Demi Schuurs


Ik ben Demi Schuurs, 19 jaar, en tennis is mijn allergrootste passie – Van jongs af aan ben ik zeer doelbewust aan het werk om de absolute tennistop te bereiken. Een gedisciplineerde, professionele instelling en goede begeleiding heeft mij al ver gebracht. Er is echter nog veel meer te bereiken en daar heb ik alles voor over!

Topsport en studie
Al op 3-jarige leeftijd ‘tennist’ Demi met een afgezaagd squashracket. Daaruit blijkt dat ze veel balgevoel heeft en vooral voetbal en tennis hebben haar aandacht. Ze ontwikkelt een goede combinatie van inzicht, tactiek, snelheid en vooral plezier. Via verschillende tennisclubs komt Demi op 9-jarige leeftijd in Bree (België) terecht bij LTA (Limburgse tennnis Academie); bakermat van Kim Clijsters‘ successen. Op het moment tennist Demi in Maaseik.

Demi traint nu vier jaar fulltime bij LTA in Bree onder leiding van Tom Devries. Ook bezoekt ze regelmatig Wilrijk; de thuishaven van de Belgische Tennis Bond onder leiding van An Devries (ex-top 30 WTA). Tijdens een normale trainingsweek wordt er 35 uur onder strakke discipline getraind. Er wordt hard gewerkt aan techniek, tactiek, conditie, snelheid, stabilisatie, kracht en mentale training. Er wordt eer zeer intensief en compleet programma afgewerkt dat beantwoordt aan de hoge eisen die worden gesteld in de hedendaagse toptennis.

Demi is derdejaars student aan de Randstad Topsport opleiding te Sittard, afdeling sport, marketing en communicatie. Deze opleiding biedt de mogelijkheid studie en topsport te combineren. Lessen worden tijdens trainingen en wedstrijden in het buitenland via internet gevolgd. De opleiding sluit volledig aan op de tenniscarriere van Demi, en zorgt voor een brede maatschappelijke voorbereiding.

Ambitie en gerichte doelen
Drie jaar geleden zijn er een aantal gerichte doelen gesteld. Deze zijn met glans behaald. Niet alleen op gebied van ranking, echter ook op het gebied van ontwikkeling. De ranking is meetbaar (nr. 21 ITF) en de groei is duidelijk te zien.

Het afgelopen jaar heeft Demi bijzonder goede resultaten geboekt. Ze heeft zich zeer goed gevormd op een breed vlak. Ze heeft met succes veel toernooien gespeeld. In België is ze een volwaardig A-tennister geworden. Ze heeft haar debuut gemaakt in het WTA en ze is flink gestegen op de ITF-ranking < 18. Deze stijging is onder meer te danken aan haar recente behaalde Grand Slam dubbeltitel in Australië. En een eerste plaats tijdens US open (juniors) 2011.

LIVESTRONG – Zoals je kunt lezen is tennis mijn leven en het bereiken van de top mijn ultieme doel… LIVESTRONG staat voor mij voor mijn manier van leven. Ik wil laten zien wat ik kan. Geen angst voor alle mensen die naar me kijken tijdens een wedstrijd, geen angst dat het fout gaat… ik zeg daarom LIVESTRONG!

Daarnaast zet LIVESTRONG zich in voor de strijd tegen kanker. En mijn oma is pas geleden aan deze vreselijke ziekte overleden…

Lees meer over Demi en LIVESTRONG & zie haar foto’s >>
.
Of volg Demi via twitter op @DemiSchuurs
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger