Op de unieke datum 11-11-’11 werd er een spectaculaire show avond gehouden op de sportacademie in Den Haag – De sportmanagement (SPM) demo avond wordt ieder jaar georganiseerd en uitgevoerd door tweedejaars studenten. Toen de projectgroep was samengesteld hadden wij al snel een aantal doelstellingen die wij (nvdr – SPM team) wilden bereiken.

Wij wilden de opbrengsten van de avond doneren aan een goed doel en welke doel, daar hoefden we niet lang over na te denken. Helaas zijn wij allemaal in aanraking gekomen met de ziekte kanker. Wij wilden iets terug doen en LIVESTRONG zet zich in tegen deze ziekte en heeft de link met sport.

Een ander doel was om te bewijzen dat studenten SPM ook een ‘vette’ show neer kunnen zetten. De demo van SPM verdwijnt altijd naast de Hademi (nvdr – demo van HALO-studenten) We hebben het daarom groter aangepakt dan andere jaren en met succes!

De organisatie van de avond was voor ons een grote uitdaging. Theorie in praktijk brengen… zo gezegd, zo gedaan. Na weken van voorbereiding en hard werken is het heel gaaf om te zien als alles ‘op zijn plaats’ valt. Twee volle dagen zijn we met alle 60 studenten bezig geweest om de zaal voor te bereiden en ‘de puntjes op de i’ te zetten wat betreft de demo’s. De kantine werd versierd en overal waren banners van Livestrong te zien. Er hing een plezierige sfeer in de school en tijdens de inloop waren nog heel veel kaarten verkocht. De show verliep heel goed. Verschillende demo’s van dans, turnen en zelfverdediging werden gegeven en daar heeft het publiek, 170 man, erg van genoten. De avond werd afgesloten met het uitreiken van de cheque en een borrel. Een totaal bedrag van maar liefst € 450,- is opgehaald voor LIVESTRONG!

De reacties waren overweldigend. De studenten waren hyper actief, zelfs na de show ging de adrenaline nog door hun lijf, ouders die trots waren op hun kinderen en docenten die naar mij (nvdr – projectleider Katie Jonkers) toe kwamen om te vertellen dat dit de beste demo avond ooit was.

Zelfs in de dagen na de show kwamen er nog donaties binnen. Wij zijn op een creatieve manier aan de slag gegaan om ons competenties te ontwikkelen. Een grote stap naar een succesvolle toekomst als sportmanagers voor ons. En voor LIVESTRONG_NL een bijdrage in het gevecht tegen kanker. Beide vragen om veel doorzettingsvermogen en wilskracht en dat is waar de hele avond om heeft gedraaid. Meer over afd. sportmanagement (SPM) >>