Klaas Visser

01a

Wie ben ik –  Mijn naam is Klaas Visser. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Op dit moment volg ik een studie als Facilitair Manager op HBO niveau en ben werkzaam in een woon – en zorgcentrum in Oosterwolde. Ik werk al 22 jaar voor Rikkingahof. Ik ben begonnen als kok. In die tijd sportte ik veel waaronder wielrennen, schaatsen en skeeleren. Toen de kinderen kwamen werd het sporten minder en concentreerde ik mij meer op mijn gezin. In deze periode had ik veel last van stress. Ik rookte veel en dronk elke avond 3 à 4 pilsjes. Ook was ik altijd moe. Later bleek dat ik de ziekte van Pfeiffer had, waardoor ik veel rust moest nemen en naar mijn lichaam moest luisteren.

Daarnaast heb ik mijn vader op jonge leeftijd verloren. Hij is net 65 geworden. Na deze tijd zijn mijn ogen open gegaan. Ik werd mij er van bewust dat het leven voorbij is voor je er erg in hebt en ik ben toen op dieet gegaan. Voordat ik op dieet ging woog ik 115 kilogram. Ik ben toen ook gestopt met roken en ben gezonder gaan leven. Ik heb toen het sporten weer opgepakt. Allereerst ben ik begonnen met wandelen en dit werd al gauw een sterke motivatie naar meer, waardoor ik twee keer de Nijmeegse vierdaagse heb gelopen.

Sport – Via mijn vrouw kwam ik op de sportschool terecht waar ze RPM les gaven. Ik weet nog best de eerste keer dat ik mee ging. Ik heb toen tegen mijn vrouw gezegd: “dit is één keer maar nooit weer”. Inmiddels ben ik een enorme fan geworden van RPM. Ik ben erg gemotiveerd geraakt door onder andere het enthousiasme van de instructeurs Ger de Haan en Ronald Dekker.

Het leek mij ook erg leuk om instructeur te worden. Na een paar jaar te hebben gewacht, heb ik eindelijk de opleiding mogen volgen als RPM instructeur. Ik doe dit nu al twee jaar met heel veel plezier en enthousiasme. Op dit moment geef ik twee keer in de week RPM les en daarna schaats ik recreatief. In de zomer pak ik wat vaker de racefiets en wandel ik graag. Ik geloof dat als je gezond leeft en voldoende beweegt, de kans op ziektes zoals kanker verkleinen. Mijn moto is dan ook leef gezond en geniet van elke dag.

Mijn persoonlijke motivatie – Door Ronald Dekker ben ik me wat meer gaan verdiepen in LIVESTRONG. Dit kwam naar aanleiding van het bekende gele bandje. Samen met Ronald Dekker en Ger de Haan hebben we de LIVESTRONG RPM marathon opgezet. Wat we als een klein evenement zouden o zetten, werd al gauw een groot spektakel. Hier kwam ik voor het eerst ook in gesprek met een aantal teamleden van LIVESTRONG NL. Deze mensen hadden zo goed het doel voor ogen waar ze naar toe wilden. Hierdoor werd ik nog meer gemotiveerd door LIVESTRONG.

Twee jaar geleden kreeg mijn schoonvader te horen dat hij longkanker had. Voor mij is dit een omslag geweest. Ik had een enorme drive gekregen om het gevecht aan te gaan tegen kanker en te gaan voor 100% genezing. Als je van zo dichtbij meegemaakt dat je een dierbare verliest aan kanker, dan doet dat veel met je.

Waarom ik mij inzet voor LIVESTRONG NL – Kanker is een vreselijke ziekte en door hier meer aandacht aan te besteden bij zowel jong als oud, kun je kanker in de toekomst steeds beter genezen.  Door mij in te zetten voor LIVESTRONG NL hoop ik hieraan een bijdrage te kunnen leveren. Do Good, Ride Hard, Live Well.

©Klaas Visser

 

Update volgt
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger