Ronald Dekker

05

Wie ben ik? – Mijn naam is, Ronald Dekker. Geboren op 27 februari 1985 te Assen. Ik ben woonachtig in het Drentse dorpje Veenhuizen. In het dagelijkse leven ben ik docent Lichamelijke Opvoeding in Drachten.

Werk – Na mijn middelbare school periode ben ik begonnen aan het CIOS (MBO opleiding tot sportleider) in Heerenveen. Op jonge leeftijd was het voor mij al duidelijk dat ik graag werkzaam wilde zijn in de sportwereld. Graag als docent in het voortgezet onderwijs.

Na 3 jaar CIOS heb ik vervolgens 3 jaar gestudeerd op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als docent Lichamelijke Opvoeding op O.S.G. Singelland te Drachten.

Daarnaast werk ik in de avonduren als Les Mills RPM en Bodypump instructeur bij Sportcentrum Impuls in Oosterwolde.

Sport – Tot aan mijn 20e heb ik volleybal gespeeld in competitieverband. Ik ben gestopt vanwege mijn studie en vanwege de kans die ik kreeg om Les Mills instructeur te worden. Sindsdien is het geven van Les Mills groepslessen op de sportschool een echte passie geworden voor mij. Les Mills instructeur zijn is een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Naast het geven van Les Mills RPM (indoor cycling) en Les Mills Bodypump ben ik ook nog een fanatieke buitenfietser. Zowel op de racefiets als op de mountainbike.  In de winter schaats ik ook nog 1 keer per week in Assen op de kunstijsbaan.

Van jongs af aan ben ik al een fietsliefhebber. Vroeger als kind al voor de televisie tijdens de Tour de France in het tijdperk van Indurain en later natuurlijk Lance Armstrong.

Kanker raakt iedereen – Ook ik heb er helaas in mijn omgeving mee te maken gehad. Binnen mijn familie en op mijn werk. Zowel met een succesvolle genezing maar helaas te vaak zonder succesvolle genezing.

Hoe ben ik met LIVESTRONG NL in aanraking gekomen? – Ik ben al jaren lang een wielerfan en heb altijd de Tour de France gevolgd. Ook voor mij was Lance Armstrong een voorbeeld op de fiets. De manier hoe hij technisch en tactisch reed vond ik heel indrukwekkend. Daarnaast had ik veel respect voor zijn manier van strijd leveren tegen de vreselijke ziekte kanker. Heel veel mensen op de wereld hebben daar enorm veel steun aan gehad. Lance Armstrong heeft veel betekend voor de strijd tegen kanker.

Als Les Mills instructeur ben ik altijd zeer betrokken geweest bij het wel en wee van de sportschool waar ik werkzaam ben. Bijvoorbeeld het  organiseren van feestelijke lanceringen van de nieuwste Les Mills lessen.

01

Wij wilden graag weer een RPM (indoor cycling) evenement organiseren om geld in te zamelen voor het goede doel. De keuze is gevallen op LIVESTRONG NL omdat wij vonden dat het dicht bij het “fietsen” staat, maar meer nog omdat wij graag mee wilden helpen in de strijd tegen kanker. Dat ik al jaren volger was van de activiteiten van LIVESTRONG hielp mee bij deze keuze.

Wij hebben een Les Mills RPM marathon georganiseerd van 6  lesuren. Elk lesuur had weer een ander accent. Zoals fietsen onder leiding van een Popkoor, een DJ, Greatest RPM hits, enzovoort. Uiteindelijk hebben we aan het eind een mooi bedrag binnen gehaald voor de strijd tegen kanker!

Na dit evenement ben ik mij voor LIVESTRONG NL blijven inzetten zoals tijdens het Noorderzon Festival in Groningen waar we LIVESTRONG NL en de strijd tegen kanker onder de aandacht hebben gebracht.

©Ronald Dekker

 

Update volgt
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger