Ramona Bosman

Kanker raakt iedereen

En kanker heeft ook mij geraakt. Ik had altijd een goede band met mijn oom, de broer van mijn vader. Hij was wielerliefhebber en keek ieder jaar naar de Tour de France. Hierdoor wist ik al op jonge leeftijd wie Lance Armstrong was. Mijn oom is helaas veel te jong overleden aan een hersentumor. Vervolgens kreeg mijn tante darmkanker, maar gelukkig is zij met goed resultaat geopereerd. Ook een aantal andere vrienden en bekenden in mijn directe omgeving zijn overleden aan kanker of zijn nu in gevecht met deze ziekte. Ik ben vaak in gedachte bij ze en de emotie die ik dan voel wil ik omzetten in een actie. Met mijn Vierdaagse voor LIVESTRONG NL dit jaar wil ik iedereen steunen, diegenen die de strijd tegen kanker nu voeren of hebben gevoerd en hun dierbaren.

Wie ik ben

Mijn naam is Ramona Bosman en sinds 1997 ben ik werkzaam bij de Koninklijke Marine (KM). Ik werk voornamelijk in Doorn bij het Korps Mariniers. Tijdens mijn diensttijd ben ik verpleegkundige geworden. Door mijn werk bij de KM heb ik veel van de wereld kunnen gezien en op veel verschillende locaties mensen geholpen. De meeste mensen zullen zich onze missies in Afghanistan herinneren wanneer ze aan ons werk denken, maar we zijn ook in Haiti geweest na de aardbeving. Op St. Maarten, Saba en St. Eustatius oefenen we ieder jaar om mensen hulp te bieden tijdens het orkaanseizoen. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld op St. Maarten o.a. shelters opgeknapt en het Rode Kruis gebouw voorzien van nieuwe verf. Ook wordt er door collega’s regelmatig geld ingezameld voor goede doelen.
Gelukkig is er tijdens mijn werk nooit iets ernstigs gebeurd met mijn collega’s en heb ik voornamelijk consulten uitgevoerd waar een oplossing voor werd gevonden. Na veel leerzame jaren en unieke ervaringen heb ik besloten dat ik per 1 oktober 2012 de Marine zal verlaten.

Nieuwe baan

Per 1 oktober ga ik voor Dianet Utrecht in opleiding voor dialyseverpleegkundige. Ik ga mensen met een chronische aandoening helpen, want zonder dialyse zouden zij er een stuk slechter aan toe zijn. Ik hoop met dit werk nog meer betekenis aan mijn functie als verpleegkundige te kunnen geven.


.
Sport

Sporten is niet uit mijn leven weg te denken. Ik heb altijd sport beoefend en wil er op mijn niveau elke keer het beste van maken. Nu train ik regelmatig voor de 4-daagse en daar gaat aardig wat tijd in zitten. Elke keer 10 km wandelen zou natuurlijk geen zoden aan de dijk zetten, dus ben ik  al snel een uur of vier op pad. Verder vind ik het heerlijk om te hardlopen, fietsen en fitnessen.

Kenpo Karate

Kenpo Karate is mijn passie en de sport waar ik de afgelopen jaren de meeste tijd in heb gestoken. Ik train nu minder, omdat mijn focus op het wandelen ligt. Ik train bij Katsudo Kenpo – www.katsudokenpo.nl – in Nieuwegein. Deze school bestaat sinds 2006. Kenpo Karate wordt vaak ”Zelfverweer, de wetenschap van het gevecht als woorden niet meer helpen” genoemd. Het is geen traditionele stijl van vechten, maar een dynamisch systeem van bewegingen die je kan aanpassen om bij de situaties van vandaag aan te sluiten. Met Kenpo heb ik een aantal (inter-)nationale prijzen gewonnen. Hier ben ik erg trots op en ik hoop dit succes in de nabije toekomst voort te kunnen zetten. Het zal zeker lastiger worden om prijzen te winnen, want ik moet in de bruine band divisie uitkomen (binnenkort moet ik mijn bruine band examen doen). In deze wedstrijden sta ik ook tegenover mannen, maar ik ga ervoor.

Waarom LIVESTRONG?

Iedereen krijgt direct of indirect met kanker te maken en zoals ik hierboven schreef: ik dus ook! De stichting staat voor sportieve prestaties en de fondsen gaan naast internationale projecten ook naar projecten in Nederland. Het is, naar mijn mening, een compleet fonds, nationaal en internationaal bekend. De Vierdaagse is een sportieve prestatie waar wandelaars vanuit de hele wereld aan deelnemen, dus LIVESTRONG is voor mij een perfecte stichting om voor te wandelen. LIVESTRONG krijgt hierdoor nog meer naamsbekendheid.

Mijn doel

Tijdens mijn Vierdaagse wil ik geld gaan inzamelen… Ik wil zo veel mogelijk ophalen, geen kans onbenut laten. Dus iedereen die mij wil steunen, mag het op zijn/haar eigen manier doen!
Wil je één bedrag geven of per kilometer dan kan dat. Als je een donatie wilt geven wanneer ik finish dan ben ik je ook zeer dankbaar. Voor dit doel heb ik alles over!
©Ramona Bosman
.
Ramona’s Blog
Wil je een bericht achterlaten? Ga dan naar Ramona’s blog >>
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger