Charlotte Lenting

Charlotte02

Dromen zijn er om waar te maken – En op de weg naar het waarmaken van je dromen zul je bergen tegenkomen die bedwongen moeten worden. Diepe dalen die je moet overwinnen om tot hoge toppen in je leven te komen. Met doorzettingsvermogen, durf en passie kun je alle dromen en toppen in je leven bereiken, al zijn er altijd tegenslagen die je een plekje zal moeten geven.

Allemaal hebben we ons eigen verhaal, onze eigen dromen en doelen in het leven. We maken allemaal grote en kleine ervaringen mee die ons tot een uniek persoon vormen. Samen kunnen we veel bereiken en door elkaar te helpen met het waarmaken van onze dromen kunnen we het leven zinvol en mooi maken.

Ik ben blij dat ik mij als teamlid van LIVESTRONG NL mag inzetten om anderen te helpen – Het leven is oneerlijk en helaas hebben sommigen van ons te maken met diepere dalen en meer tegenslagen in het leven. De strijd tegen kanker is zo’n tegenslag in het leven, een strijd die veel doorzettingsvermogen en krachten kost. LIVESTRONG zet zich in om gezamenlijk een bijdrage te kunnen leveren aan het ondersteunen van deze strijd en ik voel mij dankbaar en blij dat ik aan zo’n organisatie ben verbonden.

Wie ik ben – Mijn naam is Charlotte Lenting, 21 jaar en vierdejaars studente Geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als medisch studente ben ik elke dag bezig met gezondheid, ziekte en alles wat zich daarmee verbindt. De belangen van een gezond leven zijn groot en leefstijlregels als niet roken en gezond eten zijn daarbij onmisbaar. Wanneer je als Geneeskunde student zwartgeblakerde rokerslongen ziet op een anatomiepracticum, wordt dat des te duidelijker. Mijn bachelor Geneeskunde heb ik afgelopen augustus gehaald en momenteel doe ik onderzoek naar de beschermende effecten van training op de bloedvaten na blootstelling aan zuurstoftekort bij een hartinfarct. Ik ben vooral geïnteresseerd in het hart en het bewegingsapparaat en zie mijzelf later werken op de intensive care, cardiologie of in de sportgeneeskunde.

Mijn sport – Tot mijn 17e was ik actief triatlete maar door een langdurige loopblessure ben ik noodgedwongen gestopt met het doen van triatlons. Op 17-jarige leeftijd ben ik daardoor overgestapt naar wielrennen en dit ging meteen erg goed. Sinds vorig seizoen ben ik lid van het Nederlands team onder 23 jaar en rij ik steeds meer internationale wedstrijden. Met name tijdrijden en klimmen zijn mijn specialiteiten, ik kan goed afzien en doorzetten. Mijn hoogtepunten tot nu toe zijn de Giro Donne, de Giro d’Italia voor het vrouwenpeloton, Tour of Qatar en deelname aan verschillende wereldbekers in het oranje shirt.

Afgelopen jaar ben ik helaas ernstig geblesseerd geraakt na een knietrauma en hierdoor ben ik al lang uitgeschakeld. Deze tegenslag vergt veel van mijn krachten en zelfdiscipline, maar ik heb er geloof in dat ik ga herstellen en weer terug kan keren op mijn oude niveau.

Ik kijk ernaar uit om mij in te zetten voor LIVESTRONG om samen de strijd aan te gaan en dromen waarheid te laten worden!

©Charlotte Lenting

 

.
Update volgt

charlotte_Artikel_1

©Wielersport KNWU – foto: Cor Vos / © all rights reserved

Charlotte: “Studeren en wielrennen combineren, lastig maar haalbaar. Een mooi stukje in het nieuwe magazine Wielersport van de KNWU over mijn geschiedenis als triatlete en overstap naar wielrennen. Eerst bij R en TV de Zwaluwen in Doetinchem, nu bij NWV Groningen en de nationale selectie. En dat in combinatie met mijn studie Geneeskunde in Nijmegen”.

Lees hier het interview in Wielersport van de KNWU met Charlotte >>

 
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger