Maikel Zuijderhoudt

.

Wie ben ik – Mijn naam is Maikel Zuijderhoudt; 23 jaar. Mijn passie is triathlon met daarbij zwemmen, wielrennen en hardlopen.

Mijn droom – Mijn plaats terug pakken in de nationale en internationale triathlontop. En het beste uit mezelf halen. Ik weet dat dit met mijn fulltime werk in de beveiliging niet gemakkelijk zal worden.

Ik werd in 2009 geselecteerd voor het Nationaal Triathlon Trainingscentrum. Helaas werd dit geen succes omdat ik geblesseerd raakte. Daarnaast waren er enkele discussies met de staf. Uiteindelijk besloot ik eruit te stappen en mijn carrière op een lager pitje te zetten. Door mijn werk kon ik niet meer zwemmen. Ik besloot daarom enige tijd aan duathlonwedstrijden deel te nemen. Maar het liefst wilde ik natuurlijk de triathlon doen!

Teammanager Tom Baas van Triathlonteam.nl gelooft nog steeds in mijn talenten net als mijn hardlooptrainer Ruud van der Laan (van atletiekvereninging Almere 81) dat doet en altijd heeft gedaan. Dankzij hen ben ik aan het terugkeren in de nationale top.

Alle problemen van de afgelopen jaren op sportgebied motiveren me om dit doel te halen. Want als ik iets heb geleerd in mijn carrière, dan is het dat als je iets echt wilt er heel veel mogelijk is. Maar dit alles wil ik wel met plezier doen!

Mijn sport – Buiten mijn werk om train ik tussen de 12 en 20 uur per week. Met soms eens een uitschieter naar 30 uur. Voor het zwemmen, wielrennen en hardlopen train ik met dezelfde passie als voor de triathlon. Alleen omdat ik zoveel train en hiernaast mijn werk heb, moet ik goed oppassen dat ik met mijn trainingen niet over mijn max ga.

Een training heeft namelijk geen optimaal effect als je nog niet hersteld bent van de vorige training. In het begin toen ik aansloot bij de top probeerde ik zoveel mogelijk trainingen in een dag te plannen. Maar mijn toenmalige trainer, Peter Scheres, leerde mij hoe belangrijk rust was. En daar kwamen mijn topprestaties uit voort. Sinds ik Peter’s adviezen heb opgevolgd ging ik met sprongen vooruit. Ik realiseerde een verbetering van 2 min op het loop onderdeel van de 5km en ineens kon ik voor goud gaan.

Door rustig trainen verbeter je de inhoud van je lichaam en bevorder je het herstel daarvan. Maar met alleen rustig trainen kom je er niet. Daarom is voor mij een goede mix: interval in combinatie met rustige lange duurtrainingen. Ik zelf zou niet zonder ‘fartleks‘ kunnen: langere duurlopen met tempo blokken tussendoor.

Waarom ik mij inzet voor LIVESTRONG – Ik bewandel niet de makkelijkste wegen, en ik loop niet weg voor mijn fouten. Het heeft mij geleerd om door te zetten, om over vele obstakels te klimmen en het beste uit mezelf te halen. LIVESTRONG staat voor mij symbool voor mijn leefstijl: Leef sterk en haal het beste uit jezelf. Niks is onmogelijk als je het echt wilt. Ik hoop hiermee vooral ook jongeren te inspireren.

Kanker raakt iedereen – Ik ken gelukkig geen mensen in mijn directe omgeving die zijn overleden aan kanker, maar wel mensen die deze ziekte hebben overleefd. Deze mensen hebben mij laten inzien dat kanker niet altijd het einde hoeft te zijn, maar dat er ook een leven na kanker kan zijn. Enkele bekende voorbeelden daarvan zijn, naar mijn mening, Lance Armstrong en Maarten van der Weijden.
©Maikel Zuijderhoudt

——————————————————————————————————————————————————————————–

Omroep Flevoland

Interview Omroep Flevoland – Maikel Zuijderhoudt maakt zijn rentree in de triatlonsport. De 23-jarige Almeerder heeft onderdak gevonden bij Triathlon.nl. Dat team eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in de Nederlandse eredivisie. Zuijderhoudt gelooft dat met zijn inbreng het team mee kan strijden om de nationale titel.

Zuijderhoudt werd in 2009 geselecteerd voor het Nationaal Triathlon Trainingscentrum. Maar dit werd geen succes en daarom zette het Almeerse talent zijn carrière op een laag pitje. Teammanager Tom Baas van Triathlonteam.nl gelooft nog steeds in het talent van de Almeerder. Dankzij hem kan Zuijderhoudt terugkeren aan de nationale top. Lees en luister het volledige interview >>

Bron: Omroep Flevoland

 web

Update volgt
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger