Patrick van de Werken

2_Patrick_TeamFoto

Patrick samen met enkele teamleden: Nicoliene, Dieuwertje en Lianne (vLnR) tijdens de profronde Acht van Chaam 2013

Wie ik ben – Mijn naam is Patrick van de Werken, vierdejaars student fiscaal recht en rechtsgeleerdheid aan Erasmus universiteit in Rotterdam. Ik ben 21 jaar en naast mijn studie is sport mijn grote passie.

Sport – Mijn hoofdsport is schaatsen, maar aangezien de (meeste) ijsbanen alleen in de winter geopend zijn en ik in de zomer ook moet trainen, houd ik mijn conditie op peil door fitness, skeeleren, fietsen en hardlopen. Ik train gemiddeld 6x per week en doe dit in de selectie van mijn vereniging. Daarnaast probeer ik op een gezonde manier te leven. Dit is niet alleen belangrijk om goed te kunnen presteren, maar ook voor je algehele gezondheid. Er zijn steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat er een verband bestaat tussen een ongezonde levenswijze (te veel alcohol, roken en vet eten) en het ontstaan van verschillende vormen van kanker.

– Mijn beste prestatie tot op heden: een 4e plek tijdens het NK Supersprint 2012 (zie uitslag blad 25). Verder heb ik ieder jaar deelgenomen aan NK Allround Junioren en behaal ik een klassering in de middenmoot. Patrick in actie op de 1000m op het NK afstanden in Breda [YouTube] >>
.
Check hier Patrick’s trainingsadviezen >>
.
4_Patrick_Schaatsen

Toekomst – Ik focus mij vooral op mijn studie(s) en probeer daarnaast zo veel mogelijk te trainen. De combinatie tussen sport en studie is soms erg druk, maar ik denk dat het voor mij zeer belangrijk is om beide dingen te blijven doen voor de beste resultaten, zowel op de universiteit als op het ijs.

Kanker raakt iedereen – En kanker heeft ook mij geraakt. In de zomer van 2006 is er bij mijn oma maagkanker geconstateerd. Het bleek zich al door een groot deel van haar lichaam verspreid te hebben. De artsen konden er helaas niets meer aan doen om haar te genezen. Om andere mensen deze verschrikkelijke dingen te besparen kies ik voor LIVESTRONG.

Hoe ik bij LIVESTRONG terecht ben gekomen – Tijdens de Tour de France van 2010 die in Rotterdam startte zag ik een aantal renners met gele bandjes rondrijden. Ik raakte nieuwsgierig wat die bandjes inhielden en kwam op de website van LIVESTRONG en LIVESTRONG NL terecht. Ik las wat LIVESTRONG NL allemaal deed en de sportieve uitstraling van de stichting beviel me wel. Daarom besloot ik me aan te melden bij het team van LIVESTRONG NL en hiermee bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin bij LIVESTRONG NL en vind ik het fijn dat ik iets kan doen tegen deze verschrikkelijke ziekte.

©Patrick van Werken

Patrick op Facebook – Wil je een bericht achterlaten? Ga dan naar zijn pagina >>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger