Leonie Linssen

Leonie Linssen (1962): relatiecoach, auteur, inspirator en bovenal een warm mens.

Ik ben opgegroeid in het N-Limburgse dorpje Heijen. Sinds 1980 woon ik in ‘s-Hertogenbosch. In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot een positief ingestelde, warme en open vrouw met een luisterend oor die prikkelende vragen stelt, niet bang is voor stiltes, empatisch is, je een spiegel voorhoudt, je uitdaagt. Een onconventionele vrouw met pit en een rugzak aan levenservaring.

In maart van dit jaar kreeg mijn leven een andere wending. Ik bleek borstkanker te hebben… Had ik in het verleden als radiotherapeutisch laborant duizenden kankerpatiënten bestraald, nu werd ik zelf patiënt. Inmiddels zit ik midden in het genezingsproces.

Kanker en zelfmanagement (23 september 2011)

Gisteren werd een sessie met mijn Taoistische genezer gefilmd, een gedenkwaardige gebeurtenis waarvan ik vermoed dat hij heel kijkend Nederland zal verbazen. Het is een onderdeel van een televisie-uitzending van VPRO-thema over kanker en zelfmanagement, waarbij ik als patiënt die kiest voor deels regulier, deels alternatieve behandeling, in beeld word gebracht.

Taoïstische genezing

Inmiddels heb ik een aantal Taoïstische sessies bij Ludwig Schutte van yinyangbalance.nl achter de rug. Hij kwam voor mij op het juiste moment op mijn pad en gisteren werd voor mij opnieuw duidelijk waarom ik juist bij hem moest zijn. Het doel van mijn bezoeken aan hem zijn preventief, om ervoor te zorgen dat ik na alle reguliere behandelingen in balans kom en ook in de toekomst gezond blijf. Ik krijg van Ludwig oefeningen mee voor thuis die hier een bijdrage aan leveren. Op deze manier ben ik straks niet afhankelijk van anderen maar kan ik zelf invloed blijven uitoefenen op mijn gezondheid. Naast het aanwenden van een andere levensstijl en andere eetgewoonten is dit voor mij een belangrijk deel van zelfmanagement in het kader van kankerpreventie.

Een ander deel van de sessie is een energetische behandeling. Gisteren was deze gericht op het litteken en op mijn darmklachten die ik heb sinds de bestralingen. Omdat ik tijdens de behandeling op een behandeltafel lig en mijn ogen gesloten heb, zie ik niet wat Ludwig doet. Werkelijk, ik heb geen idee want hij behandelt mij zonder me aan te raken. Wel voel ik in mijn lijf als ik lig waar hij ongeveer boven mijn lichaam bezig is. Tijdens de behandeling ben ik in een diepe ontspanning, waarbij ik op een bepaald moment ook beelden door krijg. Tot mijn verrassing zag ik gisteren opnieuw beelden die te maken hebben met oude blokkades op zielsniveau, veroorzaakt door oude pijn uit een ver verleden.

Transformeren van oude pijn

Ik dacht dat ik alle pijn uit het verleden al voor de operatie had getransformeerd, met destijds een andere energetisch therapeut. Voor mijn gevoel had ik de tumor in mijn borst energetisch al lang verwijderd, nog voordat ik geopereerd werd. Gisteren schokte mijn lichaam opnieuw in alle hevigheid toen ik nieuwe beelden zag, de resten van een oud trauma wat nog opgeslagen zat in mijn lichaam. Het was een rare gewaarwording. Ook de cameraploeg was verrast door wat er gebeurde, want Ludwig raakte me niet aan en ik zag niet wat hij aan het doen was. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dat er straks uit ziet op de televisie!

Ik herinnerde me later een eerdere healingssessie, waarbij ik de woorden door kreeg: ‘Make it big, make it a TV-campaign.’ Destijds vond ik het een beetje overdreven, ik was er helemaal niet klaar voor en ik moest zelf nog ontzettend wennen aan alles wat er tijdens die energetische sessies gebeurde. Ik had toen niet kunnen vermoeden dat ik maanden later me zou aanmelden voor een televisieprogramma en al helemaal niet dat ik juist tijdens deze opgenomen sessie, opnieuw een dergelijke lichamelijke reactie zou hebben.

Het is alsof het zo heeft moeten zijn. Ik herinner me een helingsessie die een vriendin van een collega bij me deed, die doorkreeg dat er nog energetische resten van een oud trauma in mijn buik zaten en dat het belangrijk was dat ik dit onder begeleiding zou aanpakken. Dat is dus gisteren gebeurd. Het is zelfs gefilmd voor de televisie!

Totale genezing

Ik herinnerde me gisteren opnieuw de eenzaamheid die ik in mijn zoektocht voelde, naar mensen met dezelfde ervaringen als ik. Ik was destijds dolblij toen ik na lang surfen op internet iemand vond die haar genezing ook zo had aangepakt. Genezing gaat immers verder gaat dan slechts het lichamelijk weghalen van kankercellen door operatie, chemo, bestralingen of hormoontherapie. Een mens is meer dan alleen een klomp cellen en organen en wat mij betreft is het volkomen duidelijk dat ook op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied heling plaats dient te vinden voordat een totale genezing bereikt kan worden.

Ga naar Leonies website voor haar laatste updates >>
.
.

.

Leonie in de Media – VPRO thema: Kanker

Kanker, je lot in eigen hand – De patiënt als regisseur van het eigen ziekteproces
Kankerpatiënten lijken steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun ziekte, behandeling en genezing. Het begint al als je nog gezond bent. Dagelijks worden we overspoeld met informatie over wat we moeten doen of laten om het risico op de ziekte te verkleinen. Die informatie is tegenstrijdig en buitengewoon versnipperd.
.
Is de diagnose eenmaal gesteld, dan kun je kiezen uit een groot aanbod reguliere behandelingen of een veelvoud aan alternatieve organisaties die allemaal genezing beloven. Hoe maak je de beste keuze uit de vele mogelijkheden? Als patiënt word je hoe langer hoe meer regisseur van je eigen ziekteproces.
.
Aan de hand van persoonlijke verhalen van patiënten en hun behandelaars worden de voor- en nadelen van deze tendens inzichtelijk gemaakt. Zoals ook het verhaal van Leonie…

De uitzending is op zondag 13 november in VPRO Thema: Kanker, je lot in eigen hand, 20.20 uur, Ned. 2. Lees meer>>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger