TitelbalkBM
.
.
.
LIVESTRONG NL pakte weer uit op de Bike MOTION van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober – Dé beurs voor de sportieve fietser. De organisatie draagt LIVESTRONG NL al meerdere jaren een warm hart toe en ook tijdens deze editie. Wij waren daarom zeer verheugd om weer prominent aanwezig te mogen zijn. In onze stand hebben wij laten zien welke goede initiatieven in Nederland worden ontplooid in de strijd tegen kanker.

Bike MOTION Benelux: voor iedere sportieve fietser – Op deze beurs kon je jouw fietspassie in een hogere versnelling zetten: zo lieten importeurs en fabrikanten van fietsen, accessoires en kleding alvast de collectie voor het nieuwe seizoen zien. Maar je vond er ook aanbieders van fietsvakanties, sportvoeding en heel belangrijk, alles om je eigen prestaties te verbeteren.

Het vernieuwde Bike MOTION – Alleen maar kijken naar de nieuwste MTB-modellen behoort tot het verleden. Zo kwam er een heus testparcours, waarop je de nieuwste 29-ers zelf kon testen! Je eigen prestaties verbeteren? Dat kon in het nieuwe workshoptheater. In dit theater deden experts de geheimen uit de doeken over bijvoorbeeld trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding. Ook nieuw was de werkplaats ‘Men at work’, waar framebouwers, wielenvlechters etc. echt aan het werk waren. Ook nieuw: je kon een bikefitting laten doen!

LIVESTRONG NL heeft samen met partners Ride for the Roses Zeeland, Re-turn en JJ Sports de missie, doelen en gezamenlijke activiteiten van de stichting uitgedragen.

Doneer en maak kans op mooie prijzen – Bezoekers konden een donatie doen en maakten kans op mooie prijzen gesponsord door één van onze partners. Of men kon ons steunen door een donatie te geven voor een LIVESTRONG bandje of bidon. Ook konden de bezoekers bekende sporters ontmoeten, die LIVESTRONG een warm hart toe dragen. Onze knappe LIVESTRONG NL teamleden ontvingen de bezoekers van harte in onze Bike MOTION stand.

GRATIS Sportadvies – Op de LIVESTRONG NL stand ontving de bezoeker dit jaar gratis advies over trainingen en rijtechnieken (mountainbike & wielrennen) van voormalig profrenner Bas Stamsnijder. Ook gaf ons team hen een gratis trainingsschema mee waarmee zij hun trainingsdoel kon realiseren. Vervolgens kon de bezoeker onze adviezen direct in praktijk brengen op het testparcours in de Jaarbeurs waar men de nieuwste 29er MTB-modellen GRATIS kon testen. Zie hier de actie-flyer – PDF

Leef Gezond! – Een gezonde levensstijl is één van de speerpunten van de Nederlandse LIVESTRONG stichting. “We hopen in het kader van een gezondere leefstijl een positieve rol te kunnen spelen. We zetten ons daarom in om leerlingen van basisscholen, studenten van voortgezet onderwijs en hogescholen bewust te maken dat wie gezond leeft, mí­nder kans heeft om kanker te krijgen. Daarom promoten wij de 6 leefregels die helpen om het lichaam sterker te maken”, aldus één van onze bestuursleden. Lees meer over de Leef Gezond! campagne

Op zaterdag 12 oktober ontvingen LIVESTRONG NL ambassadeur Bas Stamsnijder en teamleden Dieuwertje Poort (goud NK duathlon sprint en goud EK (onder 23 jaar)) en Charlotte Lenting (Nationale selectie wielrennen (onder 23 jaar)) een mooie cheque van Leo van Teeffelen van MTB Chaam (WV Smeekens).

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………