Titelbalk8vChaam
.
.
.
LIVESTRONG NL was ook dit jaar aanwezig bij belangrijke profronden – Na de Tour de France worden er elk jaar natourcriteriums gereden. De wielersport wordt dan door het publiek intens beleefd. Zij kunnen hun favoriete ‘Tour de France’-renner in deze koers van dichtbij zien. Er is dan een geweldige sfeer en ook veel amusement. Tijdens de bekendste profronden, heeft LIVESTRONG NL een promoteam ingezet. De stichting vindt het belangrijk om het bewustzijn voor de strijd tegen kanker te vergroten en mensen te informeren wat men kan doen om het risico op kanker te verlagen. Daarnaast wil de stichting fondsen werven voor de strijd tegen kanker.

We danken de organisaties van deze evenementen voor hun gastvrijheid en dat zij LIVESTRONG NL een warm hart toedragen.

Acht van Chaam – Op woensdag 24 juli was LIVESTRONG NL aanwezig bij de 75e editie van het oudste wielercriterium van Nederland, de Acht van Chaam.

Tijdens de Acht van Chaam stonden dit jaar de volgende renners aan de start: Bauke Mollema & Laurens ten Dam van Belkin Pro Cycling Team, Marcel Kittel & Tom Veelers van Team Argos-Shimano, Johnny Hoogerland & Boy en Danny van Poppel van Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team en vele anderen. Bauke Mollema won in 2012 en Johnny Hoogerland in 2011. Dit jaar is de Acht van Chaam gewonnen door Marcel Kittel.

Jubileum boek 75 x Acht van Chaam – Berry van Oers, een geboren en getogen Chamenaar, is sinds zijn vijfde verknocht aan het wielerevenement in zijn woonplaats. Van Oers schreef het boek 75 x Acht van Chaam. Zijn nieuwste boek biedt een fraaie kijk in de historie van Nederlands bekendste wielercriterium.

Lees meer op: 8vanchaam.nl
Tickets zijn verkrijgbaar via de website >>

RaboRonde Heerlen

Op 26 juli, de eerste vrijdag na de Tour, was het LIVESTRONG NL promoteam prominent aanwezig bij de 24e editie RaboRonde Heerlen. Ook dit jaar was de RaboRonde Heerlen niet zomaar een jaarlijks terugkerend feest. Het is één van de grootste na-Tour criteria van Nederland. Op de eerste vrijdag na de 100ste Tour de France hebben ook dit jaar tienduizenden mensen van dit Heerlense evenement genoten.

De organisatie heeft ook dit jaar besloten het helemaal Nederlands te houden. Organisator Chris Tiekstra is een tevreden mens; “In eerste instantie zouden de grote namen uit de Tour op zaterdag allemaal naar San Sebastian moeten gaan. Dan zouden wij in Heerlen dus verstoken blijven van de meest interessante renners. Wij hebben contact opgenomen met de ploegleiding van Belkin en daar aangegeven dat wij het vreemd zouden vinden als er geen Belkin toppers aan de start zouden staan in een van de grootste na-Tour criteriums van Nederland. Gelukkig dacht Belkin met ons mee en in overleg is besloten dat Laurens Ten Dam naar Heerlen kan komen. Een oplossing waar wij erg tevreden mee zijn.”

Het werd weer een spannende wedstrijd met TOP-renners als Tom Dumoulin en Albert Timmer van Team Argos-Shimano, Laurens Ten Dam, Lars Boom van Belkin Pro Cycling Team en Danny & Boy van Poppel van Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team. De 24ste editie van de RaboRonde Heerlen is gewonnen door Lars Boom. In de sprint versloeg hij Tom Dumoulin, gevolgd door Koen de Kort op een mooie derde plaats.

Lees meer op: raborondeheerlen.nl

Kijk ook naar de reportage van de 2013 editie op youtube >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………