Livestrong in Nederland

Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting heeft een erkende samenwerking met de LIVESTRONG Foundation – het LIVESTRONG hoofdkantoor in Austin, Texas (VS) – die sinds 1997 wereldwijd tegen kanker vecht. Wij doen dit in Nederland, want ook in ons land is kanker doodsoorzaak nummer één. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker, de andere twee staan een vriend of familielid bij of verliezen hem of haar. Jaarlijks eist kanker bijna 42 duizend levens in Nederland.

Missie
Dit gevoel van onmacht omzetten in kracht en actie, is waar onze stichting voor staat. We willen de bewustwording voor het kankerprobleem in Nederland verhogen en geld bij elkaar brengen om wetenschappelijk onderzoek en methoden om kanker te behandelen te ondersteunen.

Wat doen we?

  • Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal risicofactoren zijn voor het krijgen van kanker. Onderzoek heeft ook aangetoond dat veel mensen niet op de hoogte zijn van deze risicofactoren. Daarom vindt de stichting het belangrijk om het bewustzijn voor de strijd tegen kanker te vergroten en mensen te informeren wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Wij zijn hiervoor aanwezig bij breedtesportevenementen in Nederland, organiseren sportevenementen en geven presentaties op scholen.
  • Behandelmethoden subsidiëren. Wij leveren een financiële bijdrage in de ontwikkeling van de behandelmethode hyperthermie. Klik ook op deze link (PDF) en deze link voor meer informatie over hyperthermie. Daarnaast doen wij jaarlijks een donatie (in 2011: € 2001,73) aan het hoofdkantoor van LIVESTRONG in de Verenigde Staten. De hoogte van deze donatie wordt per jaar vastgesteld en komt ten goede aan internationale projecten. Wij werven fondsen via (online) doneeracties en samenwerkingsprojecten. Eén van onze speerpunten is onze samenwerking met Delta Ride for the Roses in Zeeland, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het KWF Kankerbestrijding. (Lees meer op de site van Ride for the Roses >>)
  • Kanker blijvend op de publieke agenda zetten. Dit doen wij zowel door aanwezigheid bij sportevenementen, als op het internet via websites, facebook en twitter.
  • Vergroten van de naamsbekendheid van LIVESTRONG in Nederland.
  • Ondersteunen van partners, teamleden en supporters (o.a. studenten Haagse Hogeschool) die zich actief willen inzetten voor onze missie en doelen.

.
Ontstaan
Sinds het najaar van 2009, hebben we een erkende samenwerking met de LIVESTRONG Foundation in Austin, Texas en werken we in nauw overleg samen met het hoofdkantoor. Ons kernteam bestaat uit een 5-tal leaders. Elke ‘leader’ is projectleider van diverse projecten en doet dit belangeloos en onbezoldigd.

Samen met een aantal partnersambassadeurs en teamleden zijn wij een enthousiast, gemotiveerd en professioneel team.
.
Stichting
Tevens zijn wij een transparante stichting, bekend onder de naam LIVESTRONG NL, met een bestuur (organogram op aanvraag). Ook onze bestuursleden doen hun werk belangeloos en onbezoldigd. We informeren je daarom graag over de veranderingen en verbeteringen die we continue binnen de stichting doorvoeren. Ook jouw suggesties nemen we ter harte.

Kanker is een ernstige ziekte en met jouw hulp en vertrouwen willen we veel bereiken.

Wil je meer weten over onze stichting, ons bestuur of de hoofdlijnen van het beleidsplan stuur dan een e-mail via dit contactformulier >>

 

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger