Nieuws01

WK Toertocht 2012 steunt LIVESTRONG NL – Van 15 t/m 23 september 2012 vindt het WK Wielrennen plaats in Nederland. De ogen van miljoenen sportliefhebbers zijn gericht zijn op de provincie Limburg, waar in een week tijd de verschillende tijdritten en wegwedstrijden om het wereldkampioenschap worden verreden.

Enige officiële WK Toertocht 2012
Het WK Limburg 2012 is op zaterdag 15 september 2012 van start gegaan met een toertocht. Recreatieve fietsers konden het parcours verkennen en beleefden samen met duizenden andere wielerliefhebbers een unieke dag. Er waren twee routes uitgezet, die beiden over grote delen van het officiële wedstrijdparcours gingen, van 85 of 170 km. Een evenement op WK niveau, waar het deelnemers aan niets ontbrak.

Tijdens deze enige officiële WK Toertocht 2012 werkte de organisatie samen met LIVESTRONG NL (Lees meer >>). Wielrennen en LIVESTRONG zijn immers van oudsher nauw met elkaar verbonden. Deelnemers van de WK Toertocht werden dan ook voorafgaand en tijdens het evenement op verschillende manieren op de hoogte worden gebracht van de activiteiten van het Nederlandse LIVESTRONG team.

.

.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL MARATHON WEEKEND – Sportschool-Fitnesscentrum Richard de Bijl & Chita Gross, organiseren een uniek LIVESTRONG_NL marathon weekend op 29 en 30 september in Spijkenisse.

Les Mills Releases – Op 29 zaterdag september van 14:00 tot 17:00 uur kan je de nieuwste workouts van Les Mills beleven! Durf jij aan de RPM sessies of aan een meerdere workouts mee te doen en LIVESTRONG_NL te sponsoren?

Niet alleen de instructeurs van de Bijl & Gross, maar ook een nationale presenter / ambassadeur van LIVESTRONG_NL zal bij dit evenement aanwezig zijn! Doe mee en schrijf je in!
Download hier het formulier (Pdf)

Judotoernooi ‘gele t/m oranje slippen’ – Op zondag 30 september kan je vanaf 12:30 uur meedoen aan het allereerste judo toernooi van dit seizoen bij de Bijl & Gross. Je kan judoën, een mooie prijs winnen en een Goed Doel sponsoren! Alle kampioenen worden uitgenodigd voor de Talentengroep. Dus neem zoveel mogelijk mensen mee om je aan te moedigen!
Download hier het formulier (Pdf )

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Toer- en MTBtochten van de Mergelheuvelland 2-daagse – Toerfietsen – De toertochten van de Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d) kenmerkten zich door maar een ding: fietsplezier ervaren in een unieke omgeving! Elk jaar probeert de organisatie hun mooiste fietsbelevenissen in enkele spectaculaire routes samen te vatten. Zij willen jou als deelnemer optimaal laten meegenieten van het mooie landschap en de Bourgondische sfeer. Ook dit jaar hadden ze weer een aantal verrassingen!

Mountainbike – De MTB-tochten stonden al bekend als sportieve uitdagingen van een hoog niveau. Kenmerkend voor de tochten van dit jaar was de verscheidenheid van het ruige en mooie terrein in Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek. De kortste MTB-tocht was dit jaar 35 km. De routes van 35, 50 en 70 km werden grotendeels apart uitgezet, zodat er onderling minimale hinder was. Ook dit jaar stond je versteld van de mogelijkheden die dit unieke landschap te bieden had. Je werd dan ook keer op keer verrast!

Ons Nederlandse LIVESTRONG team is de organisatie de Mergelheuvelland 2-daagse dankbaar dat zij prominent aanwezig kon zijn tijdens dit evenement. Het team heeft donaties geworven, het bewustzijn voor de strijd tegen kanker (awareness) vergroot en deelnemers geïnformeerd wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG DAY 2012 – Ons Nederlandse LIVESTRONG team en MTB Chaam / WV Smeekens hebben wederom de handen ineengeslagen voor de jaarlijkse LIVESTRONG Day. Daarmee sluiten ze zich aan bij alle internationale LIVESTRONG teams die zich ieder jaar rond 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker. Op zondag 7 oktober is een toertocht voor mountainbikers georganiseerd. Daarmee wil de stichting geld inzamelen. Samen met MTB Chaam en WV Smeekens wordt in de prachtige Chaamse bossen nabij Breda een unieke mountainbiketocht gefietst voor dit zeer belangrijke doel. Iedereen kan meedoen aan één van de toertochten van 30, 50 of 75 km.

Een groot deel van de opbrengst gaat ook dit jaar weer naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Tijdens LIVESTRONG DAY 2011 deden bijna 1000 deelnemers mee. Dit jaar willen we dit record overtreffen! Het belooft weer een onvergetelijke ervaring te worden, deze uitdagende mountainbike tocht in een unieke omgeving: het schitterende recreatiegebied ‘t Zand– Zie kaart >>SCHRIJF JE IN >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nieuw schooljaar start met LEEF GEZOND! campagne – Op maandag 27 augustus sprak dhr. Gert-Jan Alberts, directeur van het Scala Rietvelden college (onderdeel v.h. PENTA college CSG), in zijn openingswoord over het thema ‘Samen’. Vervolgens spraken ambassadrice Demi Schuurs (19 jr) en teamlid Froukje van Zinnen (18 jr) voor een publiek van meer dan 1000 leerlingen (5 groepen van 200 leerlingen) over hun carrière, hun studie en leefstijl als (top-)sporter en de campagne LEEF GEZOND! De zes leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken tegen kanker werden uitgedragen.

Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal risicofactoren zijn voor het krijgen van kanker. Ook heeft onderzoek aangetoond dat veel jongeren niet op de hoogte zijn van deze risicofactoren. Daarom vindt ons Nederlandse LIVESTRONG team het belangrijk om het bewustzijn voor de strijd tegen kanker te vergroten en jongeren te informeren wat je kan doen om het risico op kanker te verlagen.

6 leefregels
“We hopen dan ook in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen bewust te maken dat wie gezond leeft, mínder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken” aldus één van onze bestuursleden.

1. Rook niet
2. Beweeg genoeg
3. Let op je gewicht
4. Wees matig met alcohol
5. Eet gezond
6. Zon verstandig

Aan het eind van de presentatie werden informatieflyers uitgedeeld. Daarnaast was er een speciale fotowedstrijd. LEES MEER >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
.
Steun ons & doneer

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Officiële verklaring van Jeffery C. Garvey, Vice-voorzitter van de Lance Armstrong Foundation en John R. Seffrin, PhD, CEO van de ‘American Cancer Society‘ en Matthew L. Myers, president van de stichting ‘Campaign for Tobacco-Free Kids

Vice Chairman and Founding Chairman of the Lance Armstrong Foundation Jeffery C. Garvey issued the following statement in support of Armstrong’s decision:

“Faced with a biased process whose outcome seems predetermined, Lance chose to put his family and his foundation first and we support his decision.

“Lance’s legacy in the cancer community is unparalleled. Lance could have left cancer behind him and never looked back. Instead, before ever winning the Tour de France, he established a foundation that today has served 2.5 million cancer survivors with its free patient navigation services. With his leadership, Texas created the largest fund for cancer research and prevention outside of the federal realm with Proposition 15 in 2007. Lance has personally contributed nearly $6.5 million to propel his foundation’s services to cancer survivors and their families. He served his nation for six years on the President’s Cancer Panel. With his help, the foundation has raised close to $500 million to further the fight against cancer and serve those affected by the disease. Lance’s devotion to cancer survivors shines through in the countless phone calls, emails and visits he makes throughout the year, something the rest of the world never hears about. Lance has unfailingly stood by the cancer community and we will always stand by him.

Voor de verklaringen van John R. Seffrin, PhD, CEO van de ‘American Cancer Society‘ en Matthew L. Myers, president van de stichting ‘Campaign for Tobacco-Free Kids‘ – Lees meer >>
.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG NL in Qu3-kubus met als thema ‘MENS+’ – Tijdens het Noorderzon festival liet Qu3 zien wat er in de stad Groningen te doen is op wetenschappelijk en technisch gebied. Je kon zelf ontdekken dat ook wetenschap enorm tot de verbeelding spreekt, de Qu3 had een prominente plaats op hét kunstenfestival Noorderzon.

Het thema voor dit jaar was MENS+. We stelden de mens centraal en keken naar allerlei aspecten die te maken hadden met de aansluiting en aanpassing van de mens op zijn omgeving in de breedste zin van het woord. We konden kijken naar de interactie van mens en technologie, interfaces, de aanpassingen van bijvoorbeeld gebouwen maar ook naar gentherapie. Met andere woorden hoe maken we de mens beter…

In Qu3 op het Noorderzon festival hadden o.a. de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) het thema MENS+ uitgewerkt. Bezoekers konden met uiteenlopende onderwerpen experimenteren. Tijdens de MENS+ -dagen in de Qu3-kubus bood LIVESTRONG NL de bezoekers de mogelijkheid om hun conditie te testen en werd men geïnformeerd wat men kon doen om het risico op kanker te verlagen.

Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal risicofactoren zijn voor het krijgen van kanker en is aangetoond dat veel mensen niet op de hoogte zijn van deze risicofactoren. Het stimuleren van een gezonde leefstijl is een van de speerpunten van de stichting. D.m.v. een virtuele fietsopstelling kunnen bezoekers hun conditie testen en vinden hartslag-, calorie-, wattage-metingen plaats. – Voor foto’s van de deelnemers zie onze Facebook >>

Iedereen kan kanker krijgen. Maar wanneer men gezond leeft, heeft men wel minder kans om kanker te krijgen. Er zijn zes leefregels die helpen het lichaam sterker te maken tegen kanker: voldoende bewegen, gezond eten, op je gewicht letten, niet roken, matigen met alcohol en verstandig zonnen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

De Europese Wielerbond, UEC – had de Europese Kampioenschappen wielrennen toegewezen aan de provincie Zeeland. Het EK vond plaats van 9 t/m 12 augustus. De start en finish van zowel de tijdrit als de wegwedstrijd vonden plaats in Goes. De renners reden ondermeer over het grondgebied van de Gemeentes Kapelle en Borsele.

Naast de organisatie van het EK wielrennen is Libéma Profcycling actief in alle takken van het wielrennen. Een van de hoofdtakken is de neutrale service bij wielerrondes met Shimano als hoofdsponsor.

Samenwerking
Tijdens deze Europese Kampioenschappen wielrennen junioren/U23 werkte de organisatie samen met LIVESTRONG NL. Voorafgaand en tijdens de wedstrijden werd het publiek op verschillende manieren op de hoogte gebracht van de activiteiten van de Nederlandse LIVESTRONG stichting.

De stichting dankt Libéma Profcycling voor de samenwerking en dat zij LIVESTRONG NL een warm hart toedraagt. Lees ook op Zeeland2012 >>

Libéma Profcycling – In 2006 zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie van de aankomst van de Tour-etappe in Valkenburg aan de Geul. Ook sloot Libéma Profcycling een overeenkomst met de organisatie van de Giro d’Italia en organiseerde de start en diverse etappes van de Giro in Nederland.

Vanaf september 2008 beheert Libéma ook het unieke topsportcentrum Omnisport Apeldoorn. Elk jaar organiseert Libéma Profcycling hier de Nederlandse Kampioenschappen Baanwielrennen. In 2011 vonden hier ook het WK en EK Baanwielrennen plaats.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Toppers aan de start van de Eneco Tour 2012 – Maandag 5 augustus startte de 8ste Eneco Tour. Op de persconferentie kon de organisatie grote namen bekendmaken.

Dat deze Eneco Tour de comeback van Alberto Contador zou inluiden, was al zeker. De Spanjaard kreeg bij Team Saxo Bank-Tinkoff Bank o.m. de lokale helden Nick Nuyens en Karsten Kroon aan zijn zijde. Ook tal van andere WorldTour ploegen waren erop gebrand om mooie prestaties neer te zetten.

Grote namen

Het sterke Omega Pharma-QuickStep kenden we al: Boonen, Martin, Terpstra en Chavanel. Rabobank bracht Boom, Bos en Renshaw aan de start. Vacansoleil-DCM: De Gendt, Westra en Boeckmans. Bij Lotto-Belisol: Greipel, Roelandts en Vanendert.

BMC kwam met ambities met o.m. Van Avermaet, Phinney en Ballan. Team Sky, vaardigde o.m. Hunt, Knees en Luvkvist af. Bij Team Radioshack-Nissan zijn o.a. Bakelandts, Hermans en Gallopin gestart. Bij Team Garmin-Sharp: Dekker, Millar en Haussler. Er werden wild cards uitgedeeld: o.a. aan Argos-Shimano dat op de snelle benen van Kittel en Veelers rekende.

LIVESTRONG

Dat LIVESTRONG NL weer de mogelijkheid had om prominent aanwezig te zijn, was grotendeels te danken aan de organisatie van de Eneco Tour. “Het is een eer dat we weer aanwezig mogen zijn bij het belangrijkste meerdaagse wielerevenement van Nederland. We zijn verheugd dat de organisatie, en met name Rob Discart en Chris Vannoppen, de stichting een warm hart toedraagt”

EnecoTeam Tijdrit

Voor wie tegen de klok wilde rijden over het echte parcours was er de EnecoTeam-Tijdrit. Een perfecte teambuildingactiviteit voor bedrijven, verenigingen of gewoon onder vrienden.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG NL was ook dit jaar prominent aanwezig bij belangrijke profronden – Na de Tour de France worden er elk jaar natourcriteriums gereden. Het wielrennen wordt dan door het publiek intens beleefd. Er is dan een geweldige sfeer en ook veel amusement. Tijdens de bekendste profronden, heeft LIVESTRONG NL diverse promoteams ingezet. De stichting vindt het belangrijk om het bewustzijn voor de strijd tegen kanker te vergroten en mensen te informeren wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Daarnaast wil de stichting fondsen werven voor de strijd tegen kanker.

We danken de organisaties van deze drukbezochte evenementen voor hun gastvrijheid en dat zij LIVESTRONG NL een warm hart toedragen.

Acht van Chaam

Op woensdag 25 juli waren we aanwezig bij de 74e editie van het oudste wielercriterium van Nederland, de Acht van Chaam.

Johnny Hoogerland (Vacansoleil DCM) was weer gecontracteerd net als Tom Veelers en Koen de Kort (Argos-Shimano). Ook Zubeldia Aquire Haimar (RadioShack-Nissan) en Fredrik Kessiakoff (Astana) kwamen naar de Acht van Chaam. Zij vervingen Jurgen van den Broeck die helaas niet beschikbaar was. Zubeldia eindigde als zesde in het algemeen klassement van de Tour de France. Kessiakoff deed lang mee voor de bolletjestrui. Daarnaast reden Rabocoureurs Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Bram Tankink en Bauke Mollema ook in Chaam. Hoogerland won de Acht van Chaam in 2011 en in 2010 won Terpstra de Acht van Chaam.

Bouke Mollema (Rabobank) kwam als eerste over de streep bij de profs tijdens de 74ste Acht van Chaam. Tom Veelers (Argos-Shimano) en Haimar Zubeldia (RadioShack-Nissan) zaten hem in het wiel en tekenden daarmee voor de tweede en derde plaats.

Lees meer op: 8vanchaam.nl

RaboRonde Heerlen

Op 27 juli, de eerste vrijdag na de Tour, was het LIVESTRONG NL promoteam prominent aanwezig bij de 23e editie RaboRonde Heerlen. Ook dit jaar was de RaboRonde Heerlen niet zomaar een jaarlijks terugkerend feest. Het is één van de grootste na-Tour criteria van Nederland. Op de eerste vrijdag na de Tour de France genoten wederom tienduizenden mensen van dit Heerlense evenement.

De organisatie had besloten om het dit jaar helemaal Nederlands te houden. Organisator Chris Tiekstra: “Omdat op dag na ons criterium in Londen de wegwedstrijd om de Olympische medailles plaatsvindt, zijn er bijna geen buitenlandse toppers beschikbaar. Het is uitgesloten om op vrijdag in Heerlen te rijden om de volgende dag in Londen te vlammen.”

Dat is al een goede reden om geen buitenlanders uit te nodigen, maar er is meer. Tiekstra; “We hebben in Nederland een aantal goede wielrenners en een flink aantal weet de Tour ook uit te rijden. Zij verdienen het om zich aan publiek te mogen presenteren.

Na een spannende wedstrijd tijdens deze RaboRonde Heerlen versloeg Rob Ruijgh (Vacansoleil-DCM) dit jaar zijn landgenoot Tom Dumoulin (Argos-Shimano), die tweede werd. In de eindsprint werd Bram Tankink (Rabobank) derde.

Lees meer op: raborondeheerlen.nl

Kijk ook naar de reportage op: L1.nl >>

Foto’s met dank aan Luc Lodder Fotografie >>

Draai van de Kaai

Maandag 30 juli 2012 ging de JUMBO Draai van de Kaai voor de 33e keer van start. Met als bekendste vedetten uit de Tour de France: Vicenzo Nibali (Liquigas) en Alejandro Valverde (Team Movistar). Ook deden Thomas De Gendt (3e ronde v Italië – Vacansoleil-DCM Procycling Team) en de Nederlandse renners Laurens ten Dam, Steven Kruiswijk en Johnny Hoogerland mee. Daarnaast bood de Draai van de Kaai weer een geweldig amusementsprogramma.

Een LIVESTRONG NL promoteam was naast het VIP terras aanwezig. “We zijn de organisatie van de Draai van de Kaai dankbaar voor haar gastvrijheid en dat haar bestuursleden ook dit jaar onze Nederlandse LIVESTRONG stichting een warm hart toedragen”. aldus een bestuurslid van LIVESTRONG NL.

De Spanjaard Alejandro Valverde won in Roosendaal. De wielrenner van Movistar was in de eindsprint van een groepje van vier de sterkste. Johnny Hoogerland eindigde als tweede, voor de Italiaan Vincenzo Nibali. Laurens ten Dam was de vierde man van de kopgroep.

Lees meer op: www.dedraai.nl

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Leerlingen zetten zich in voor strijd tegen kanker – Op vrijdag 29 juni 2012 hebben een aantal leerlingen samen met de heer Paul Thönissen, directeur van het Sintermeertencollege in Heerlen, een cheque van 555,- euro overhandigd aan Ramona Bosman, ambassadeur, en Dick Weisz, bestuurslid van de Nederlandse LIVESTRONG stichting. Dit bedrag was het resultaat van een sponsoractie die in de laatste weken voor de zomervakantie was georganiseerd. In samenwerking met VVV Zuid-Limburg was de actie opgezet waarbij de school aandacht vroeg en geld inzamelde voor de strijd tegen kanker.

Sintermeertencollege

Het Sintermeertcollege organiseerde de actie voor kankerpatiënten in Nederland. De middelbare school is de eerste school in Nederland die erkenning heeft gekregen voor haar jarenlange inspanningen op het gebied van sport door NOC*NSF en KVLO, de beroepsorganisatie voor leraren lichamelijke opvoeding.

“We willen ook bij jongeren de bewustwording voor het kankerprobleem in Nederland verhogen. En we willen ze vertellen wat ze kunnen doen om het risico op kanker te verlagen. Daarnaast willen we geld inzamelen om voor een belangrijk deel Nederlandse kankerprojecten te ondersteunen, zoals de ontwikkeling van de behandelmethode hyperthermie. Door geweldige acties als deze verhogen we niet alleen onze naamsbekendheid, maar hopen we ook in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen in Zuid-Limburg.” aldus Weisz.

Bewustwording

Met name dankzij de toegewijde inzet van Roel Doomen van de sectie Lichamelijk Opvoeding, is deze actie succesvol verlopen. Hij heeft een groot aantal leerlingen bewust gemaakt van het belang om de LIVESTRONG stichting te steunen in de strijd tegen kanker. Doomen zelf is ook enthousiast: “Deze actie gaat absoluut een vervolg krijgen”,

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Tour de Healthcity – Heb je altijd al zelf de Tour de France willen fietsen? Dat kan deze zomer bij HealthCity!

Tot en met de laatste dag van de Tour de France op 22 juli kan jij deze uitdaging aangaan en schitterende prijzen winnen. Elke dag fiets je een stukje van de etappe van de Tour de France. De Tour de HealthCity bestaat uit vlakke etappes, bergetappes en tijdritten. Ben jij de snelste van jouw club? Registreer jouw ritten op één van de HealtCity clubs in Nederland en wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar…

Noteer onderstaande data in je agenda:

  • Tot en met 22 juli: Tour de HealthCity
  • 22 juli 2012: Uitreiking winnaar Tour de HealthCity. Op deze dag wordt ook een speciale cyclingclass in groepsverband georganiseerd. Lees meer >>

LIVESTRONG_NL wil de ‘awareness’ voor het kankerprobleem verhogen, geld inzamelen om voor een belangrijk deel Nederlandse kankerprojecten te ondersteunen en mensen informeren over wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. In het kader van een gezondere leefstijl – o.a. voldoende bewegen – hopen we een positieve bijdrage te kunnen leveren en ondersteunden we dit initiatief van HealthCity van harte.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Toertocht Grand Départ in de Kuip, Rotterdam – Zaterdag 29 juni was de laatste toertocht in de serie van de Wielerland/Vacansoleil4Challenge voor seizoen 2011/’12. Die dag startte ook de Tour de France. Dit jaar had de Toertocht Grand Départ Rotterdam weer een uitdagend parcours. De toerfietsers konden hierbij deelnemen aan 4 tochten van verschillende afstanden. Zowel de start als de finish waren in de Kuip in Rotterdam. Uiteraard was LIVESTRONG NL prominent aanwezig.
.
Meer dan duizend toerfietsers kwamen naar de Kuip en beleefden samen dit geweldige evenement! Ook prominenten zoals Frits Barend en Chris Tatus waren aanwezig. Kijk voor meer foto’s van het evenement op onze Facebookpagina >>
.
Voor meer informatie over de volgende Vacansoleil4Challenge toertochten voor seizoen 2012/’13 klik hier >>
.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Kanker raakt iedereen – En kanker heeft ook mij geraakt. Ik had altijd een goede band met mijn oom, de broer van mijn vader. Hij was wielerliefhebber en keek ieder jaar naar de Tour de France. Hierdoor wist ik al op jonge leeftijd wie Lance Armstrong was. Mijn oom is helaas veel te jong overleden aan een hersentumor. Vervolgens kreeg mijn tante darmkanker, maar gelukkig is zij met goed resultaat geopereerd. Ook een aantal andere vrienden en bekenden in mijn directe omgeving zijn overleden aan kanker of zijn nu in gevecht met deze ziekte. Ik ben vaak in gedachte bij ze en de emotie die ik dan voel wil ik omzetten in een actie. Met mijn Vierdaagse voor LIVESTRONG NL dit jaar wil ik iedereen steunen, diegenen die de strijd tegen kanker nu voeren of hebben gevoerd en hun dierbaren.

Mijn naam is Ramona Bosman en sinds 1997 ben ik werkzaam bij de Koninklijke Marine (KM). Ik werk voornamelijk in Doorn bij het Korps Mariniers. Tijdens mijn diensttijd ben ik verpleegkundige geworden. Door mijn werk bij de KM heb ik veel van de wereld kunnen gezien en op veel verschillende locaties mensen geholpen.

Doneer via mijn persoonlijke pagina>> of lees meer op mijn blog>>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

.

 

 

Ride for the Roses België – Zondag 24 juni vond de 9e editie van de Ride for the Roses in de Belgische kustplaats Bredene. Met deze tocht zamelden wielerliefhebbers geld in voor de strijd tegen kanker.

Samenwerking

De Ride for the Roses België en onze Nederlandse LIVESTRONG stichting werken samen. Deze samenwerking is er vooral op gebaseerd elkaar te ondersteunen om doelen te behalen met betrekking tot het steunen van de strijd tegen kanker.

Voor iedereen

Deze tocht was niet alleen bedoeld voor wielerliefhebbers, ook voor gezinnen en families was dit een uniek evenement. Ook dit jaar was niemand minder dan ’s werelds beste wielrenner aller tijden, Eddy Merckx, ambassadeur van de Ride for the Roses in België. Eddy Merckx zet zich 100% in voor dit doel en hoopt door zijn rol als ambassadeur een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Zie ook de website van Ride for the Roses België >>

Ook voor de kinderen was er veel te doen. De hele namiddag was er animatie en de kinderen konden genieten van de Ketnetband met een gastoptreden van en een meet & greet met Kaatje.

Steve Vandenberghe, de burgemeester van Bredene, heeft deze Ride for the Roses België zelf meegefietst en sprak de deelnemers en alle toeschouwers na afloop hartverwarmend toe. Hij dankte een ieder die, ondanks het gure weer, had deelgenomen en een bijdrage had geleverd. Dat slecht weer en fietsen geen goede vrienden zijn bleek helaas ook bij deze editie, waardoor het deelnemersaantal helaas tegen viel. Afgezien daarvan was de sfeer geweldig.

Kijk voor meer foto’s van het evenement op onze Facebookpagina >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

VVV Zuid-Limburg steunt LIVESTRONGVVV Zuid-Limburg vindt het belangrijk om ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. “Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met ‘The Lance Armstrong Foundation’ – LIVESTRONG – een organisatie opgezet door Lance Armstrong, die de strijd tegen kanker aangaat.

Hiermee is ook een wens van de Nederlandse LIVESTRONG stichting in vervulling gegaan”. “Met toeristisch en fietsrijk Zuid-Limburg als nieuw afzetkanaal voor onze producten en projecten kunnen wij samen mensen motiveren te gaan sporten en te strijden tegen kanker”. Uiteraard komt deze samenwerking tot uiting op de communicatiedragers van zowel VVV Zuid-Limburg als LIVESTRONG_NL. Lees meer >>

Valkenburg heeft nu unieke “Wielerwandeling”

VVV Zuid-Limburg had al langer het idee, om een historische wielerwandeling te ontwikkelen voor toeristen en inwoners. Jaarlijks krijgt Zuid-Limburg vele wielerliefhebbers te gast die naar Zuid-Limburg komen voor de jaarlijkse en periodieke wielerklassiekers. Met het oog op het WK is de nieuwe wandeling versneld tot stand gekomen.

“Wielrennen is belangrijk voor Zuid-Limburg. In het verleden hebben diverse grote wielerevenementen zoals de Tour de France, diverse WK’s en EK’s en natuurlijk de Amstel Gold Race gezorgd voor een behoorlijke economische spin off. Bovendien blijkt uit ervaringscijfers, dat extra terugkomgasten na een dergelijk evenement te verwachten zijn” aldus Anya Niewierra. Valkenburg speelt tijdens grote wielerwedstrijden altijd een sleutelrol, niet zo vreemd dus dat hier de eerste wielerwandeling van Nederland is ontstaan. Tijdens deze persconferentie maakten VVV Zuid-Limburg en de Nederlandse Livestrong stichting van de gelegenheid gebruik om hun samenwerking kenbaar te maken. Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

DELTA Ride for the Roses – 16 Juni was het weer zover want de regionale Ride for the Roses in Zeeland ging weer van start! Evenals voorgaande jaren waren er weer 4 verschillende afstanden: 25km, 50km, 80km en de 120km. (Lees meer >>)

DELTA Ride for the Roses en onze Nederlandse LIVESTRONG stichting werkten weer samen voor de 2012 editie, net zoals tijdens het evenement van 2011. Zowel de DELTA Ride for the Roses als LIVESTRONG_NL hebben namelijk tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker. Ride for the Roses en LIVESTRONG zijn beide een sportief initiatief van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Een voor de hand liggende samenwerking vinden beide organisaties.

Ons LIVESTRONG_NL team droeg bij door samen te werken met partner Delta Ride for the Roses tijdens de promotie en realisatie van dit evenement. Ter afsluiting van de 4 toertochten werden de deelnemers bij terugkomst feestelijk ontvangen met muziek en dans. Teamleden deelden een goed gevulde goodiebag van de diverse sponsoren aan de deelnemers uit. (Zie foto’s editie 2012 >>)

DELTA Ride for the Roses Zeeland startte vanuit de Zeelandhallen in Goes. DELTA Ride for the Roses bracht dit jaar € 144.324,66 op. Een kort verslag door PZC (video) >>

.

Kijk voor meer foto’s van het evenement op onze Facebookpagina >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ride4aSmile 2012 – Zondag 13 mei 2012 werd de 3-de editie van de wielertoertocht Ride4asmile gereden met als start en finish het unieke Wilgeweard in Nijverdal. Ride4asmile werd mede mogelijk gemaakt door studenten van de opleiding Commerciële Economie en door een team van docenten van Saxion Hogeschool te Deventer, die allen wielerliefhebbers zijn.

Onze Nederlandse LIVESTRONG stichting ondersteunde het team van Ride4aSmile, de ambassadeurs Lars van der Haar en Bas Stamsnijder en stichting Matthijs in het geweldige initiatief.

Ten bate van jonge leukemiepatiënten

Alle opbrengsten van het evenement, gingen naar stichting Matthijs. Matthijs had een wens: “Als ik straks klaar ben met mijn ziekte, ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Ik wil het verblijf in een isolatiekamer voor leukemiepatiënten iets draaglijker maken. Matthijs Kienhuis hield op met dromen… Slechts 23 jaar jong, 161 dagen isolatie. Acute leukemie.”

Elke dag krijgen jonge mensen leukemie. Het medische personeel doet er alles aan om voor deze leukemiepatiënten de zon weer te laten schijnen, maar zij hebben niet altijd de middelen om dit te doen. Als iemand zo ziek is dat wekenlange isolatieverpleging noodzakelijk is, wordt zijn/haar wereld heel klein. Wanneer je dan vervolgens 3 tot 4 weken achter elkaar niet je kamer uit mag, omdat iedere infectie je dood tot gevolg kan hebben, is elke vorm van afleiding welkom. Stichting Matthijs zet zich in om het verblijf van leukemiepatiënten in een isolatiekamer enigszins te veraangenamen. Kijk voor meer foto’s van het evenement op onze Facebookpagina >>

Ilse de Lange, zangeres en ambassadrice stichting Matthijs: “Het is zo belangrijk dat je niet afgesloten wordt van je familie en de rest van de wereld als je ziek bent. Dat op een of andere manier je leven ook een beetje “gewoon” blijft en doorgaat terwijl je wereld op z’n kop staat. Stichting Matthijs zet zich hiervoor in en dat vind ik geweldig!”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

WTC Grenslandklassieker – Op 20 mei 2012 organiseerde WTC-Grensland de 34ste Roger WijnenGrenslandklassieker. Na het succes van 2011 waren er dit jaar vier afstanden waaruit gekozen kon worden. De afstanden zijn 95, 145, 170 en 210 km afhankelijk van de definitieve route. In 2012 werd er voor het eerst een 40 km versie georganiseerd speciaal voor fietsers met een lichamelijke beperking.

Het team van LIVESTRONG_NL was de organisatie WTC-Grensland zeer dankbaar dat zij naast o.a. Topsport Limburg en WK wielrennen 2012 prominent aanwezig kon zijn tijdens deze toertocht. Het team heeft donaties geworven, het bewustzijn voor de strijd tegen kanker (awareness) vergroot en mensen geïnformeerd wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen.

Meer over de toertocht, de verloting van een Cube racefiets en een gesigneerd tijdritpak van Bauke Mollema lees je in de nieuwsbrief van WTC Grensland. Lees meer >>

Kijk voor meer foto’s van het evenement op onze Facebookpagina >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

‘LIMBURGS MOOISTE’ FIETSBEURS, op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2012, was de openlucht fietsbeurs die onderdeel was van de toertocht Limburgs Mooiste . Deze Nederlandse bike-happening vond plaats op het Businesspark Avantis.

Of je nu deelnam aan de LM toertochten of alleen als bezoeker kwam de toegang was gratis. Ook deelname aan het testen van de laatste fietsmodellen – race, mountainbike, 29-er of elektronisch schakelen – de demo’s, clinics en diverse serviceverlening op locatie was geheel kostenloos.

Vakmensen van 50 TOP-merken waren aanwezig. Ook LIVESTRONG NL was prominent aanwezig. Enkele honderden bezoekers werden geïnformeerd over onze missie en doelen en konden een donatie doen. – Voor namen van andere exposanten zie: www.limburgsmooiste.nl

Je kon jouw bike-feeling gecreeërd rond het thema FIETS ervaren. Er was een groot aanbod op het gebied van fietsen, kleding, componenten, accessoires, voeding, onderhoud. Het motto was niet voor niets: “Ben je als fietser veeleisend of recreatief… Geniet en beleef! Test en vorm je mening! Check onze foto’s op facebook >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Op 29 april 2012 werd er in Limburg een unieke tourtocht gereden, georganiseerd door Michel van Dijke van Helwig Timmerfabriek B.V. uit Geleen. De tourtocht werd gehouden worden onder de naam ‘Helwig Tourtocht’ en stond in het geheel in het teken van LIVESTRONG.

Waarom een Helwig-Tourtocht voor LIVESTRONG?

Michel van Dijke, geboren, getogen en woonachtig in Geleen, is werkzaam als Timmerman, Arbocoördinator en Jobcoach bij Helwig Timmerfabriek. Dit bedrijf heeft onlangs de MVO-prijs (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) gekregen.

Michel vertelt: ‘Mijn hart ligt bij het wielrennen…’ Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL is ook bij KMK2012 aanwezig! Op zondag 22 april is voor de 30e keer de jaarlijkse toertocht, georganiseerd door WTCKlimmen, in het Zuid-Limburgse landschap gereden. Het team van LIVESTRONG_NL was ook aanwezig bij deze tocht ter promotie van LIVESTRONG in Nederland en om fondsen te werven voor de strijd tegen kanker.

Na 29 keer Klimmen-Banneux-Klimmen (KBK) te hebben georganiseerd, heeft de WTC Klimmen besloten vanaf 2012 te gaan voor een andere route. Dit jaar ging het naar Monschau: KMK2012!

Voor de organisatie een mooie, nieuwe uitdaging, voor de deelnemers een unieke en afwisselende tocht door prachtige delen van het Belgisch/Duitse Venn-gebied en delen van de Eifel. Uitdagend door de talrijke beklimmingen, boeiend door de vele mooie landschappen. Ook koos de organisatie weer voor een lange en een kortere tocht.

De Nederlandse LIVESTRONG stichting bedankt de WTC Klimmen organisatie dat zij hen een warm hart toe draagt en voor haar gastvrijheid. Daarnaast veel dank aan alle deelnemers voor hun gulle donaties! Kijk voor meer foto’s van het evenement op onze Facebookpagina >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Amstel Gold Race 2012: de Toerversie en de Race – De deelnemers van de toerversie van de Amstel Gold Race kregen voor het eerst te maken met slecht weer. Tot een uur of één werden de 12.000 deelnemers verwarmd door een voorjaarszon, toen sloeg het weer om. Stevige hagel- en regenbuien sloegen neer op het Zuid-Limburgse landschap. De rijwind, waardoor de spieren snel afkoelden, maakte het zeer zwaar voor de deelnemers.

Eerst de Keutenberg op met een stijgingspercentage van 22%… Zeker door de kou kon niet iedereen hier fietsend naar boven… Daarna een lange afdaling richting de voet van de Cauberg. Na de resterende meters komen de tenten in zicht. Ondanks herfstachtige omstandigheden waren ook dit jaar de deelnemers weer zeer enthousiast.

“Het was deze keer zwaar. Maar uiteindelijk overheerst het leuke gevoel. Hier doe je het toch allemaal voor. Het is zo mooi in Limburg, het is onderweg echt genieten.” zei een deelnemer bij aankomst.

Ook voor ons LIVESTRONG NL team was het een verdienstelijk dag dankzij veel gulle donaties.

Op zondag, tijdens de 47ste Amstel Gold Race is de italiaan Enrico Gasparotto de verrassende winnaar geworden. Op de Cauberg wist hij de op acht kilometer van de meet ontsnapte Oscar Freire (Katusha) in te halen. Het was een spannende wedstrijd. De Belg Jelle Vandendert (Lotto-Belisol) en de Slowaak Peter Sagan (Liquigas) stonden respectievelijk als tweede en derde op het podium.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG’s State of the Foundation 2012 – In de laatste week van maart waren enkele leden van LIVESTRONG_NL op het hoofdkantoor in Austin, Texas uitgenodigd. Naast diverse besprekingen vond er ook een ‘LIVESTRONG Assembly’ (bijeenkomst) plaats met partner organisaties en andere genodigden. Onderstaande video’s zijn live opgenomen tijdens deze Assembly op 29 maart.

LIVESTRONG’s President en CEO, Doug Ulman, sprak over hetgeen gepland staat voor 2012. O.a. uitbreiding van de mogelijkheden in de LIVESTRONG-navigatiecentra en de financiering van bewezen kankerprogramma’s ter ondersteuning van internationale anti-stigma campagnes. LIVESTRONG hoofdkantoor heeft voor het komende jaar veel op de agenda staan!

Meer over de LIVESTRONG Assembly incl. video met Lance Armstrong >>

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

De RPM Marathon en SH’BAM & Zumba party, afgelopen maandag 2 april in Sport & Health Center Body Action in Alkmaar, stond geheel in het teken van LIVESTRONG. Doel van dit evenement was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor LIVESTRONG_NL en het bewustzijn voor de strijd tegen kanker (awareness) te vergroten en mensen te informeren wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen

Meer dan 120 deelnemers konden kennismaken met de nieuwste muziek en choreo’s uit de wereld van Les Mills of meedansen in de Zumba. Ook kon men meefietsen in een RPM marathon. Het event werd georganiseerd door het team van Sport & Health Center Body Action onder leiding van o.a. Priscilla van Duijvenbode en Pablo Bontes en was ten behoeve van LIVESTRONG_NL die zich ook inzet voor Nederlandse kankerpatiënten.

Een groot deel van de opbrengst van deze RPM marathon & Zumba party wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van hyperthermie. Hyperthermie is een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

.

Sta stil bij deze vreselijke ziekte, maar kom ook in actie! Steun de strijd tegen kanker en doe mee aan ons volgende event. Kijk voor meer foto’s van het event op onze Facebookpagina >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Het Huis voor de Sport Limburg en onze Nederlandse LIVESTRONG stichting gingen vanaf maart 2012 een partnership aan. Dit resulteerde in eerste instantie in een samenwerking binnen het project Start2Bike, een Limburgs sportstimuleringsproject gericht op beginnende en matig- gevorderde mountainbikers en wielrenners met als doel zoveel mogelijk Limburgers aan het fietsen te krijgen en houden. Gedurende 4 weken krijgen de deelnemers aan Start2Bike de juiste kneepjes van de sport aangeleerd. In het kader van de samenwerking maakt het Huis voor de Sport per Start2Bike inschrijving €2,50 over aan LIVESTRONG_NL. Hiervoor in de plaats krijgt elke deelnemer het wereldberoemde gele Livestrong armbandje en daarnaast zetten we ons LIVESTRONG promoteam in om deelnemers in Limburg te werven voor de Start2Bike projecten.

Ook zal LIVESTRONG_NL haar bijdrage leveren tijdens de breedtesportdag van het WK Wielrennen in september 2012 door aanwezig te zijn met een stand en (voormalig) profrenner. Volgens Jack Opgenoord, directeur van het Huis voor de Sport Limburg vullen beide organisaties elkaar prima aan. “Wij willen graag zoveel mogelijk Limburgers aan het sporten en bewegen krijgen en houden waaronder fietsen en denken dat een mooi merk als Livestrong hier een bijdrage aan kan leveren binnen een aantal sportstimuleringsprojecten. Daarnaast kunnen wij LIVESTRONG in Limburg ondersteunen in het bereiken van hun doelstellingen”. Weisz, bestuurslid van de Nederlandse LIVESTRONG stichting legt uit wat de doelstellingen zijn. “We willen de bewustwording voor het kankerprobleem in Nederland verhogen en geld bij elkaar brengen om voor een belangrijk deel Nederlandse kankerprojecten te ondersteunen, zoals de ontwikkeling van de behandelmethode hyperthermie. Daarnaast vinden we het belangrijk om mensen te informeren over wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Door deze samenwerking verhogen we niet alleen onze naamsbekendheid in Limburg, maar hopen we ook in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen binnen het project Start2Bike”.

Meer informatie over Start2Bike is te vinden op www.start2bike.nl

.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Deze RPM RIDE & LIVESTRONG Marathon bij Sportcentrum Impuls in Oosterwolde was een uitdagend en uniek programma. Doel van deze RPM Ride was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor LIVESTRONG_NL en de strijd tegen kanker. Het was een zeer succesvol evenement met meer dan 150 deelnemers.

De RPM Ride werd georganiseerd door een team van enthousiaste Les Mills instructeurs van Impuls: Ronald Dekker, Ger de Haan en Klaas Visser.

Alle donaties komen ten goede aan onze stichting die zich ook voor de Nederlandse kankerpatiënt inzet. Een groot deel van de opbrengst zal worden gestoken in de verdere ontwikkeling van hyperthermie. Hyperthermie is een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Voor een kort verslag en foto’s van deze succesvolle dag met meer dan 150 deelnemers en een geweldige opbrengst lees je hier meer >>

 

.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG bestaat 15 jaar – LIVESTRONG, de non-profit organisatie opgericht door kanker’survivor’ en wielerkampioen Lance Armstrong, vierde haar 15 jarig bestaan in het ondersteunen van mensen die getroffen zijn door kanker en hen empowerment (zelfmanagement) te geven om actie te ondernemen tegen ‘s werelds grootste doodsoorzaak.

Sinds haar oprichting als de Lance Armstrong Foundation in 1997, heeft de non-profit organisatie 157 miljoen dollar geïnvesteerd in programma’s die overlevenden helpen, 85 miljoen dollar aan (wetenschappelijke) beurzen en awards besteed en 33 miljoen dollar om te pleiten voor het beleid en de financiering die voortuitgang in de strijd tegen ‘s werelds grootste doodsoorzaak bevorderen. Nu publiekelijk bekend door zijn krachtig merk, is LIVESTRONG een leider in de wereldwijde beweging ten behoeve van 28 miljoen mensen over de hele wereld, die leven met kanker.

“De strijd tegen kanker gebeurt niet alleen in een laboratorium of in een ziekenhuis. Het gebeurt in onze huizen, op onze werkplekken, op onze scholen en in gezinnen die worstelen met de gevolgen van de diagnose kanker”, zegt Lance Armstrong, LIVESTRONG oprichter en voorzitter. “Vijftien jaar geleden, hebben we een stichting opgericht om kankeronderzoek te steunen. Na verloop van tijd, beseften we dat er niet genoeg werd gedaan om de mensen en gezinnen te helpen om te gaan met de vele uitdagingen die gepaard gaan met kanker. Vandaag de dag, zijn dat de mensen die wij helpen. Ik ben iedereen dankbaar die ons werk in hun naam ondersteund en ik dank u voor uw blijvende steun.”

 

Bekijk de video en lees hetvolledige persbericht (engels)>>

Voor jaarrekeningen en jaarverslagen ga naar LIVESTRONG.org >>

.

bron: LIVESTRONG.org

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL is uitgenodigd door LIVESTRONG hoofdkantoor in Austin, Texas – Verheugd melden wij dat wij zijn uitgenodigd door het LIVESTRONG-hoofdkantoor voor diverse besprekingen in maart 2012 in Austin, Texas. Ook o.a. het Australische en het Japanse LIVESTRONG team zullen aanwezig zijn.

Ons LIVESTRONG team zal zijn aandacht in het komende jaar vooral op de Nederlandse kankerpatient en Nederlandse kankerprojecten richten. Ook is LIVESTRONG_NL bezig nieuwe mensen aan het team toe te voegen en de partnerships voor 2012 uit te breiden.

D. Weisz, van de Nederlandse stichting, meldt dat LIVESTRONG_NL zich in overleg met het LIVESTRONG-hoofdkantoor zal richten op de Nederlandse kankerpatient. ”We hebben een aantal doelen. We willen de Nederlandse kankerpatient en -survivor ondersteunen. We willen ons, in de verschillende regio’s, richten op het vergroten van het bewustzijn voor de strijd tegen kanker (awareness) en wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Daarnaast gaan we fondsen werven voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland, waardoor de kans op genezing van kanker zal toenemen en er betere therapieën beschikbaar komen, zoals o.a. Hyperthermie.

Ook zijn wij zeer verheugd dat wij in 2012 opnieuw samenwerken met Ride for the Roses Zeeland, wiens fondsen ten bate komen van het KWF (zie ook bericht op website van Ride for the Roses).

Tenslotte gaat er een jaarlijkse donatie naar het LIVESTRONG-hoofdkantoor in Austin, Texas. De hoogte van deze donatie wordt per jaar vastgesteld en komt ten goede aan de internationale LIVESTRONG projecten.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Na de Wereld- en Europese kampioenschappen, werden er van 27 tot 30 december ook de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen georganiseerd op de baan van Omnisport in Apeldoorn.

Omnisport Apeldoorn was na 2008 en 2010 ook in 2011 gastheer van de KNWU NK baanwielrennen. En er was weer een sterke bezetting net zoals tijdens eerdere edities. Nederlands beste baanrenners streden om de verschillende nationale titels. De KNWU NK baanwielrennen 2011 stond mede in het teken staan van de Olympische Spelen 2012, welke dit jaar in Londen worden gehouden. Zowel de coaches als de baanrenners zagen Apeldoorn als voorbereiding op deze Spelen.

Ook LIVESTRONG_NL was prominent aanwezig. Ons Nederlandse LIVESTRONG team was vereerd om tijdens kampioenschappen als deze aanwezig te mogen zijn: “We zijn uiteraard erg enthousiast dat we ook bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen de missie en doelen van LIVESTRONG uit mogen dragen. Het is fantastisch dat de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen Baanwielrennen, evenals die van Libéma, LIVESTRONG_NL een warm hart toe dragen.” Voor het laatste nieuws zie de website van NK Baanwielrennen >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Aankomend wielertalent Nelis Koeken (Vacansoleil) en Ricardo van der Velde (Donckers Koffie-Jelly Belly) stonden op het programma om in actie te komen tijdens de RPM marathon bij Medifit Breda. Doel van deze RPM marathon was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor LIVESTRONG_NL en onze strijd tegen kanker.

Deze RPM marathon – vervolg op de succesvolle editie van 2010 – werd georganiseerd door het team van paramedisch sportcentrum Medifit onder leiding van Sandra Kleine en was ten behoeve van LIVESTRONG_NL die zich inzet voor Nederlandse kankerpatiënten.

Een groot deel van de opbrengst van deze RPM marathon wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van hyperthermie. Hyperthermie is een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Voor een kort verslag en meer foto’s van deze succesvolle avond met bijna 200 deelnemers en een geweldige opbrengst lees je hier meer>>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

 

DELTA Ride for the Roses en ons Nederlandse LIVESTRONG team werken ook in 2012 samen! Zowel de DELTA Ride for the Roses als LIVESTRONG_NL hebben tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker en beide organisaties zijn een sportief initiatief van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Een voor de hand liggende samenwerking.

DELTA Ride for the Roses Zeeland start op zaterdag 16 juni 2012 vanuit de Zeelandhallen in Goes. Inschrijven kan vanaf 1 december 2011. Lees meer >>

Lees meer over voorbereiding en training voor de toertocht >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Alex – @onearmed nam deel aan de indrukwekkende show ‘Sta op tegen Kanker’.

Alex (LIVESTRONG_NL ambassadeur – facebook.com/0neArmed) zei, kort voor de show, hierover: ‘Ik zal tijdens een onderdeel drummen. In dat onderdeel worden statements vertelt. En dit sluit ik af met een korte solo.

Helemaal super natuurlijk, en heb er ook veel zin in. Het is mooi om als “survivor” van kanker mensen te laten zien, dat er een weg is ná het overleven van kanker om verder te komen’.

De liveshow was te zien op 16 nov. op Nederland 1, om 20:30 uur. De show werd gepresenteerd door Angela Groothuizen en Art Rooijakkers. Sta op tegen Kanker is een liveshow om donateurs te werven voor KWF. In de show kwamen o.a. artsen en (ex-)kankerpatiënten aan bod om te vertellen over hun ervaring met kanker.

Ook bekende Nederlanders als Ruth Jacott, Guus Meeuwis, Dennis van der Geest, Xander de Buisonjé, Ruud de Wild, ea. stonden tijdens deze show massaal op tegen kanker! Lees meer >>

‘Sta op tegen kanker’ gemist? Bekijk de uitzending hier >>

Bekijk ook de “Sta op tegen Kanker” series van Alex – @OneArmed

Jeroen van der Boom – ‘Niemand Anders’ DOWNLOADEN Opbrengsten gaan naar het KWF

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

11-11-’11 Was een mooie datum en ook een hele speciale dag op de Haagse Hogeschool in Den haag. Op deze dag werd de jaarlijkse sportmanagement (SPM) presentatie (2e jaars) gehouden. Daarnaast had SPM besloten een goed doel te steunen. Er werd kozen voor LIVESTRONG een goed doel die zijn oorsprong heeft in de sport.

Projectleider Katie zei hierover: “Wij willen een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker… en dit doel willen wij op een creatieve en leerzame manier bereiken. Wij zijn ‘SPM–Strong’ en evenals LIVESTRONG_NL zijn ook wij overtuigd van het volgende: ‘eenheid is kracht, kennis is macht en instelling is alles.” Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Na de wereldkampioenschappen dit jaar, werden er ook met succes van 21 tot 23 oktober de Europese kampioenschappen baanwielrennen georganiseerd op de baan van Omnisport in Apeldoorn.

Zelden was een EK baanwielrennen zo sterk bezet als tijdens deze editie. Meer dan twintig medaillewinnaars van de WK (eerder dit jaar ook in Omnisport) kwamen naar Apeldoorn. De Europese kampioenschappen baanwielrennen gelden als kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Voor meer info zie de website: www.ectrackcycling.com

Ook LIVESTRONG_NL was prominent aanwezig. Ons Nederlandse LIVESTRONG team greep de kans aan om tijdens kampioenschappen als deze aanwezig te mogen zijn: “We zijn er zeer enthousiast en dankbaar dat we bij deze Europese kampioenschappen baanwielrennen promotie voor LIVESTRONG kunnen maken. Het is geweldig dat de organisaties van het EK Baanwielrennen en Libéma op deze manier LIVESTRONG_NL een warm hart toe dragen.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL was ook dit jaar op de BikeMOTION Benelux – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG_NL al meer dan een jaar een warm hart toe en wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn.

Ons team heeft het gedachtengoed van LIVESTRONG uitdragen EN uiteraard de bekende bandjes aangeboden. Bekende Nederlandse wielrenners zoals Tom Stamsnijder en Kai Reus, die LIVESTRONG steunen, hebben onze stand een bezoek gebracht voor een meet & greet. Ook vond het ‘virtual reality’ fietsen bij ons plaats. De bezoeker had de mogelijkheid om een toptijd te realiseren op het parcours van de Amstel Gold Race. Alexander Picard won uiteindelijk de prijs door de snelste tijd – 2:48:79 – te realiseren. Hij won hiermee 2 startbewijzen voor de Amstel Gold Race toerversie 2012. Ook zijn i.s.m de Amstel Gold Race Xperience 3 unieke fietsclinics gelanceerd met een sportief karakter om meer mensen aan het sporten te krijgen met het oog op een betere gezondheid.

Bezoekers konden dus naar onze stand op het grote terras in hal 9 komen voor de meet & greet, om de snelste tijd te realiseren of om zich te laten informeren over onze unieke LIVESTRONG_NL Fiets Clinics op het Amstel Gold Race parcours. Voor meer info zie ons persbericht >> en voor foto’s zie Facebook >>

Over BikeMOTION Benelux – Tijdens BikeMOTION Benelux kon je een compleet aanbod aan sportief fietsnieuws bekijken. Naast de 600 exposanten was er op BikeMOTION Benelux nog veel meer te ervaren. Er waren diverse activiteiten en je kon advies krijgen over sporttraining en -voeding. Meer over BikeMOTION Benelux >>

.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG Day 2011 groot succes – Het Nederlandse LIVESTRONG team en Wielerland.nl sloegen zondag 2 oktober de handen ineen voor de jaarlijkse LIVESTRONG Day. Daarmee sloten ze zich aan bij de wereldwijde stoet mensen die zich ieder jaar op 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker. Net als LIVESTRONG, streeft Wielerland ernaar om meer mensen aan het sporten te krijgen met het oog op een betere gezondheid. Marco Goudswaard, directeur van Wielerland.nl, steunde de activiteiten van LIVESTRONG afgelopen zondag met een speciale online actie op Wielerland.nl. De volledige website kleurde geel!

De hoofdactiviteit van het Nederlandse LIVESTRONG team was een toertocht voor mountainbikers. Daarmee wilde de stichting geld inzamelen. Samen met MTB Chaam , WV Smeekens en bijna 1000 betrokkenen werd in de Chaamse bossen nabij Breda een unieke mountainbiketocht gefietst voor dit enorm belangrijke doel.

Iedereen kon meedoen aan de toertocht. Een groot deel van de opbrengst ging naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

De jaarlijkse LIVESTRONG Day is een initiatief van Lance Armstrong en markeert een omslagpunt in zijn leven. Vijftien jaar geleden, op 2 oktober 1996, werd er bij hem teelbalkanker geconstateerd met uitzaaiingen in zijn hele lichaam. Zijn persoonlijke strijd zette hem ertoe een eigen fonds op te richten. Zeven Touroverwinningen en miljoenen gele armbandjes later, staat Armstrong symbool voor de strijd tegen doodsoorzaak nummer één.

Het werd een fantastische ervaring voor alle deelnemers. Een uniek mountainbike event met zomerse temperaturen op een bijzondere locatie: het schitterende recreatiegebied ‘t Zand. Zie kaart >> of meer info >>

(Voor LIVESTRONG Day 2010 zie onderaan deze pagina)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

De eerste editie van de nieuwe serie Vacansoleil4Challenge toertochten verliep zondag 25 september vlekkeloos. En ook het Nederlandse LIVESTRONG team was aanwezig.

De toertochten startten en finishten bij het schitterende Omnisport in Apeldoorn, waar eind oktober het EK Baanwielrennen plaats zal vinden. Routes van 160, 120, 90 en 60 km voerden door het mooie fietsgebied rondom Apeldoorn. Het parcours was afwisselend en de langere afstanden boden ook de ervaren toerrijder voldoende uitdagingen. Ook het zomerse weer droeg bij aan deze geslaagde dag.

Bij aankomst konden de deelnemers direct hun dorst lessen met een gratis sportdrankje. Duizenden toerfietsers kwamen naar het Omnisport in Apeldoorn en beleefden samen dit TOP evenement! De organisatie ontving veel complimenten en kijkt al weer uit naar de volgende toertocht in Scheveningen op 8 oktober. Lees meer>>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Een unieke kans – Voor de prijs hoefde je het niet te laten, want het was gratis. Cycle You & LIVESTRONG_NL boden jou een onvergetelijke dag met de mogelijkheid om de nieuwste full suspension en ‘29er’ mountainbikes uit te proberen. Een unieke kans, die je zeker niet voorbij mocht laten gaan.

Ontdek de verschillen – Tijdens deze MTB testdag kon je aan den lijve ondervinden wat de verschillen in rijeigenschappen zijn tussen de mountainbikes. De testronde die we speciaal voor jou hadden uitgezet vlakbij Amsterdam (start Schellingwouderdijk 339) loog er niet om. In een ronde van ongeveer vijf kilometer waren pittige klimmetjes, licht glooiend terrein en mooie afdalingen te vinden. De ronde kon tijdens de testdag meerdere malen worden gereden met steeds een andere testfiets. Lees meer>>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG team in Qu3-kubus met als thema ‘Energy for Life’ – Tijdens het Noorderzon festival liet de stad Groningen in de Qu3-kubus mooie voorbeelden zien vanuit de wetenschap. Voorbeelden die tot de verbeelding spraken en die pasten binnen een Performing Arts festival. Er waren verschillende interactieve opstellingen waar de bezoekers elke avond zelf aan de slag konden.

In Qu3 op het Noorderzon festival hadden o.a. de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) het thema ‘Energy for life’ uitgewerkt. Bezoekers konden met uiteenlopende onderwerpen experimenteren, zoals het testen van een gezonde levensstijl of de invloed van emoties op je hartslag.

Ook ons LIVESTRONG team was prominent aanwezig tijdens de ‘Energy for Life’-dagen in de Qu3-kubus. Lees meer>>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL ambassadeur Alex op Noorderzon festival Groningen – Muziekpodium het Dok op het Noorderzon festival was dit jaar het podium voor Alex: www.twitter.com/@onearmed. Als ambassadeur van LIVESTRONG_NL gaf hij daar op de laatste dag van het Performing Arts festival een benefietoptreden en heeft hij zijn drumtalent laten zien aan de duizenden bezoekers van dit unieke internationale festival (van 18 tot 28 aug.) in het park Noorderplantsoen. Lees meer >>

Meer over Alex zie ook >>

Alex op YouTube >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG team prominent aanwezig tijdens slotetappe van de Eneco Tour

Onder het oog van het LIVESTRONG team vlamde Edvald Boasson Hagen zondag naar eindwinst in de slotetappe van de Eneco Tour. Zowel voor de Noor als voor het Nederlandse LIVESTRONG team was het een succesvolle dag in Sittard-Geleen. Lees meer >>

© LIVESTRONG_NL/Tom Vennink

Voor meer foto’s zie ook Facebook >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Stichting Draai van de Kaai had Samuel Sanchez en Ivan Basso gecontracteerd voor de 32e Draai van de Kaai. Tourheld Johnny Hoogerland van het Brabantse Vacansoleil-DCM zou ook naar dit criterium komen. En dit jaar verschenen er ook weer grote namen tijdens de Dames koers: Marianne Vos, Kirsten Wild en Hanka Kupfernagel schitterden op de Draai van de Kaai.

Ons Nederlandse LIVESTRONG team was ook aanwezig bij de Draai van de Kaai. “Het is een grote eer dat we – net als vorig jaar – bij dit unieke evenement promotie voor LIVESTRONG kunnen maken. Het is na de Acht van Chaam en de RaboRonde Heerlen het derde criterium waar we onze missie kunnen uitdragen. Het is geweldig dat ook het bestuur van deze belangrijke wielerronde zich wil inzetten voor LIVESTRONG.”

Tijdens deze editie van de Draai van de Kaai was het een zomerse dag en zo zagen duizenden bezoekers hoe Samuel Sanchez de Draai van de Kaai op zijn naam schreef. De Spaanse winnaar van het bergklassement in de Tour de France versloeg de Italiaanse klassementsrenner Ivan Basso, die tweede werd. Publiekslieveling en Tourheld Johnny Hoogerland werd derde. Eerder op de dag streden de junioren en de dames om de felbegeerde titel.

Bekijk het laatste nieuws over de Draai van de Kaai op de website >>

Voor de fotoreportage zie ook >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LIVESTRONG_NL was prominent aanwezig bij belangrijke profronden – Na de Tour de France worden er elk jaar natourcriteriums gereden. Het wielrennen wordt dan door het publiek intens beleefd en er heerst dan ook een geweldige sfeer. Tijdens de bekendste profronden, had LIVESTRONG_NL diverse teams ingezet ter promotie van LIVESTRONG in Nederland en om fondsen te werven voor de strijd tegen kanker.

We danken de organisaties van deze mooie evenementen voor hun gastvrijheid en uiteraard het publiek voor hun massale en geweldige steun!

Acht van Chaam

Op woensdag 27 juli waren we aanwezig bij de 73e editie van het oudste wielercriterium van Nederland, de Acht van Chaam. Johnny Hoogerland, de Zeeuw – en inmiddels onze volksheld – won de Acht van Chaam. Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog en werd er voortdurend gedemarreerd. Met nog enkele ronden te rijden versnelde Johnny met de anderen in het wiel. In een nek-aan-nek-race won Johnny van de Luxemburger Frank Schleck. Derde werd Nikki Terpstra. Lees meer op: www.8vanchaam.nl

 

RaboRonde Heerlen

Vrijdag 29 juli waren we te gast bij de ProfRonde van Heerlen. Meer dan 50.000 toeschouwers genoten van een prachtige wedstrijd, goed weer en geweldige sfeer op de horecapleinen. LIVESTRONG_NL was prominent aanwezig dichtbij de plek waar de renners werden geinterviewd. In de laatste ronden naar de finish besloot Andy Schleck in de aanval te trekken. Andy (dit jaar tweede tijdens de Tour de France) werd eerste, voor Pierre Rolland (witte trui) en onze eigen Wout Poels. Lees meer op: www.raborondeheerlen.nl

 

Draai van de Kaai

Op een zonovergoten maandag 1 augustus was het de beurt aan de Draai van de Kaai. De 33-jarige Spanjaard Samuel Sanchez (Euskatel) en bergkoning van de Ronde van Frankrijk heeft na een eindsprint in Roosendaal de Draai van de Kaai op zijn naam geschreven. De Baskische winnaar van de bolletjestrui wist te winnen voor de Italiaan Ivan Basso en de Nederlandse Tourheld Johnny Hoogerland. Vera Koedooder won glansrijk in Roosendaal de Draai van de Kaai voor vrouwen. Lees meer op: www.dedraai.nl (en bovenstaande verslag)

 

Profronde Oostvoorne

Ook in Oostvoorne op donderdag 4 augustus was ons LIVESTRONG team te prominent aanwezig. Lang zag het er naar uit dat Johnny Hoogerland, die in de aanval trok, aan het langste eind zou trekken. Maar hij werd gecounterd. Fränk Schleck werd de winnaar in het regenachtig Oostvoorne. Fränk werd gevolgd door Johnny Hoogerland en Laurens ten Dam. Bij de dames was het Marianne Vos die voor eigen volk in de aanval ging en haar zoveelste overwinning behaalde. Lees meer op: http://profronde_oostvoorne

Profronde van Almelo

Op vrijdag 26 augustus vond de profronde van Almelo plaats. In deze sfeervolle stad liepen de inwoners van Almelo massaal uit om bekende renners uit de Tour de France te zien strijden. Het publiek bezocht ons LIVESTRONG team wat ook in Almelo van de partij was. Tijdens de finale kreeg de beste Nederlander in de Tour de France van vorige maand de Duitser Andre Greipel en de Spanjaard Samuel Sanchez in de achtervolging, maar zong het toch tot aan de finish uit. Lees meer op: www.profrondealmelo.nl

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Toertocht Grand Départ in de Kuip, Rotterdam
Zaterdag 2 juli was de laatste toertocht in de serie van de Wielerland/Vacansoleil4Challenge voor seizoen 2010/’11. Die dag startte ook de Tour de France. Dit jaar had de Toertocht Grand Départ Rotterdam een geheel vernieuwd parcours. De toerfietsers konden hierbij deelnemen aan 4 tochten van verschillende afstanden. Zowel de start als de finish waren in de Kuip in Rotterdam. Uiteraard was ons LIVESTRONG team prominent aanwezig.
.
Duizenden toerfietsers kwamen naar de Kuip en beleefden samen dit geweldige evenement!
.
Voor meer informatie over de volgende Vacansoleil4Challenge toertochten voor seizoen 2011/’12 klik hier >>
.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

De Delta Ride for the Roses is afgelopen zaterdag vanuit Goes verreden en heeft alle records verbroken. Aan deze editie van de Delta Ride for the Roses deden maar liefst 4.160 fietsers mee. Dat waren er 800 meer dan in 2010. “Gigantisch”, reageert bestuurslid Cees Bal op dit geweldige resultaat. De opbrengst ging voor het overgrote deel naar KWF Kankerbestrijding.

Nadat de zangeres Brandi het nummer ‘the Rose’ had gezongen gaf Mevrouw Karla Peijs, commissaris van de koningin in Zeeland, het startschot voor deze toertocht in de strijd tegen kanker. Het evenement over de vier verschillende afstanden verliep voorspoedig.

Bij terugkomst bij de Zeelandhallen werden de deelnemers feestelijk ontvangen met muziek en dans. Ook kregen zij een goedgevulde goodiebag van de diverse sponsoren.

Zowel LIVESTRONG als Delta Ride for the Roses hebben tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker en beide organisaties zijn een sportief initiatief van 7-voudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Ons LIVESTRONG team heeft aan deze dag bijgedragen door met partner Delta Ride for the Roses tijdens de promotie en realisatie van dit evenement samen te werken.

Bestuurslid Cees Bal constateerde tevreden dat Delta Ride for the Roses de stijgende lijn lijkt vast te houden. Hij kijkt al uit naar de volgende editie. Lees meer: www.deltaridefortheroses.nl

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nacht van Hengelo 3 juni 2011 – LIVESTRONG is prominent aanwezig. Ons Nederlandse LIVESTRONG team grijpt de kans aan om in een wielerwedstrijd als de Nacht van Hengelo aanwezig te mogen zijn: “We zijn er heel enthousiast over dat we bij deze wedstrijd promotie voor LIVESTRONG kunnen maken. We kiezen voor de betere wedstrijden en zijn met de organisatie van de Nacht van Hengelo in contact gekomen tijdens Ronde van Overijssel. Het is geweldig dat het bestuur van deze belangrijke wielerronde zich op deze manier wil commiteren aan LIVESTRONG.”

Na de eerder aangekondigde renners uit de Giro d’Italia (Pieter Weening, Bram Tankink, Steven Kruijswijk, Tom Stamsnijder, Johnny Hoogerland), is de deelname van Joost Posthuma en Kenny van Hummel aan de Nacht van Hengelo ook een feit. Joost Posthuma van Leopard-Trek is blij om terug te keren in zijn geboorte stad. In 2005 wist hij de Nacht van Hengelo al eens te winnen. Van Hummel, vorig jaar tweede achter Tyler Farrar, komt uit voor het Skil Shimano team. Met hem komen van dezelfde ploeg de regionale renners Tom Veelers en Albert Timmer naar Hengelo. Lees het laatste nieuws op nachtvanhengelo.nl >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ronde van Overijssel editie 2011 in Rijssen – De Ronde van Overijssel kende dit jaar een zeer uiteenlopend deelnemersveld. Talenten uit binnen- en buitenland, maar ook uit de regio gingen een open strijd aan om de zege. En dat zorgde uiteraard voor een geweldig spektakel.

‘Overijssels Mooiste’ werd verreden onder zonnige omstandigheden. Al vroeg werd de koers geopend door een groep van 33 renners die aan de beklimming van de Tankenberg begonnen. Daarbij de ploeg van Jo Piels, waaronder Maurits Lammertink uit Enter, maar ook de regionale renners Arne Hassink en Bas Stamsnijder. Lees meer >>

Theo de Rooij Classic 2011 & Robert Gesink Challenge – 12 minuten en 37 seconden was de tijd die Robert Gesink op 11 april heeft gerealiseerd op de Holterberg in het kader van de Robert Gesink Challenge. Aan de deelnemers van de Theo de Rooij Classic was de uitdaging om deze tijd te overtreffen. Het dichts in de buurt kwam Paul de Rooij (jawel zoon van …) met een tijd van 14:06. Bianca Dekker was de snelste bij de dames (19:03; zie hier alle uitslagen >>). Zij kregen beiden uit handen van Theo de Rooij een door Robert Gesink gesigneerd wielershirt.

Ook enkele leden van het Wielerland Sterrenteam waren present aan de start van de Theo de Rooij Classic. Bas Muijs, Sabine Vas Nunes, Nicolien Sauerbreij, Chris Tates, Marc de Vries (Hyves), Patrick Morley (Telegraaf Media Groep) en Frits Barend reden mee als voorbereiding op hun deelname aan de Alpe d’Huzes. Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vacansoleil4Challenge 2011 in Zandvoort en Breda – Het wielerseizoen van 2011 is volop bezig. Omdat wielrennen en toerfietsen in Nederland een geliefde activiteit is, bieden Wielerland.nl en Vacansoleil uitdagende toertochten om van deze sport te genieten.

.

Het professionele team van Vacansoleil4Challenge bood ook nu weer de gelegenheid aan duizenden wielrenners en toerfietsers om door de mooie omgeving van Zandvoort en Breda te rijden. In Breda zijn ook enkele leden van het Wielerland Sterrenteam gestart. Zij trainen voor hun volgende uitdaging Alpe d’Huzes…

Het waren beide prachtige fietsdagen. Het zonnige fietsweer zorgde voor veel plezier tijdens deze dagen. Aan het einde van de middag kon men nagenieten met een hapje en een (sport-)drankje in de gezellige sfeer van het promodorp nabij het start/finish gebied. Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Shipmate steunt het Nederlandse LIVESTRONG team tijdens evenementen – Shipmate, producent van o.a. de bekende vlaggenparade tijdens de Grand Depart; Tour de France 2010 in Rotterdam, en ons Nederlandse LIVESTRONG team gaan elkaar ondersteunen via de media, belangrijke evenementen en hun netwerken. Beide organisaties hebben tot doel elkaars naamsbekendheid en de LIVESTRONG missie, de strijd tegen kanker, onder de aandacht te brengen. Shipmate heeft ons Nederlandse LIVESTRONG team onlangs voorzien van professionele beachflags voor onze presentatie tijdens het bekende wielerevenement de Vacansoleil4Challenge.

Arjen Silvis van Shipmate – ‘Met deze samenwerking willen we een positieve bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Dit kan door dicht bij onze kernactiviteit te blijven, de productie van reclamedragers. LIVESTRONG en Shipmate met het City en Eventdressing concept focussen zich op evenementen. Hier kunnen we samen optrekken. Onze doelgroepen komen immers samen op de evenementen. Het is goed daar zichtbaar te zijn’. Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Amstel Gold Race 2011: de Toerversie en de Race – Voor de deelnemers van de toerversie van de Amstel Gold Race zijn het vooral de laatste 50 kilometer, kenmerkend door felle en steile klimmen, die voor velen doorslaggevend kunnen zijn. Vanaf de verzorging duikt men zo de beklimming van de Kruisberg en de Eyserbosweg op. Hier maken uiteraard de profs het verschil en ook bij menig deelnemer is dit te merken. De ‘trippels’ worden hier echt gebruikt. Daarna nog enkele heuvels, maar de finish komt in zicht! Allereerst nog de Keutenberg op met een stijgingspercentage 22%! Niet iedereen komt hier fietsend naar boven… Dan een lange afdaling richting de voet van de Cauberg. De nog resterende meters naar de feesttent worden afgelegd en men gaat blij en tevreden over de finsh.

Ook voor ons LIVESTRONG team was het een verdienstelijk dag dankzij veel gulle donaties.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Zowel Wielerland.nl als ons Nederlandse LIVESTRONG team hebben tot doel om vanuit de wielersport de missie van LIVESTRONG; de strijd tegen kanker onder de aandacht te brengen. Ook hebben wij beiden een zeer sportief karakter en streven ernaar meer mensen aan het sporten te krijgen met het oog op een betere gezondheid. Een vanzelfsprekende samenwerking. Wij gaan elkaar versterken door gebruik te maken van elkaars netwerken, samen te werken op evenementen en andere activiteiten te ontplooien.Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

DELTA Ride for the Roses en ons Nederlandse LIVESTRONG team gaan samenwerken! Zowel de DELTA Ride for the Roses als ons LIVESTRONG team hebben tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker en beide organisaties zijn een sportief initiatief van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Een voor de hand liggende samenwerking. Lees meer >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

In de Amstel Gold Race Xperience kun je 365 dagen per jaar het Amstel Gold Race gevoel beleven. Het is een unieke locatie en ligt aan de voet van de Cauberg. Nu het Amstel Gold Race parcours het gehele jaar gefietst en beleefd kan worden, vult ons Nederlandse LIVESTRONG team dit initiatief aan. Beide sportieve organisaties, Amstel Gold Race Xperience en ons LIVESTRONG team, hebben tot doel om elkaars naamsbekendheid onder de aandacht te brengen. Lees hier >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

.
Wil je ons LIVESTRONG team meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger >>
.

. Web Statistics
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger