Titelbalk-Re-turn
.
.
.
Re-turn | Werkkracht bij kanker – Ragna van Hummel, oprichter en directeur van Re-turn, kreeg in 2005 borstkanker en ontdekte dat werken tijdens en na de behandelingen helemaal niet vanzelfsprekend was.

Ragna zag al snel dat niet alleen werknemers maar ook werkgevers worstelen met vragen over werken en kanker. Om dit gat te dichten richtte zij in 2009 Re-turn op. Zij wil met Re-turn werkgevers en werknemers verbinden en laten zien dat werk bijdraagt aan herstel bij kanker. Ragna: ”Kanker hebben is een ingrijpende ervaring. In het ziekenhuis gaat het nooit over werk en familie en vrienden leggen de nadruk op ‘leuke dingen doen’- en daar hoort werken nooit bij. Kortom, na de diagnose kanker vliegt werk meestal uit het raam. Zo gebeurt het dat mensen met kanker maanden of jaren uit het arbeidsproces zijn, ook na het afronden van de behandelingen in het ziekenhuis.”
Ragna_portret02
Toch weet iedereen dat werken belangrijk is. Zeker als er curatief behandeld wordt. Ragna vervolgt: “Hoe langer weg van het werk, hoe langer het duurt om terug te keren, als dat al lukt. Daar al veel eerder aandacht aan geven zou eigenlijk heel logisch moeten zijn. Want werken is heel vaak geen kwestie van ‘willen’ maar van ‘moeten’, van brood op de plank. Baanbehoud is essentieel!”

LIVESTRONG NL ondersteunt de boodschap van Re-turn. Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting vindt het belangrijk dat werknemers met kanker en hun werkgevers optimaal worden begeleid. Lees meer over Re-turn >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………