Alex Wegman


.
Ik ben Alex Wegman, geboren in 1992 en ik woon in Den Helder.

Vanaf mijn 6e levensjaar maak ik muziek. Vooral gitaar heeft mijn belangstelling en daarnaast drums, orgel, piano en keyboard. Ik had het plan om na de middelbare school naar het conservatorium te gaan. Ik was daar iedere dag mee bezig om dat te bereiken. Ik kreeg solfège (theorie) lessen en met hulp van mijn muziekleraar stelde ik muziekstukken samen.

In april 2008 kreeg mijn leven een andere wending…

Het begon met een ‘eenvoudige’ operatie. Ik kreeg een borstbeencorrectie. Ik had een trechterborst en met een Nussbar (metalen staaf) werd deze weggehaald. Door de ingreep mocht ik mijn romp niet meer normaal bewegen, maar na 2 weken kreeg ik een ontsteking te pakken. Hierdoor mocht ik nog langer niet normaal bewegen. Vervolgens moest ik naar fysiotherapie vanwege de hevige spierpijn in mijn verkrampte rug.

Na behandeling verdween alle pijn, behalve de pijn in mijn linker bovenarm. Na onderzoek en een foto zei mijn huisarts dat het er niet goed uitzag. Hij had al een afspraak in het AMC Amsterdam gemaakt. Binnen een week kreeg ik de diagnose… botkanker in mijn linkerarm.

Ik was supermuzikaal en leefde voor mijn muziek. Ik speelde drums, gitaar, piano etc. En nu dit… Er gingen 10 weken aan diverse chemokuren voorbij en toen ‘de’ operatie.

De operatie
Aan de hand van de scan bleek dat mijn arm geamputeerd moest worden, mijn wereld stortte in en dacht dat ik nooit meer muziek zou maken…

Maar hier hield het voor mij niet op. Ik ben op youtube gaan neuzen en wat blijkt? Drummen kon ik nog, en ook bassen!! Toen ik in februari 2009 klaar was met de behandeling, ben ik gelijk aan de slag gegaan met de muziek. Het duurde 2 maanden voor ik een beetje kon bassen op deze nieuwe manier.

En sinds september 2009 speel ik (electronische)drums, en het lukte mij best snel om op de nieuwe manier te drummen (met beide voeten en 1 arm). Ik bezit een electrisch drumstel, waarbij ik mijn hi-hat pedal (voor de drumkenners) ingesteld heb als snare. Hierdoor ben ik sneller, en kan ik weer drummen als voorheen. Dus daarom mijn website, om te laten zien dat opgeven geen optie is. Ook om te laten zien wat ik kan ondanks dat ik een arm mis! Ik zeg LIVE STRONG!

En nu?
Nu ben ik alweer een tijd uit behandeling (sinds 18 februari ’08) en gaat het super met mij. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Ik ben erg fit, en geniet nu vol van het leven. Als ik een dip heb, speel ik muziek, speel ik op mijn drumstel en kan ik weer verder. In december 2009 heb ik op mijn school voor het eerst op mogen treden… dit was ge-wel-dig! Mensen konden zien dat ik ondanks 1 arm, toch nog kon drummen en niet zielig ben! En mijn volgende optreden was op 18 april 2010, weer op mijn school. Ditmaal een solo optreden, en dat was weer helemaal super. Elke keer dat ik moet optreden heb ik een kleine spanning, en zodra ik op het podium zit/sta verandert die spanning in een kick.

Geen angst voor de mensen die er zitten, geen angst dat het fout gaat… LIVESTRONG!!
En zo heb ik al meerdere optredens gehad.

Ook heeft de stichting ‘Kristalhelder’ mij uitgeroepen tot ‘Talent van het Jaar 2010′! (van Den Helder). Dit was en is helemaal super! Er was veel bewondering voor wat ik deed, en met de prijs willen ze me stimuleren om door te gaan en dat zal wel lukken!

Mijn toekomst
Hoe ik mijn toekomst zie? Daar ga ik niet over. Ik wil niet meer te ver vooruit kijken, maar een droom heb ik zeker. Ik hoop steeds meer mensen te kunnen laten zien dat ik met 1 arm meer kan dan iedereen denkt. Ook droom ik van een toekomst met veel muziek.

Update: Alex is inmiddels toegelaten voor het HBO opleiding Muziek – E-musician – op de Music Academy in Haarlem. Hij volgt sinds 2011 succesvol zijn studie.


Bekijk de uitzending over Alex in “Je zal het maar hebben” – BNN
.
.
.
LIVESTRONG series
Special voor LIVESTRONG NL maakte Alex de “LIVESTRONG series”. In oktober 2013 zijn de video’s meer dan 30.000 keer bekeken!


Originally performed by Di-rect, “Bring Down Tomorrow” – copyrighted property of its owner(s)
.
Update: Na het zien van zijn video’s op Youtube heeft de distributeur en het hoofd van HXM drums in China Alex gevraagd om demonstraties te geven op de “China Music” Expo in Shanghai (deel van de Musikmesse).
.

.
1381738_10151870965123444_1037591246_n
Klik op de foto en ga naar Alex’s Facebook pagina
.
logo_new_2013_02
Klik op zijn logo en ga naar Alex’s website
.
Een tijd geleden werd Alex gevraagd voor een interview in “Kracht” van de KWF.
.

Geschreven: Valerie Strategier foto: Tessa Posthuma de Boer
Klik op de omslag om het magazine (gratis Pdf) te bekijken. Op pagina 7 staat Alex’s artikel.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger