Melinda Marchiano

Over Melinda
Melinda Marchiano, overlevende van kinderkanker, beschrijft haar reis door ziekte en herstel. Haar verhaal begint als ze zich ziek begint te voelen, en we volgen haar bij elke stap in haar fysieke ondergang terwijl ze worstelt om toch door te gaan met dansen, haar grootste passie. Op 14 jarige leeftijd, deelt Melinda niet alleen haar gevecht, maar ook haar gedachten, haar diepe gevoelens en de groeiende spiritualiteit tijdens de operaties, chemotherapie, straling, bijwerkingen, een eetstoornis en nog veel meer. Als lezer wordt je hart gestolen. Je leven zal niet meer hetzelfde zijn.

GRACE: de intieme reis van een kind door kanker en herstel
“In haar boek, GRACE: de intieme reis van een kind door kanker en herstel, biedt Melinda Marchiano een eerlijk en inspirerend portret van haar kanker ervaring door de ogen van een tiener en bewijst ze de geneeskrachtige waarde van liefde en plezier. Melinda en ik hebben een gemeenschappelijke band. We zijn overlevenden. En wij geloven in het belang van collega-overlevenden om in hun kracht te komen en volgens hun eigen voorwaarden te leven. Door haar verhaal te delen, geeft Melinda deze wereldwijde epidemie, die onmiddellijke aandacht nodig heeft, een stem. Ik ben dankbaar dat Melinda de moed heeft om te spreken en voor haar vrijgevigheid waarmee ze anderen helpt in hun strijd tegen kanker. ” aldus Lance Armstrong.

Wil je meer weten over haar boek? Stuur ons een DM via @LIVESTRONG_NL
—————————————————————————————————————————————————————————-

[Not a valid template]

—————————————————————————————————————————————————————————-

Why I LIVESTRONG – Melinda op 29 maart 2012
Grace: de intieme reis van een kind door kanker en herstel “Het is nooit ons doel om de grootste te zijn. Het is ons doel om de meeste impact te hebben. En we kunnen dat niet zonder jou “~ Citaat van @ LIVESTRONG Twitter pagina
.
Vandaag ben ik in Austin, Texas. Ik ben hier om een LIVESTRONG Leader Assembly bij te wonen. Tweehonderd leiders (serieuze kanker ButtKickers!) uit de hele wereld zijn hier verzameld. Het is geen geheim dat ik me richt op alles wat ik kan doen om kanker bij kinderen te beëindigen, ik weet ook dat dat de missie van LIVESTRONG is, een die ik absoluut moet ondersteunen. Als mensen het woord “LIVESTRONG” horen, weten de meeste weten dat de organisatie iets te maken heeft met Lance Armstrong. Laatst sprak ik op een middelbare school, en de kinderen hadden geen idee wie Lance Armstrong is! Ik vertelde hen enthousiast wie hij is, wat hij heeft bereikt, wat hij heeft geschapen, en gaf ze de gele LIVESTRONG wristbands. Vervolgens zijn zij weer geenthousiasmeerd om hun vrienden te vertellen over Lance en LIVESTRONG.
.
Wat ik heb geleerd over LIVESTRONG heeft mij doen overtuigen dat ik hen moet helpen hun doelen te bereiken. Ik heb enorm respect voor het respect dat zij hebben voor hun medemens. Ik vind dat mededogen, begrip, intelligentie, inzet, toewijding, doorzettingsvermogen en lef LIVESTRONG definiëren. In plaats van te proberen om het LIVESTRONG Manifest samen te vatten, kopieer ik deze voluit hieronder. Als je iemand kent die net is gediagnosticeerd met kanker – iemand die op zoek is naar de behandelingsopties – is LIVESTRONG een uitstekende plek om te beginnen met het verzamelen van informatie. Dit is slechts het topje van de ijsberg voor de hulp die ze te bieden hebben. Ik ben dankbaar dat ik in 2012 als LIVESTRONG leader ben gekozen. Ik kijk er naar uit om alles wat ik leer te gebruiken en echt een verschil in deze wereld te maken voor mensen die strijden tegen kanker.
.
Wist u dat LIVESTRONG een programma heeft genaamd: “LIVESTRONG op school”?

U als opvoeder, kunt – door het delen van deze informatie – een enorme impact in het leven van een kind krijgen. Meer kennis… meer samenhang… meer hoop! Om deze redenen en nog veel meer: I choose to LIVESTRONG!

“Ik vroeg me af waarom niemand iets deed. Toen besefte ik dat ik zo’n iemand ben. “auteur onbekend

“Een van de meest verontrustende feiten rondom kanker bij kinderen is het gebrek aan ontwikkeling van nieuwe therapieën in de laatste paar decennia. Ja, ik bedoel decennia. Terwijl de enorme technologische vooruitgang – zoals het wereldwijde web – een explosie van groei laat zien, moet de behandeling van kanker bij kinderen het doen met de afwezigheid van nieuwe therapieën.
.
Het is gemakkelijk om te denken dat de economie slecht is, of dat kanker bij kinderen mij niet zal raken, of dat iemand anders wel er wel voor zal zorgen… Het komt er op neer dat we NU moeten handelen voor een levensverzekering voor onze kinderen in de toekomst. Als geld voor onderzoek hetgeen is wat er nodig is, dan moeten we onze zorg voor kinderen tonen door verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwikkelen van nieuwe doelgerichte therapieën. Stelt u zich een vaccin voor dat kanker voorkomt. Stel je voor… De waarheid is dat we vaak niet eens weten wat de oorzaak is van kanker bij kinderen”. aldus Melinda

Melinda werkt hard om op krachten te komen na 4 maanden chemotherapie. Ze zegt dat haar kale hoofd, haar meer aërodynamisch maakt tijdens de bochten! Ze zegt dat ze liever danst en wegzakt in een coma, dan dat ze niet danst…

Melinda, speelt “I Can’t Help Falling in Love With You” voor haar verpleegkundigen. Ze zit midden in de 3e ronde van de chemotherapie behandeling.

Voor meer info check Melinda’s website >>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger