Dieuwertje Poort


.
Kanker raakt iedereen – En kanker heeft ook mij geraakt. Naast het feit dat mijn oom en beide opa’s aan deze slopende ziekte zijn overleden, ben ik tijdens mijn verpleegstage, die ik volgde in het UMC St Radboud ziekenhuis in verband met mijn studie, geconfronteerd met deze ziekte.

In de periode van mijn stage heb ik verschillende dappere mensen zien vechten, vol levenslust. Ik heb hen geprobeerd te steunen in hun ziekteproces. Soms was de ziekte te sterk, en stonden de artsen met lege handen. Maar er is ook hoop: door de moderne wetenschap en technologie heb ik meerdere mensen zien genezen. LIVESTRONG NL zet zich in voor betere behandelmethoden, voor vooruitgang, zodat meer mensen geholpen kunnen worden. Daarom kies ik voor LIVESTRONG!

Wie ik ben – Mijn naam is Dieuwertje Poort, 2e jaars student geneeskunde aan de Radboud universiteit in Nijmegen, waar ik ook woon, leef en sport.

Mijn droom – Ik hoop ver te komen in de sportwereld, maar mijn grote droom is toch wel om arts te worden, en daarmee zieke mensen te kunnen helpen. Voornamelijk de oncologie (het bestrijden van kanker) trekt mijn interesse, aangezien er nog zeer veel mensen deze ziekte krijgen, en ik echt iets voor hen zou willen betekenen.

Sport – Naast mijn studie ben ik fanatiek hardloopster. Vooral de lange afstanden liggen mij goed. Voorheen ben ik Nederlands kampioen survivalrun geweest. Survivalrun is een geweldige sport, maar de intensieve trainingen en daarnaast de wedstrijden waren moeilijk te combineren met het hardlopen EN mijn studie, waardoor ik mij nu meer op hardlopen ben gaan richten. Echter, de afwisseling van verschillende sporten trekt mij erg, dus wellicht ga ik in de toekomst meer duatlon/triatlon beoefenen.

– In 2012 debuteerde Dieuwertje op het NK Duathlon en plaatste zich als derde.
– Dit jaar (2013) won Dieuwertje een gouden medaille tijdens het NK duathlon sprint overall en een gouden medaille tijdens het EK (onder 23 jaar)

Survivalrun – Dieuwertje Poort kwam zondag, 9 september 2012, als eerste over de finish tijdens eerste editie van de Strongman Run in Hellendoorn [video >>]. Check de Strongman Run site
.
Check hier Dieuwertjes trainingsadviezen >>

[Not a valid template]

Waarom LIVESTRONG? – Ik heb echter nog een lange weg te gaan, voordat ik klaar ben met studeren en arts ben, en dus mensen kan helpen met hun ziekteproces. Door mij aan te sluiten bij dit Nederlandse LIVESTRONG team hoop ik toch al wat te kunnen betekenen. Het belang van onderzoek naar kanker en de bewustwording met betrekking tot een gezonde levensstijl waardoor de kans op kanker verkleint, vind ik erg belangrijk. En dit zijn ook belangrijke doelen van de LIVESTRONG stichting!

©Dieuwertje Poort

Dieuwertje op Facebook – Wil je een bericht achterlaten? Ga dan naar haar pagina >>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger