TitelbalkMTB-Chaam-2013
.
.
.
MTB Chaam / WV Smeekens en de Nederlandse LIVESTRONG stichting hadden wederom de handen ineen geslagen voor de jaarlijkse MTB toertocht: LIVESTRONG RIDE. Daarmee sloten wij ons aan bij verschillende internationale LIVESTRONG teams die zich ieder jaar rond 2 oktober sterk maken voor de strijd tegen kanker.

Op zaterdag 5 oktober was er een GRATIS MTB clinic voor de jeugd tot 16 jaar.

Op zondag 6 oktober hadden MTB Chaam en WV Smeekens een toertocht voor mountainbikers ten bate van LIVESTRONG NL georganiseerd. In de prachtige Chaamse bossen nabij Breda werd deze unieke mountainbiketocht gefietst voor dit belangrijke doel: de strijd tegen kanker. Iedereen kon meedoen aan één van de tochten van 30, 55 of 80 km (door NTFU goedgekeurd).

Een groot deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar de verdere ontwikkeling van hyperthermie – een behandelvorm waarbij kankercellen gedood worden door ze te verwarmen. Voordelen van hyperthermie zijn: meer kans op genezing, een hogere kwaliteit van leven en minder bijwerkingen dan chemotherapie.

Tijdens de 2012 editie deden bijna 1150 deelnemers mee. Maar dit jaar hebben we het record overtroffen: ruim 1450 deelnemers reden deze toertocht ten bate van de strijd tegen kanker. Veel dank!

Het werd een onvergetelijke dag: een uitdagende tocht in een unieke omgeving: deels door het schitterende recreatiegebied ‘t ZandZie kaart

Voor de actie foto’s van de deelnemers kijk hier >>

LEES MEER over de MTB clinic voor de jeugd >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………