Sarine Vermeer-Schaap

foto_bewerkt

Ik ben Sarine Vermeer-Schaap – Ik ben ondernemer en heb een kapsalon. Ik woon en werk in Leiden. In december 2002 kreeg mijn leven een andere wending… Mijn man Serge Vermeer kreeg de diagnose kanker. En moest direct behandeld worden.

Na een moedige strijd is hij helaas veel te vroeg overleden. Maar hier hield het voor mij niet op. Ik voelde een grote drang om te leven en om mijn zoon groot te brengen.

Zoals ik nu in het leven sta ben ik vooral blij dat ik mag leven en probeer ik zoveel mogelijk te doen om gezond te blijven en om mijn kinderen – Seth en Kick – te zien opgroeien. Ik zeg dan ook “Live Strong!”

Ik sta 100% achter de Leef Gezond! campagne – Ik vind het persoonlijk zeer belangrijk om kinderen te motiveren om gezond te gaan leven. En ik wil dan ook aan hen overbrengen om niet te gaan roken, niet te veel te drinken en voldoende te sporten. Ik sta dan ook volledig achter de Leef Gezond! campagne van LIVESTRONG NL. Maar ook hun sportieve dagen voor kinderen wiens ouders kanker hebben vind ik een geweldig initiatief. Sporten werkt goed om je stress kwijt te raken. Met andere woorden je hoofd even helemaal leeg maken van al je gedachten en je zorgen. Dit werkt natuurlijk ook bij kinderen.

Hoe ik mijn toekomst zie – Vanuit mijn motivatie om een gezonde leefstijl vooral bij kinderen te stimuleren, zou ik ook scholen en eventueel de voetbalvereniging van mijn zoon willen betrekken. Ik wil niet te ver vooruit kijken, maar een droom heb ik zeker! Ik zou willen dat er minder mensen ongeneeslijk ziek worden en daar te jong aan overlijden. Dus ik pleit voor veel medisch onderzoek met concrete resultaten voor de verbetering van behandelmethoden tegen kanker.
.
©Sarine Vermeer-Schaap
.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger