Training Tips – HARDLOPEN – WIELRENNEN – MOUNTAINBIKEN

5 Training Tips – Of je nu jouw eerste marathon of jouw eerste 5 km gaat hardlopen – of dat je een getrainde sporter bent – gezond en gemotiveerd blijven is vaak een worsteling. Eén van de voordelen om samen te sporten is dat je kan profiteren van de kennis en ervaring van jouw doorgewinterde teamgenoten. Lees hieronder enkele tips om het beste uit jouw training te halen!

1. Train samen – Het hebben van een hardloop- of fietsmaatje (of meerdere) zal er voor zorgen dat je eerlijk, gemotiveerd en verantwoord traint. De kans is niet alleen groter dat jullie samen de trainingsschema’s of -kilometers volbrengen, maar jullie zullen er waarschijnlijk ook meer plezier aan beleven. Trainen voor een hardloop-, wielren– of mountainbike-evenement is een geweldige manier om je relatie met een vriend(in) of met anderen te versterken. De beste gesprekken die je kan hebben, zijn die gesprekken tijdens een fietstocht of na een training.

Hardlopen_copyright_LIVESTRONG

2. Train met iemand die sneller is – Je hebt een trainingsmaatje nodig die je motiveert om beter te worden. Je zal nooit sterker of sneller worden als je jouw grenzen niet test. Een kennis vertelde dat ze pas een betere hardloopster werd toen ze probeerde te hardlopen met de jongens, ondanks dat zij het in eerste instantie alleen maar verloor van deze jongens. Wees dus niet bang om eerst zwak te zijn.

3. Train met iemand die langzamer is – Als je met iemand hardloopt of fietst die een langzamer tempo heeft, kan je dit compenseren door met hem/haar te praten. Jij zal ook een goede workout krijgen wanneer je ademhaalt EN praat. Wanneer je met iemand traint die langzamer is, is het een trainingsles hoe je leert om een goed teamgenoot of trainingsmaatje te zijn. Je koos tenslotte voor een vereniging of team om onderdeel te zijn van een groter geheel. Dus wees motiverend voor je teamgenoten en vind samen de kracht voor de training. Het gaat er hierbij niet om wie sneller of langzamer is, het gaat er om dat je elkaar steunt.

4. Kies jouw doel – Het is normaal om trainingsdoelen te hebben, maar het is nog belangrijker om jouw juiste doelen voor ogen te hebben. Vraag jezelf af waarom je beter wilt worden. Toen een kennis begon met trainen voor zijn eerste wielertoertocht, was het zijn doel om zijn collega’s te tonen dat zij ongelijk hadden, te laten zien dat hij de tocht van 120 km wel kon volbrengen. Maar de trainingen maakte hem ellendig en hij haatte iedere trainingsronde. Het is deprimerend om zo door het leven te gaan en te proberen het ongelijk van anderen te bewijzen. Laat daarvoor in de plaats jouw eigen resultaat zien!

5. Wees geduldig en trots op jezelf – Neem de tijd om je goed te voelen en geniet van jouw fysieke ontwikkeling. Wees dankbaar wat jouw lichaam kan in plaats van je te focussen op hetgeen jouw lichaam niet kan.

Mountainbike_copyright_LIVESTRONG

Einstein zei ooit: “Life is like riding a bike, you have to keep moving forward.” Het maakt niet uit wat je snelheid is, maar als je niet vooruit beweegt, zal je omvallen. Het is bemoedigend dat je steun kan vinden bij je teamgenoten of trainingsmaatjes, die je dat extra duwtje kunnen geven wanneer je dat nodig hebt.

© LIVESTRONG NL

Bron: LIVESTRONG – ‘Training Tips & Motivation’ (16/04/2014)

.

Download hier GRATIS het trainingsschema dat aansluit bij jouw doelen en ga aan de slag!

Download hier jouw trainingsschema: Hardlopen (PDF) Voor meer schema’s >>
.
Hardlopen_5km

 

Hardlopen_10km

.

Download hier jouw trainingsschema: Wielrennen (PDF) Voor meer schema’s >>

Bron: Patrick Tolhoek; SMA (Sport Medisch Adviescentrum)

.

Download hier jouw trainingsadvies: Mountainbiken (PDF) Voor meer schema’s >>
Wedstrijdtraining

.
.

Web Statistics








Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger