Bas Stamsnijder

portret03

Bas is ex-beroepsrenner en de jongere broer van Argos-Shimano renner Tom Stamsnijder (voorheen reed Tom bij LeopardTrek) en zoon van voormalig wereldkampioen veldrijden Hennie Stamsnijder. Bas reed in het verleden in de Van Vliet EHB Elshof ploeg en tot oktober 2013 reed hij bij Cyclingteam De Rijke-Shanks.

Profwielrennen – De jongste Stamsnijder heeft in zijn zevenjarige carrière als beroepsrenner een aantal mooie overwinningen behaald. Ondanks dat hij in 2005 hard ten val kwam en hij 2 jaar heeft moeten vechten, trainen en doorzetten om weer op zijn oude niveau terug te komen. Toen hij 18 werd, ging hij naar het team VanVliet-EBH Elshof waar hij zich op internationaal niveau kon meten met de toppers op de fiets. Tot begin oktober 2013 reed Bas voor Cyclingteam De Rijke-Shanks.
.
Mijn broer en kanker – Ik heb een broer die op 6 jarige leeftijd getroffen werd door een hersentumor. Volgens de doktoren was zijn kans op overleving minder dan 10%. Maar na een operatie van ruim 8 uur kan ik met trots zeggen dat hij het heeft gehaald.Jaren verstreken en mijn broer begon met wielrennen. Doordat de fijne haarvaat structuur achter in zijn hoofd was dood bestraald, tijdens de tumorbehandeling 9 jaar eerder, kreeg hij op zijn 15e, na een wedstrijd een zware terugval. Een halfzijdige verlamming was het gevolg. De doktoren zeiden dat mijn broer blij mocht zijn als hij ooit weer zou kunnen lopen.
.
Met die boodschap had hij geen vrede…
.
Lees meer over Bas en waarom hij zich als ambassadeur voor LIVESTRONG inzet  >>
.

.
Bas Stamsnijder was profwielrenner bij Cycling Team De Rijke-Shanks en studeerde Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool. Bas heeft begin oktober 2013 besloten om te kiezen voor een carrière in het bedrijfsleven.

Wielrenner Bas Stamsnijder uit Enter stopt als beroepsrenner
Bron: RTV Oost – woensdag 2 oktober 2013

Stamsnijder is zeven jaar profrenner geweest. “Ik ben te veel sportman om door te gaan als er geen groei meer inzit.” De renner staat bekend als sterke tijdrijder en komt uit een bekende Enterse wielerfamilie. Zijn vader Hennie is een voormalig wereldkampioen en zijn broer Tom reed onlangs nog de Vuelta uit als één van de twee overgebleven Nederlandse renners.

Geen definitief afscheid van wielersport – Bas Stamsnijder won onlangs nog de ploegentijdrit in de Volta Portugal en wist ook op vaderlandse bodem te scoren in de ronde om de Tuindorpvijver en de ronde van Enter. Stamsnijder zal geen definitief afscheid nemen van de wielersport, zijn nieuwe werkgever is een belangrijke kledingleverancier voor het wielerpeloton.

In een verklaring zegt de renner het volgende: “Het peloton wacht op niemand. Bij deze speld ik mijn rugnummer af en zal er op het uitslagenformulier staan… Bas Stamsnijder, abandon…”
bron: rtvoost.nl

Volg Bas via twitter op @Bas_Stamsnijder

Wil je een bericht voor Bas achterlaten? Ga dan naar:
.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan als vrijwilliger