Re-turn | Werkkracht bij kanker

Re-turn | Werkkracht bij kanker

Ragna van Hummel, oprichter en directeur van Re-turn, kreeg in 2005 borstkanker en ontdekte dat werken tijdens en na de behandelingen helemaal niet vanzelfsprekend was.

Ragna-portret-copyright

Ragna zag al snel dat niet alleen werknemers maar ook werkgevers worstelen met vragen over werken en kanker. Om dit gat te dichten richtte zij in 2009 Re-turn op. Zij wil met Re-turn werkgevers en werknemers verbinden en laten zien dat werk bijdraagt aan herstel bij kanker. Ragna: ”Kanker hebben is een ingrijpende ervaring. In het ziekenhuis gaat het nooit over werk en familie en vrienden leggen de nadruk op ‘leuke dingen doen’- en daar hoort werken nooit bij. Kortom, na de diagnose kanker vliegt werk meestal uit het raam. Zo gebeurt het dat mensen met kanker maanden of jaren uit het arbeidsproces zijn, ook na het afronden van de behandelingen in het ziekenhuis.”

Toch weet iedereen dat werken belangrijk is. Zeker als er curatief behandeld wordt. Ragna vervolgt: “Hoe langer weg van het werk, hoe langer het duurt om terug te keren, als dat al lukt. Daar al veel eerder aandacht aan geven zou eigenlijk heel logisch moeten zijn. Want werken is heel vaak geen kwestie van ‘willen’ maar van ‘moeten’, van brood op de plank. Baanbehoud is essentieel!”

Gelukkig is werk nog veel meer dan dat. Werk is inkomen, houvast en afleiding. Werken is meedenken, meedoen en meetellen. Werken is gezond, ook bij kanker. Ragna: “Een werknemer met kanker is precies dat: patiënt geworden en werknemer gebleven. Werken is een link met je gezonde ik, dat is ons uitgangspunt.”

Je werk als baken? Ragna: “Behandelingen, herstel en werk gaan samen als je maar weet hoe. Nadenken over ‘hoe het moet met werk’ terwijl je behandeld wordt is niet makkelijk. Door er toch nu al tijd voor te maken krijg je houvast en daarmee doe je jezelf een groot plezier in een onzekere periode. Daarmee help je bovendien niet alleen jezelf, maar ook je baas en zo kom je samen tot goede oplossingen.

Re-turn02

Re-turn helpt werknemers met kanker én hun werkgevers. Schakel ons al tijdens je behandelingen in en wij helpen je om al je werkzaken in goede banen te leiden. Je werk inzetten om veerkrachtiger te zijn, dat is werkkracht bij kanker!

Het Re-turn team werkt in heel Nederland! We begeleiden aan huis en op de werkvloer. Aan de ondersteuning door Re-turn zijn voor jouzelf geen kosten verbonden. Je kunt zelf contact met ons opnemen, of je bedrijfsarts of werkgever vragen dat te doen.

©Re-turn

Ga voor meer informatie naar: www.re-turn.nl Je kunt ook bellen naar 030 – 877 03 55 of mailen naar info@re-turn.nl

twittr&FB01twittr&FB02

.

Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger