Laurens ten Dam van Belkin Pro Cycling Team, Marcel Kittel & Tom Veelers van Team Argos-Shimano, Johnny Hoogerland & Boy en Danny van Poppel van Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team en vele anderen. Bauke Mollema won in 2012 en Johnny Hoogerland in 2011. Dit jaar is de Acht van Chaam gewonnen door Marcel Kittel.

Jubileum boek 75 x Acht van Chaam – Berry van Oers, een geboren en getogen Chamenaar, is sinds zijn vijfde verknocht aan het wielerevenement in zijn woonplaats. Van Oers schreef het boek 75 x Acht van Chaam. Zijn nieuwste boek biedt een fraaie kijk in de historie van Nederlands bekendste wielercriterium.

Lees meer op: 8vanchaam.nl
Tickets zijn verkrijgbaar via de website >>

[Not a valid template]

RaboRonde Heerlen

Op 26 juli, de eerste vrijdag na de Tour, was het LIVESTRONG NL promoteam prominent aanwezig bij de 24e editie RaboRonde Heerlen. Ook dit jaar was de RaboRonde Heerlen niet zomaar een jaarlijks terugkerend feest. Het is één van de grootste na-Tour criteria van Nederland. Op de eerste vrijdag na de 100ste Tour de France hebben ook dit jaar tienduizenden mensen van dit Heerlense evenement genoten.

De organisatie heeft ook dit jaar besloten het helemaal Nederlands te houden. Organisator Chris Tiekstra is een tevreden mens; “In eerste instantie zouden de grote namen uit de Tour op zaterdag allemaal naar San Sebastian moeten gaan. Dan zouden wij in Heerlen dus verstoken blijven van de meest interessante renners. Wij hebben contact opgenomen met de ploegleiding van Belkin en daar aangegeven dat wij het vreemd zouden vinden als er geen Belkin toppers aan de start zouden staan in een van de grootste na-Tour criteriums van Nederland. Gelukkig dacht Belkin met ons mee en in overleg is besloten dat Laurens Ten Dam naar Heerlen kan komen. Een oplossing waar wij erg tevreden mee zijn.”

Het werd weer een spannende wedstrijd met TOP-renners als Tom Dumoulin en Albert Timmer van Team Argos-Shimano, Laurens Ten Dam, Lars Boom van Belkin Pro Cycling Team en Danny & Boy van Poppel van Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team. De 24ste editie van de RaboRonde Heerlen is gewonnen door Lars Boom. In de sprint versloeg hij Tom Dumoulin, gevolgd door Koen de Kort op een mooie derde plaats.

Lees meer op: raborondeheerlen.nl

Kijk ook naar de reportage van de 2013 editie op youtube >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkTriangel

Basisschool De Triangel eindigt schooljaar met LEEF GEZOND! campagne – Op woensdag 10 juli sprak teamlid Nicoliene over ambassadeurs Melinda en Alex voor een publiek van tientallen leerlingen van basisschool De Triangel. Nicoliene vertelde over de dromen van Melinda en Alex,  hun leven na kanker, hun gezonde leefstijl als danseres en muzikant, de campagne LEEF GEZOND! en de zes leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken tegen kanker.

Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal risicofactoren zijn voor het krijgen van kanker. Ook heeft onderzoek aangetoond dat veel tieners, jongeren, maar ook volwassenen niet op de hoogte zijn van deze risicofactoren. LIVESTRONG NL vindt het belangrijk om o.a. tieners te informeren wat je kan doen om het risico op kanker te verlagen. Op basisschool De Triangel werd dit gedaan door een interactieve presentatie met o.a. video’s van LIVESTRONG NL ambassadeur Alex, stichting Rookpreventie Jeugd en het Longfonds. Daarna kregen de leerlingen verschillende werkstuk opdrachten met LEEF GEZOND! thema’s. Hierdoor kwamen de leerlingen op een speelse manier in gesprek met het team van LIVESTRONG NL. Tenslotte gaven de leerlingen een score (goed en zeer goed) voor de presentatie. Het was een geslaagde ochtend!

6 Leefregels
“We hopen dan ook in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden.

1. Rook niet
2. Beweeg genoeg
3. Let op je gewicht
4. Wees matig met alcohol
5. Eet gezond
6. Zon verstandig

Aan het eind van de werkstuk opdrachten werd het trainingsschema’s voor 5km hardlopen uitgedeeld, die de leerlingen thuis – het liefst samen met hun ouders – kunnen oppakken. Daarnaast was er tijd voor een groepsfoto van deze enthousiaste groep leerlingen en hun meester!
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TitelbalkRftR2013a

DELTA Ride for the Roses – 8 Juni was het weer zover. De regionale Ride for the Roses ging weer van start! De opbrengst van dit evenement gaat naar KWF Kankerbestrijding. Net zoals voorgaande jaren waren er 4 verschillende afstanden: 25km, 50km, 80km en de 120km. Dit jaar deden een recordaantal van bijna 6000 deelnemers mee! (Lees meer >>)

DELTA Ride for the Roses en LIVESTRONG NL werkten weer samen voor de 2013 editie, net zoals tijdens het evenement van 2011 en 2012. Zowel de DELTA Ride for the Roses als LIVESTRONG NL hebben namelijk tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker. Een voor de hand liggende samenwerking vinden beide stichtingen.

De opbrengst van deze Ride for the Roses 2013 gaat naar het bekroonde onderzoek van prof.dr. René Bernards, hoofd van de afdeling moleculaire carcinogenese van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Prof. dr. Bernards staat bekend om zijn voortrekkersrol op het gebied van de gepersonaliseerde aanpak van kanker, waarbij patiënten een persoonlijke behandeling krijgen aangemeten. Volgens Bernards is dat de toekomst: ‘Het huidige ‘one size fits all’-principe heeft zijn beste tijd gehad. Kankerbestrijding moet en kan individualistischer’.

LIVESTRONG_NL heeft bij gedragen door samen te werken met partner Delta Ride for the Roses tijdens de promotie en realisatie van dit evenement. Ter afsluiting van de vier toertochten werden de bijna 6000 deelnemers bij terugkomst feestelijk ontvangen met muziek en dans. Zie foto’s editie 2013 >>
.
DELTA Ride for the Roses Zeeland startte vanuit de Zeelandhallen in Goes. DELTA Ride for the Roses bracht tijdens deze editie € 169.760,- op.
.
Een kort verslag van deze editie door PZC (video) >>
.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nieuwsarchief 2012 >>
Nieuwsarchief 2011 >>

.

Web Statistics

.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger