LIVESTRONG Day

Deelnemers en genodigden verzamelden zich in restaurant Parq, die haar sfeervolle lokatie aan de Kievitslaan beschikbaar stelde voor deze dag. De deelnemers ontvingen na aanmelding het bekende LIVESTRONG bandje, een unieke LIVESTRONG pet en een sticker waarmee iedereen kon aangeven aan wie hij of zij deze tocht opdroeg. “Ik rijd voor mijn opa, die al over de 80 is, maar al zo vaak kanker heeft gehad” vertelde een van de deelnemers met een brok in zijn keel.
.
Toen wethouder sport, recreatie, kunst en cultuur van Rotterdam, Antoinette Laan, was gearriveerd verzamelde iedereen zich bij de start voor de speech van  Gerard van Rhoon , hoofd afdeling Hyperthermie van het Erasmus MC-Daniel den Hoed.
Na een bemoedigdend woord van de wethouder werd er een minuut stilte in acht genomen om stil te staan bij de mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Daarna liet wethouder Laan het startsein klinken en vertrok de stoet – onder begeleiding van enkele motoren – op weg naar het parcours die Lance Armstrong op 3 juli dit jaar ook reed, zijn laatste Tour de France proloog.
.
Een lange gemeleerde stoet trok door Rotterdam. Via de Boompjes, de Willemsbrug, naar de Erasmusbrug en en weer terug naar de Kievitslaan. Eenmaal bij de finish aangekomen werden deelnemers met applaus ontvangen door de gasten. Met een drankje aangeboden door restaurant Parq werd er gezellig nagepraat. Margot Bleeker, development director Erasmus MC Vriendenfonds, sprak nog een dankwoord uit.
.
De tocht werd mede georganiseerd door stichting Wielersport Promotie Rotterdam in samenwerking met het Erasmus MC en restaurant Parq/Chalet Suisse.
.

MEDIA

Uitzending Hart van Nederland – Actie voor het Erasmus MC
.
Een bijzondere actie vanmorgen in Rotterdam. Daar fietsten tientallen mensen een deel van de proloog van de Tour de France, om geld in te zamelen voor hyperthermie, een behandeling tegen kanker.
.

NU.nl – Wethouder sport en cultuur geeft startsein Livestrong Day tocht in Rotterdam

ROTTERDAM – Wethouder van sport, recreatie, kunst en cultuur van Rotterdam, Antoinette Laan, geeft het startsein aan de LIVESTRONG Day tocht in Rotterdam op zaterdagochtend 2 oktober.
.
Wethouder Antoinette Laan twittert over het evenement:
Vanochtend fietstocht mogen starten voor Livestrong: Be inspired and join the movement: http://bit.ly/bDxGnP
.
Erasmus MCFietsen tegen kanker
.
De Tour de France kreeg een toegift op zaterdag 2 oktober. Door het hart van Rotterdam werd een fietstocht verreden om geld op te halen voor de behandeling van kankerpatiënten. Uiteindelijk doel is ruimere mogelijkheden voor hyperthermie in het Erasmus MC.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger