Cora Mol

portr01

Wie ben ik? – Ik ben een gepassioneerde en toegewijde Personal Trainer en Group Fitness Instructor, die een bijdrage levert aan een fittere wereld. Ik maak mijn (potentiële) klanten en deelnemers in mijn groepslessen bewust van het belang van een gezonde levensstijl, waarin voldoende bewegen, regelmatig trainen en gezond eten vanzelfsprekend zijn. Ik vind het een uitdaging om mijn veelzijdigheid in te zetten om mensen – ieder op hun eigen niveau – in beweging te krijgen en uit te dagen om hun persoonlijke prestaties te verbeteren. Mijn aanpak in mijn Personal Training én mijn groepslessen kenmerkt zich door zorgvuldigheid, gedrevenheid en de drang te blijven leren.

Wat is mijn achtergrond? – Sinds april 2009 werk ik als zelfstandig Personal Trainer. Ik ben internationaal gecertificeerd (NASM & LAPT) en heb diverse trainingen op het gebied van functioneel trainen, voeding en personal training afgerond. Na mijn Master Business Studies in Nijmegen, heb ik gewerkt in zowel ‘profit’ en ‘non-profit’ organisaties op het gebied van marktonderzoek, onderwijs en communicatie. Mijn passie voor fitness en gezondheid begon eind 2004 als (groeps-)fitnessinstructeur. Zo’n 4 ½ jaar later gooide ik het roer om en werd 100% ondernemer in de fitnessbranche! Naast één-op-één trainingen geef ik als Personal Trainer ook ‘small group trainingen’ in de vorm van hardlooptraining en Bootcamp. Als Group Fitness Instructor geef ik RPM, BODYPUMP, GRIT STRENGTH en XCO.

Actie02

Mijn eigen training – Door het geven van zo’n 12 groepslessen per week, ben ik natuurlijk al aardig actief. Toch train ik ook in mijn vrije tijd nog zelf. Om sterker te worden en fit te blijven doe ik regelmatig een ‘high intensity training’ GRIT STRENGTH mee. Om mijn spieren weer wat op te rekken en in balans te blijven, doe ik ook aan BODYBALANCE en train ik één keer per week met een collega, waarin we focussen op flexibiliteit en balans. Voor mijn eigen uitdaging doe ik sinds kort ook één keer per week aan CrossFit. Voor de ‘fun’ doe ik een paar keer per jaar mee aan een hardloopevenement (5 of 10 km)! Op vakantie gaat altijd mijn TRX Suspension Trainer mee… En vanaf nu wellicht ook mijn DISQ; beide top mobiele fitness gears.

Waarom LIVESTRONG? – Via een deelnemer in één van mijn groepslessen ben ik in contact gekomen met LIVESTRONG. Uiteraard kende ik de stichting, maar had mij nooit zo verdiept in haar missie en werkwijze. Meteen vanaf de eerste kennismaking was ik enthousiast over de focus van LIVESTRONG op het creëren van bewustwording met betrekking tot de risicofactoren in het krijgen van kanker, door middel van sport. Een gezonde levensstijl, met de bijbehorende beweging en goede voeding, is in zowel  preventie als in herstel van kanker een belangrijke factor. Door mij aan te sluiten bij de Nederlandse LIVESTRONG stichting hoop ik mijn passie nog beter in te kunnen zetten.

Leuk om te weten – Ik vind het leuk om te experimenteren met gezonde recepten. Regelmatig post ik foto’s van eten op m’n Instagram. Ook vind je recepten, inspirerende ‘quotes’, foto’s van trainingen of fitness- en voedingstips op mijn ‘Social Media’ (Instagram / Twitter / Facebook).

©Cora Mol

 

.
Update volgt
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger