Trainingsschema – SCHAATSEN – Schaatsschema

“Nederland wordt door velen gezien als schaatsland. De meeste overdekte wedstrijd ijsbanen van de wereld bevinden zich in ons kleine landje. Als het ook maar een beetje vriest begint het speculeren over een Elfstedentocht. Bij het eerste laagje ijs binden de waaghalzen de ijzers onder voeten. Op de wereldkampioenschappen (heren >> en dames >>) of Olympische Spelen staat er altijd wel een landgenoot op het podium.

De weg naar dat podium is echter lang en zwaar en voor de meeste van ons wellicht niet mogelijk.” zegt Patrick van de Werken. Eén van zijn beste prestaties is een 4e plek tijdens het NK Supersprint 2012 (zie uitslag blad 25). Verder heeft Patrick ieder jaar deelgenomen aan NK Allround Junioren en behaalde hij goede klasseringen in de middenmoot.

425873_4578966795834_1047402418_n

Patrick: “Maar ook zonder dat je wereldkampioen wordt valt er veel plezier te beleven aan de schaatssport. Daarom heb ik hieronder voor de beginnende schaatser schema’s, tips en een lijst met benodigdheden opgesteld om de eerste stappen te maken en te genieten van het schaatsen.

Ook vind je voor de gevorderde schaatser hieronder acht trainingsschema’s. Binnenkort kan je trainingsschema’s downloaden voor de wedstrijdschaatser. Deze heb ik samen met mijn trainer opgesteld. Dus wordt vervolgd…”
.
Check Patrick’s verhaal en lees waarom hij zich inzet voor LIVESTRONG NL >>
.
Download hier jouw schaatsschema & 8 belangrijke techniekoefeningen (PDF)
BeginnendeSchaatser
Download hier jouw 8 schaatsschema’s voor gevorderden (PDF)
ErvarenSchaater
© Patrick van de Werken

..

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger