Op 29 april 2012 werd er in Limburg een unieke tourtocht gehouden, medegeorganiseerd door Michel van Dijke in samenwerking met zijn werkgever Helwig Timmerfabriek B.V. uit Geleen. De tourtocht werd gehouden onder de naam ‘Helwig Tourtocht’ en stond geheel in het teken van LIVESTRONG.

Waarom een Helwig-Tourtocht voor LIVESTRONG?
Michel van Dijke is werkzaam als Timmerman, Arbocoördinator en Jobcoach bij Helwig Timmerfabriek . Dit bedrijf heeft onlangs de MVO-prijs (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) gekregen.

Michel vertelt: ‘Mijn hart ligt bij het wielrennen en ik heb enorme bewondering voor Lance Armstrong. Met name hoe hij de ziekte heeft kunnen overwinnen. Ik heb een oom die te vroeg aan kanker is overleden. En collega’s die kanker hebben gehad of eraan zijn gestorven. Gelukkig heb ik de ziekte kanker nog niet van heel kort bij hoeven meemaken. Dit wil niet zeggen dat ik dan maar ook niets hoef te doen. Ik wil graag mensen helpen.

LIVESTRONG
Dit alles bij elkaar bracht me op het idee om een tourtocht te organiseren, een ‘Helwig Tourtocht’ omdat mijn werkgever het geheel wilde sponsoren. Met deze tocht zijn werknemers, relaties en bekenden gaan sporten en hebben we geld opgehaald voor een goed doel”.

De Helwig Tourtocht
Na een bemoedigend woord van Wil Helwig, Algemeen Directeur Helwig Timmerfabriek, en Nicoliene Bakkenes, teamlid van LIVESTRONG_NL, werd er even stilte in acht genomen om stil te staan bij de mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren.

Daarna liet Kenneth, wiens vader enkele weken eerder aan kanker was overleden, het startsein klinken en vertrok de stoet – onder begeleiding van enkele motoren – op weg naar het parcours van de Amstel Gold Race. Een lang gemeleerd peloton fietste via het uitdagende AGR parcours naar de pauze plaats bij het bedrijfspand van Helwig B.V. Na een korte pauze met eten en drinken werd de tocht via de verschillende beklimmingen voortgezet.

Eenmaal bij de finish op de Cauberg aangekomen werden deelnemers met applaus ontvangen door de andere gasten. Met een drankje en een heerlijke pastamaaltijd geheel verzorgd door de Amstel Gold Race Xperience, werd er gezellig nagepraat. Dick Weisz, bestuurslid van de stichting LIVESTRONG_NL, sprak nog een dankwoord uit voor deze geslaagde dag en de prachtige donatie. Op het zonnige terras bij de Amstel Gold Race Xperience genoten de deelnemers nog gezellig na. Ook kregen zij bij vertrek een goedgevulde goodiebag van de diverse sponsoren.

Fotogalerie
Hieronder een mooie fotoreportage van deze geweldige dag door Tinie Mooren.
.
HELWIG TOURTOCHT 2011

[Not a valid template]
.
Wil je een bericht achterlaten? Ga dan naar:
.