P E R S B E R I C H T
7 oktober, Utrecht

LIVESTRONG pakt uit met toprenners en Amstel Gold Race Xperience fietsclinics op BikeMOTION

Tom Stamsnijder en andere wielrenners signeren tijdens de BikeMOTION voor LIVESTRONG_NL op de grootste fietsbeurs van de Benelux in Utrecht. Ook presenteert de stichting drie unieke fiets-clinics op het parcours van de Amstel Gold Race

Signeersessies
Wielrenner Tom Stamsnijder (Leopard-Trek) en anderen zijn van 14 tot en met 16 oktober op de BikeMOTION beurs in de Jaarbeurs aanwezig voor een meet & greet. De wielrenners doen dit om aandacht te vragen voor LIVESTRONG, de stichting van Lance Armstrong. Het Nederlandse LIVESTRONG-team vraagt aandacht en zamelt geld in voor hyperthermie – een bijzondere Nederlandse behandelmethode tegen kanker.

In hal 9 houden de LIVESTRONG-ambassadeurs op verschillende dagen van de beurs signeersessies. Ook aankomende talenten Bas Stamsnijder en Jelle Posthuma zullen aanwezig zijn. Dick Weisz van het Nederlandse LIVESTRONG-team is zeer blij met de inzet van de renners: “Ik vind het geweldig dat deze talentvolle renners zich ondanks hun drukke schema in willen zetten voor LIVESTRONG.”

Fietsclinics
Naast de signeersessies presenteert LIVESTRONG_NL drie unieke concepten voor fiets-clinics: Xperience, Enjoy & Exclusive. Een gezonde levensstijl is immers een speerpunt van de stichting. In samenwerking met de Amstel Gold Race Xperience houdt LIVESTRONG_NL drie unieke fiets-clinics met een sportief karakter om meer mensen aan het sporten te krijgen met het oog op een betere gezondheid. Op de BikeMOTION nodigt het Nederlandse LIVESTRONG-team je, tijdens deze primeur, uit om de Xperience-, Enjoy- & Exclusive-fietsclinic te ontdekken. De clinics vinden plaats op een uitdagende locatie: het parcours van de Amstel Gold Race. Iedereen kan meedoen aan de clinics.

“Deze LIVESTRONG Fiets Clinics ondersteunen we vanuit de Amstel Gold Race Xperience graag, en van ganser harte! Wij steunen LIVESTRONG dagelijks in de sportieve strijd tegen kanker vanuit ons centrum van de wielersport in Zuid-Limburg”, aldus Alain Closset, eigenaar van AGRXp. Geïntereseerden kunnen mailen naar agrxp.livestrong@gmail.com voor nadere details.

Hyperthermie
Een groot deel van de opbrengst van de fietsclinics wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van hyperthermie. Hyperthermie is een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Tom Stamsnijder
Als zoon van oud-wereldkampioen Hennie Stamsnijder is het wielrennen bij Tom en zijn broers Bas en Rob, met de paplepel ingegoten. Nadat zijn broer Rob op jonge leeftijd getroffen werd door een hersentumor heeft Tom zich als doel gesteld om profrenner te worden. In 2000 werd Tom Nederlands Kampioen tijdrijden voor de nieuwelingen, waarna de Rabobank wielerploeg interesse in hem kreeg. In 2010 had hij besloten dit profteam te verlaten en over te stappen naar het team van de gebroeders Schleck: Leopard-Trek. Tom over LIVESTRONG: “Ik zet me graag in voor LIVESTRONG omdat ik deze ziekte te vaak van te dichtbij heb gezien! En we samen deze ziekte een halt aan moeten roepen… It’s about us!“

LIVESTRONG en de Lance Armstrong Foundation
LIVESTRONG is een initiatief van Lance Armstrong en markeert een omslagpunt in zijn leven. Vijftien jaar geleden, op 2 oktober 1996, werd er bij hem teelbalkanker geconstateerd met uitzaaiingen in zijn hele lichaam. Zijn persoonlijke strijd zette hem ertoe een eigen fonds op te richten. Zeven Touroverwinningen, miljoenen gele armbandjes en talloze cruciale donaties later, staat Armstrong symbool voor de strijd tegen doodsoorzaak nummer één.

Bike Motion Benelux
De ‘goednieuwsshow’ voor de sportieve fietsers in Nederland en België. Dit is kort samengevat de beurs Bike Motion Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht. De exposanten zetten alle bijzonderheden overzichtelijk op een rij: niet alleen de nieuwste fietsen van 2012, de nieuwste collecties wielerkleding en accessoires, maar ook reisinformatie en deskundige adviezen op het gebied van trainingsopbouw en voeding. Met meer dan 200 deelnemers, goed voor meer dan 600 merken. Het prachtige aanbod wordt omlijst met een uitdagend evenementen-programma met o.a. presentaties, wedstrijden en persoonlijke ontmoetingen met coryfeeën uit de wielersport.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u kijken op: www.supportinglivestrong.nl of contact opnemen met de stichting van het Nederlands LIVESTRONG team via D. Weisz: livestrongnederland@gmail.com of 06 48 34 40 69