Festningsrittet‏‏

Posted by Jelle on August 24, 2010

De laatste etappe in de Festningsrittet is uiteindelijk goed verlopen! Na 50 km reden we op een klim weg met nog 30 man. Lang bleef het peloton op 40sec hangen, maar uiteindelijk pakten we toch nog veel afstand. Op het plaatselijke rondje was het finale rijden! Met 5 rondes van 5 km met een zware klim erin. Erg zwaar want er werd veel aangevallen.
.
Bert-Jan reed weg met 2 anderen en met nog 15 man zaten we erachter. Uit onze groep reden weer 8 man weg waar ik bij had moeten zitten, echter kon ik net niet mee en kwam ik achter die groep binnen als 12de. Ik werd ook 12de in het klassement. Terugkijkend vind ik het heel jammer dat ik geen top 10 heb kunnen rijden, maar dit was wel het maximaal haalbare. Drie dagen achter elkaar finale rijden is wel goed voor mijn vorm die alleen nog maar beter gaat worden. Al met al een leuk weekend met het team gehad en ik ga met een goed gevoel naar komend weekend .Vrijdag zal ik de profronde in Almelo rijden en zondag de ronde van midden Nederland (uci 1.2).

Negende‏‏

Posted by Jelle on August 22, 2010

De 2de etappe in de Festningsrittet was een lange etappe! Maar liefst 200 km over veel heuvels. De laatste km liep ook berg op met gemiddeld 9.5 % tot een max percentage van 22%! Erg lastig dus en het peloton sloeg erg uit elkaar op de slotheuvel. Zelf werd ik 9de en dat was ook het maximale wat erin zat!
.
Alles gegeven en ik ben wel tevreden. Ook sta ik nu 9de in het algemene klassement maar wel met gelijke tijd met nummer 6! Er valt nog veel te halen dus. De laatste etappe is ook nog lastig, 171 km met 5 plaatselijke rondes van 5 km met een heuvel erin! Het zal dus een zware beslissende dag worden!

Derde in Zweden‏‏

Posted by Jelle on August 20, 2010

Vandaag 3de geworden in de 1ste etappe van de Festingsrittet (uci 2.2). De wedstrijd verliep hectisch met erg veel aanvalspogingen waarin ons team eigenlijk altijd wel met zeker 1 man mee zat. Na 120 km kwamen we op de plaatselijke rondes ( 2 van 12.5 km) met 1 klim erin van ongeveer een kilometer. In de laatste ronde reed ik weg met 3 anderen op de klim. Met nog 7 km voor de wielen moesten we vol geven!!!
.
Op de streep werd ik 3de in de sprint van onze groep, ik was echt op van het gassen. Ik denk dat we amper 1 sec voorsprong hadden op het peloton! Tevens ben ik leider in het jongerenklassement dus die ga ik zeker proberen te verdedigen met nog 2 zware dagen voor de boeg.

terug >>