Nieuwsarchief 2011

Na de Wereld- en Europese kampioenschappen, werden er van 27 tot 30 december ook de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen georganiseerd op de baan van Omnisport in Apeldoorn.

Omnisport Apeldoorn was na 2008 en 2010 ook in 2011 gastheer van de KNWU NK baanwielrennen. En er was weer een sterke bezetting net zoals tijdens eerdere edities. Nederlands beste baanrenners streden om de verschillende nationale titels. De KNWU NK baanwielrennen 2011 stond mede in het teken staan van de Olympische Spelen 2012, welke dit jaar in Londen worden gehouden. Zowel de coaches als de baanrenners zagen Apeldoorn als voorbereiding op deze Spelen.

Ook LIVESTRONG_NL was prominent aanwezig. Ons Nederlandse LIVESTRONG team was vereerd om tijdens kampioenschappen als deze aanwezig te mogen zijn: “We zijn uiteraard erg enthousiast dat we ook bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen de missie en doelen van LIVESTRONG uit mogen dragen. Het is fantastisch dat de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen Baanwielrennen, evenals die van Libéma, LIVESTRONG_NL een warm hart toe dragen.” Voor het laatste nieuws zie de website van NK Baanwielrennen >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Aankomend wielertalent Nelis Koeken (Vacansoleil) en Ricardo van der Velde (Donckers Koffie-Jelly Belly) stonden op het programma om in actie te komen tijdens de RPM marathon bij Medifit Breda. Doel van deze RPM marathon was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor LIVESTRONG_NL en onze strijd tegen kanker.

Deze RPM marathon – vervolg op de succesvolle editie van 2010 – werd georganiseerd door het team van paramedisch sportcentrum Medifit onder leiding van Sandra Kleine en was ten behoeve van LIVESTRONG_NL die zich inzet voor Nederlandse kankerpatiënten.

Een groot deel van de opbrengst van deze RPM marathon wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van hyperthermie. Hyperthermie is een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Voor een kort verslag en meer foto’s van deze succesvolle avond met bijna 200 deelnemers en een geweldige opbrengst lees je hier meer>>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

DELTA Ride for the Roses en ons Nederlandse LIVESTRONG team werken ook in 2012 samen! Zowel de DELTA Ride for the Roses als LIVESTRONG_NL hebben tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker en beide organisaties zijn een sportief initiatief van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Een voor de hand liggende samenwerking.

DELTA Ride for the Roses Zeeland start op zaterdag 16 juni 2012 vanuit de Zeelandhallen in Goes. Inschrijven kan vanaf 1 december 2011. Lees meer >>

Lees meer over voorbereiding en training voor de toertocht >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Alex – @onearmed nam deel aan de indrukwekkende show ‘Sta op tegen Kanker’.

Alex (LIVESTRONG_NL ambassadeur – facebook.com/0neArmed) zei, kort voor de show, hierover: ‘Ik zal tijdens een onderdeel drummen. In dat onderdeel worden statements vertelt. En dit sluit ik af met een korte solo.

Helemaal super natuurlijk, en heb er ook veel zin in. Het is mooi om als “survivor” van kanker mensen te laten zien, dat er een weg is ná het overleven van kanker om verder te komen’.

De liveshow was te zien op 16 nov. op Nederland 1, om 20:30 uur. De show werd gepresenteerd door Angela Groothuizen en Art Rooijakkers. Sta op tegen Kanker is een liveshow om donateurs te werven voor KWF. In de show kwamen o.a. artsen en (ex-)kankerpatiënten aan bod om te vertellen over hun ervaring met kanker.

Ook bekende Nederlanders als Ruth Jacott, Guus Meeuwis, Dennis van der Geest, Xander de Buisonjé, Ruud de Wild, ea. stonden tijdens deze show massaal op tegen kanker! Lees meer >>

‘Sta op tegen kanker’ gemist? Bekijk de uitzending hier >>

Bekijk ook de “Sta op tegen Kanker” series van Alex – @OneArmed

Jeroen van der Boom – ‘Niemand Anders’ DOWNLOADEN Opbrengsten gaan naar het KWF

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

11-11-’11 Was een mooie datum en ook een hele speciale dag op de Haagse Hogeschool in Den haag. Op deze dag werd de jaarlijkse sportmanagement (SPM) presentatie (2e jaars) gehouden. Daarnaast had SPM besloten een goed doel te steunen. Er werd kozen voor LIVESTRONG een goed doel die zijn oorsprong heeft in de sport.

Projectleider Katie zei hierover: “Wij willen een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker… en dit doel willen wij op een creatieve en leerzame manier bereiken. Wij zijn ‘SPM–Strong’ en evenals LIVESTRONG_NL zijn ook wij overtuigd van het volgende: ‘eenheid is kracht, kennis is macht en instelling is alles.” Lees meer >>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Na de wereldkampioenschappen dit jaar, werden er ook met succes van 21 tot 23 oktober de Europese kampioenschappen baanwielrennen georganiseerd op de baan van Omnisport in Apeldoorn.

Zelden was een EK baanwielrennen zo sterk bezet als tijdens deze editie. Meer dan twintig medaillewinnaars van de WK (eerder dit jaar ook in Omnisport) kwamen naar Apeldoorn. De Europese kampioenschappen baanwielrennen gelden als kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Voor meer info zie de website: www.ectrackcycling.com

Ook LIVESTRONG_NL was prominent aanwezig. Ons Nederlandse LIVESTRONG team greep de kans aan om tijdens kampioenschappen als deze aanwezig te mogen zijn: “We zijn er zeer enthousiast en dankbaar dat we bij deze Europese kampioenschappen baanwielrennen promotie voor LIVESTRONG kunnen maken. Het is geweldig dat de organisaties van het EK Baanwielrennen en Libéma op deze manier LIVESTRONG_NL een warm hart toe dragen.”

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL was ook dit jaar op de BikeMOTION Benelux – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG_NL al meer dan een jaar een warm hart toe en wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn.

Ons team heeft het gedachtengoed van LIVESTRONG uitdragen EN uiteraard de bekende bandjes aangeboden. Bekende Nederlandse wielrenners zoals Tom Stamsnijder en Kai Reus, die LIVESTRONG steunen, hebben onze stand een bezoek gebracht voor een meet & greet. Ook vond het ‘virtual reality’ fietsen bij ons plaats. De bezoeker had de mogelijkheid om een toptijd te realiseren op het parcours van de Amstel Gold Race. Alexander Picard won uiteindelijk de prijs door de snelste tijd – 2:48:79 – te realiseren. Hij won hiermee 2 startbewijzen voor de Amstel Gold Race toerversie 2012. Ook zijn i.s.m de Amstel Gold Race Xperience 3 unieke fietsclinics gelanceerd met een sportief karakter om meer mensen aan het sporten te krijgen met het oog op een betere gezondheid.

Bezoekers konden dus naar onze stand op het grote terras in hal 9 komen voor de meet & greet, om de snelste tijd te realiseren of om zich te laten informeren over onze unieke LIVESTRONG_NL Fiets Clinics op het Amstel Gold Race parcours. Voor meer info zie ons persbericht >> en voor foto’s zie Facebook >>

Over BikeMOTION Benelux – Tijdens BikeMOTION Benelux kon je een compleet aanbod aan sportief fietsnieuws bekijken. Naast de 600 exposanten was er op BikeMOTION Benelux nog veel meer te ervaren. Er waren diverse activiteiten en je kon advies krijgen over sporttraining en -voeding. Meer over BikeMOTION Benelux >>

.

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG Day 2011 groot succes – Het Nederlandse LIVESTRONG team en Wielerland.nl sloegen zondag 2 oktober de handen ineen voor de jaarlijkse LIVESTRONG Day. Daarmee sloten ze zich aan bij de wereldwijde stoet mensen die zich ieder jaar op 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker. Net als LIVESTRONG, streeft Wielerland ernaar om meer mensen aan het sporten te krijgen met het oog op een betere gezondheid. Marco Goudswaard, directeur van Wielerland.nl, steunde de activiteiten van LIVESTRONG afgelopen zondag met een speciale online actie op Wielerland.nl. De volledige website kleurde geel!

De hoofdactiviteit van het Nederlandse LIVESTRONG team was een toertocht voor mountainbikers. Daarmee wilde de stichting geld inzamelen. Samen met MTB Chaam , WV Smeekens en bijna 1000 betrokkenen werd in de Chaamse bossen nabij Breda een unieke mountainbiketocht gefietst voor dit enorm belangrijke doel.

Iedereen kon meedoen aan de toertocht. Een groot deel van de opbrengst ging naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

De jaarlijkse LIVESTRONG Day is een initiatief van Lance Armstrong en markeert een omslagpunt in zijn leven. Vijftien jaar geleden, op 2 oktober 1996, werd er bij hem teelbalkanker geconstateerd met uitzaaiingen in zijn hele lichaam. Zijn persoonlijke strijd zette hem ertoe een eigen fonds op te richten. Zeven Touroverwinningen en miljoenen gele armbandjes later, staat Armstrong symbool voor de strijd tegen doodsoorzaak nummer één.

Het werd een fantastische ervaring voor alle deelnemers. Een uniek mountainbike event met zomerse temperaturen op een bijzondere locatie: het schitterende recreatiegebied ‘t Zand. Zie kaart >> of meer info >>

(Voor LIVESTRONG Day 2010 zie onderaan deze pagina)

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

De eerste editie van de nieuwe serie Vacansoleil4Challenge toertochten verliep zondag 25 september vlekkeloos. En ook het Nederlandse LIVESTRONG team was aanwezig.

De toertochten startten en finishten bij het schitterende Omnisport in Apeldoorn, waar eind oktober het EK Baanwielrennen plaats zal vinden. Routes van 160, 120, 90 en 60 km voerden door het mooie fietsgebied rondom Apeldoorn. Het parcours was afwisselend en de langere afstanden boden ook de ervaren toerrijder voldoende uitdagingen. Ook het zomerse weer droeg bij aan deze geslaagde dag.

Bij aankomst konden de deelnemers direct hun dorst lessen met een gratis sportdrankje. Duizenden toerfietsers kwamen naar het Omnisport in Apeldoorn en beleefden samen dit TOP evenement! De organisatie ontving veel complimenten en kijkt al weer uit naar de volgende toertocht in Scheveningen op 8 oktober. Lees meer>>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Een unieke kans – Voor de prijs hoefde je het niet te laten, want het was gratis. Cycle You & LIVESTRONG_NL boden jou een onvergetelijke dag met de mogelijkheid om de nieuwste full suspension en ‘29er’ mountainbikes uit te proberen. Een unieke kans, die je zeker niet voorbij mocht laten gaan.

Ontdek de verschillen – Tijdens deze MTB testdag kon je aan den lijve ondervinden wat de verschillen in rijeigenschappen zijn tussen de mountainbikes. De testronde die we speciaal voor jou hadden uitgezet vlakbij Amsterdam (start Schellingwouderdijk 339) loog er niet om. In een ronde van ongeveer vijf kilometer waren pittige klimmetjes, licht glooiend terrein en mooie afdalingen te vinden. De ronde kon tijdens de testdag meerdere malen worden gereden met steeds een andere testfiets. Lees meer>>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG team in Qu3-kubus met als thema ‘Energy for Life’ – Tijdens het Noorderzon festival liet de stad Groningen in de Qu3-kubus mooie voorbeelden zien vanuit de wetenschap. Voorbeelden die tot de verbeelding spraken en die pasten binnen een Performing Arts festival. Er waren verschillende interactieve opstellingen waar de bezoekers elke avond zelf aan de slag konden.

In Qu3 op het Noorderzon festival hadden o.a. de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) het thema ‘Energy for life’ uitgewerkt. Bezoekers konden met uiteenlopende onderwerpen experimenteren, zoals het testen van een gezonde levensstijl of de invloed van emoties op je hartslag.

Ook ons LIVESTRONG team was prominent aanwezig tijdens de ‘Energy for Life’-dagen in de Qu3-kubus. Lees meer>>

[Not a valid template]

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL ambassadeur Alex op Noorderzon festival Groningen – Muziekpodium het Dok op het Noorderzon festival was dit jaar het podium voor Alex: www.twitter.com/@onearmed. Als ambassadeur van LIVESTRONG_NL gaf hij daar op de laatste dag van het Performing Arts festival een benefietoptreden en heeft hij zijn drumtalent laten zien aan de duizenden bezoekers van dit unieke internationale festival (van 18 tot 28 aug.) in het park Noorderplantsoen. Lees meer >>

[Not a valid template]

Meer over Alex zie ook >>

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger